Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 26 350
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Аз съм с висока долна граница от време на време и с доста висок пулс почти перманентно. Чак и от сън се будя от това.

И аз съм така с пулса - смарт-часовникът постоянно ме алармира сутрин, че през нощта съм вдигала пулс 149-160
Нямам Хашимото, но съм с хипофункция и ниско към нормално кръвно (макс 100 горна граница)

# 436
Ле-ле, как 149-160 пулс?Аз при 95-98 едва функционирах...

# 437
160 наистина звучи стряскащо. Аз си измерих 114 онзи ден без да съм нещо афектирана или превъзбудена. Сега сутринта ми се беше "успокоил" до 98.

# 438
Моят пулс обикновено е около 70, с нормално кръвно съм.Ускореният пулс ми се появи с предозиране на Т3, а в по-топлото време стана съвсем непоносимо висок за мен/114/ и намалих дозата на минимум.

# 439
  • Пловдив
Основно през нощта се случва, през деня само веднъж, когато ме бяха поядосали в работата...

Иначе през деня е предимно 75-80 в покой. Пия само Еутирокс 50 мкг, като допреди 2-3 седмици бяха 37,5 мкг, но пак беше същото с пулса.

# 440
Моят никога не е 70 в покой. Май принципно си ми е висок. Но на часовника не знам колко може да се вярва. Аз меря с апарат за кръвно. Нищо не пия, защото не съм диагностицирана, а само си правя догадки.

# 441
Здравейте!
Ще споделя новите си изследвания заедно с предишните за сравнение. Моля, някой с опит да ми каже какво мисли. Благодаря предварително!

# 442
variegata, не си споменала най-основното - с какви заболявания си диагностицирана, какви медикаменти пиеш (каква доза хормон), какви добавки приемаш и т.н. Така просто едни нахвърляни изследвания се съмнявам някой да се ангажира да коментира, при положение че липсва предисторията.

# 443
variegata, не си споменала най-основното - с какви заболявания си диагностицирана, какви медикаменти пиеш (каква доза хормон), какви добавки приемаш и т.н. Така просто едни нахвърляни изследвания се съмнявам някой да се ангажира да коментира, при положение че липсва предисторията.
Здравейте, така е права сте.
От два месеца съм диагностицирана с ир и хипотиреоидизъм. Приемам Акутирокс 2.5 мл сутрин и глюкофаж 1000мг вечер. За това време изключих захарни и тестени продукти, започнах да ходя повече ( с толкова много кг не виждам какво др поне в началото мога) и свалих 15 кг. Не очаквах да има, кой знае какъв напредък в изследванията за такъв кратък период, но искрено се изненадах, че инсулина се е покачил. Според ендокринолога ми трябва да продължа със същата доза акутирокс да приемам още 1000мг сутрин глюкофаж, билкова кръв за високия феритин, защото е скрит железен дефицит и естествено хранителния режим и движението да останат.

# 444
  • Пловдив
За другото не се наемам да коментирам, но ако не сте чела книгата "Глюкозната революция", горещо Ви я препоръчвам. Има много добри съвети, които наистина работят относно сваляне на инсулина.

# 445
variegata, има и Хашимото, т.е. автоимунно заболяване, не е само хипотиреоидизмът. Но предполагам, знаеш това - просто си пропуснала да го напишеш.

Винаги, ама абсолютно винаги трябва да тестваш и FT3, заедно с FT4 и TSH! Това много пъти сме го писали. Защото в момента стойностите ти на другите два хормона са много добри (да речем, близо до оптималните), но не се знае какво е положението с FT3, който, всъщност, е хормонът с най-голямо значение за организма.

Много е странно как инсулинът ти се е повишил, при всичко споменато. Има някакъв малък шанс и да е лабораторна грешка. Или пък да не си спазила изискванията за конкретното изследване. Направи ли пауза от 12 ч. от последното хранене (предната вечер)? Да не би сутринта, преди да отидеш в лабораторията, да си хапнала нещо или пила кафе? Наистина няма логика, иначе.

# 446
Здравейте, отново
Змейковица, чела съм книгата и следя в инстаграм авторката. Опитвам се да спазвам начина на хранене.
Гърне без похлупак, чудех се дали да пусна и фт3, но реших че едва ли ще има промяна в резултатите за това кратко време, което очевидно беше грешка. При следващите изследвания задължително ще пусна целия пакет. По отношение на инсулина, спазих 12 часа, това със сигурност, дали е грешка няма как да разбера. Начина по който си обяснявам покачването е най- вече заради последните три седмици в които съм в изненадващ ремонт на баня, кухня в следствие на спукана тръба и не възможността сама да си приготвям храната. Налага ми се да купувам готова и макар да се старая да са неща, които не са въглехидратни, няма как да знам със сигурност. За стреса покрай намиране на майстор от днес за утре, няма да говоря. Ендокринолога ми назначи следващи изследвания след шест месеца, но след месец ще пусна витамин д и тогава мисля пак да проверя и инсулина.

# 447
Аз FT3 не го виждам и в предишните изследвания. Изследван ли е въобще някога?

# 448
Аз FT3 не го виждам и в предишните изследвания. Изследван ли е въобще някога?
Не, не съм го изследвала.

# 449
Здравейте , диагностицираха ме с хашимото , пия еутирокс 50мг, от една седмица , но вчера започнах да имам някои оплаквания - обливат ме горещи вълни , като че ли ми е и малко замотано на главата , а и по принцип съм си със едно пищене в ушите което сега като че ли много се усили!Дали тялото се нагажда към хормона и ще отшумят ли тези сипмтоми или дозата ми е висока !Ендото каза да започнем с тази доза пък след около 2 седмици ще направим контрола да видим каква е промяната Резултатите ми сега са ТАТ - 492,МАТ- 462, TSH - 11.95, ft4 - 10.90

Общи условия

Активация на акаунт