Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 25 844
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Аз се срещам с моя психолог онлайн - от доста години. Супер удобно ми е.. живея в голям град, но за мен би било много по-неудобно да ходя на място някъде + е по-лесно да си вкъщи като атмосфера, за да споделяш.

# 361
Здравейте! След почти два месеца на 225 мкгр Еутирокс и 1/8 + 1/8 Тиромел, в сряда направих нови изследвания. В последните три седмици едва се влачех, върнаха се доста от симптомите на хипофунцията и бях убедена, че някоя доза е малка. Да, ама не!

FT3 6.14 pmol/l (3.10 - 6.80)
FT4 23.1 pmol/l (11.90 - 21.60)
rT3 647 ng/l (няма да посочвам референтним тъй като не смятам, че са верни).

Единствената ми утеха е, че реверсивния Т3 маааалко е мръднал надолу, преди малко повече от два месеца беше на 656.
Намалих веднага дозата на 200 мкгр Еутирокс, май се чувствам малко по-добре. Чудя се дали да пия Тиромел два пъти на ден, защото след втората дневна доза апетитът ми е в небесата. От една страна разчитам на него да смъкне реверсивния Т3, от друга - с този апетит само ям, а това не е ок за килограмите ми. Или да взимам по 1/4 таблетка сутрин през нощта, хем така и така нямам апетит сутрин? Някакви идеи?

# 362
Аcid, и аз бих намалила дозата и на двата хормона.Може би симптомите са от високия рТ3 и лоша конверсия.Функцията на жлезата изглежда добре компенсирана откъм хормони.Друг е въпросът как тялото ги понася.

# 363
Аcid, и аз бих намалила дозата и на двата хормона.Може би симптомите са от високия рТ3 и лоша конверсия.Функцията на жлезата изглежда добре компенсирана откъм хормони.Друг е въпросът как тялото ги понася.
gyga, когато започнах Тиромела, реверсивният си беше висок.

# 364
Аз спрях тиромела. Нещо проблеми със сърцето. Не знам от него ли е.
Засега спирам.
Взимах четвъртинка.
Депресия, тревожност са често срещани при хаши.
Но с правилна доза хормон се оправят нещата.
Естествено аз самата също почнах да се променям.
Преди да почна хормона не ми пукаше за нищо.
А някак си хормона сякаш махна някаква мъгла от мозъка ми, нищо, че си ядях в.
От само себе си почнах вече да чета повече за нещата, да търся начини да отслабна. Бавен процес.
В момента пак съм си тревожна, раздразнителна на моменти.
Но заради цигарите, спрях ги, но ще свикна.

# 365
Елора, ти беше казала, че ще започнеш тиромела с 1/4, така ли направи? Да не би дозата да ти е дошла малко висока. Ако искаш - пробвай с 1/8.
Аз заради хипофункцията, в продължение на няколко години бях убедена, че съм с депресия. Чак като вдигнах хормоните до прилични нива, се почувствах отново човек. Лошото е, че последните седмици отново съм с мозъчна мъгла и апатия.

# 366
Възможно е. Мислех, че 1/4 е малка, ама може би не.
Обикновено като спирам цигарите ми се забавят нещата, тсх скача.
Но и организма за тия години на спиране и почване се е приспособил, та нямаше чак големи разлики в изследванията.
Иначе еутирокса ми е от 100 лятото.
В жегите ендото ми е казала да намалям.

Засега спирам, искам да видя как ще се почувствам.

# 367
Имай предвид, че не при всички хора се налага намаляване на еутирокса.

# 368
  • Варна
Аз не намалявам лятото, не променям общо взето, не съм видяла промяна за момента.

Acid, намали еутирокса според мен, и без това Т4 е високо.. доброто Т3 е от тиромела сигурно, но някъде в конверсията се обърква и реверсивният остава висок. Тоест ок Т3-то е заради външния прием вероятно. Намали малко Т4, първо за да не е толкова висок, второ да видиш ще падне ли обратния така, защото все пак Т4 се преобразува в него. За самата конверсия нещо правиш ли, селен, цинк и подобните неща?

За тиромела - направи си експеримент - първо да видиш апетита, после пък ще видиш и резултатите, но по-скоро не го прави едновременно намаляването и на двете.

При мен не виждам да предизвиква апетит, което е интересно. А и би трябвало с по-високи стойности на Т3 реално метаблизмът да се забърза и да се отслабва, нали бодибилдърите заради това го пият.

# 369
exsberry, благодаря! Плавно намалявам Т4, защото не искам да го смъквам рязко. Взимам селен и още един куп добавки, тъкмо скоро смятах отново да започна да взимам цинк. Апетитът най-вероятно е от високият Т4, аз от месеци съм като предозирана с него.

# 370
  • Варна
Да, плавно със сигурност. Действай и кажи как се развива. И аз много внимавам с тиромела сега, че да не стане гаф. Мисля, че в тази насока ще се подобрят нещата, но наистина пиши как се чувстваш.

# 371
Имай предвид, че не при всички хора се налага намаляване на еутирокса.

Знам, обаче пък ми се е случвало да се тествам неведнъж пролетно и есенно и ендото един път ми вика - ти не се ли научи, че трябва да си ги намаляваш и увеличаваш.
И аз така си правя. Но се тествам.
Случвало се е есен да си оставям на ниска доза, да се тествам и да се налага увеличаване.
Чудя се дали да не направя инцидентно лятно тестване след морето.

# 372
Елора, точно след морето може би няма да са съвсем точни резултатите, защото смяната на климата може да повлияе. Ако ти е толкова любопитно - помисли за изследване преди и след морето.

# 373
Аз увеличвам леко дозата не есен, а като си стане студ зимата. Сега я намалих плавно края на май и от 62,5 сега съм на 50 (имах едни натрошени парченца, по-малки от 1/4 от 50 и си ги доупотребих Wink )

# 374
Здравейте,  не знам питах ли вече тук и съжалявам, ако се повтарям, но TSH - 3,65 счита ли се за високо?
Според ЛЛ е нормално.
Останалите изследвани стойности са ми както следва: FT3 -4,15 и FT4 - 14,40 pmol/L

Имам повечето от симтомите, характерни за Хипотиреоидизъм.

Общи условия

Активация на акаунт