Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 24 754
  • 735
  •   2
Отговори
# 660
  • Варна
Изглежда като да трябва да започнеш да попълваш дефиците и по-скоро да пиеш Т4, за да се нормализира всичко и да се почувстваш човек - тирозола е потиснал твърде много....

Малина Петкова, Недялкова - при тях ходила ли си? Шинков и др известни?

# 661
При Шинков бях 1 път, но тогава бях в другата крайност и пак бях много зле с висок пулс и т.н. Той не ми предписа нищо и след това кардиолог ме прати при друг и така и започнах Тирозола. При Соня Галева се следях, дори когато нещата се нормализираха тя настоя да продължа с Тирозола и така стигнах до 68тсх..
Иначе докато преди това докато тсх спадаше за няколко месеца от 2,5 до 0,005 обикалях къде ли не, при Рашкова, Наташа Станкова, Ангел Маринчев, доц.Лъчезар Лозанов, Марио Николов и още няколко места сигурно и някак си никой не ми обърна достатъчно внимание, всички казваха млада си, нищо ти няма, живей си живота и такива неща, докато не се влоших така...
Вече не знам къде да отида и кой да слушам.

# 662
  • София
Леле, за бой са тези лекари! С такива показатели как няма да ти е зле. Отивай най-добре в ендокринологията направо, Начев, имаше и една друга по-възрастна. Чакай и да те видят. За "светилата" нямаш време да чакаш. Почвай вит. Д поне. Трябва и на желязото да обърнеш внимание, не казваш колко е, както и феритина, но ако са ниски, Тотема попълва бързо липсите.

# 663
  • вече в собствен дом
За намаленото либидо може да са виновни и половите. Възрастта също не е без значение, както знаем.

На 26 съм...
Какво още бих могла да изследвам според Вас?
За момента ме държат без лечение за да видят дали тсх ще спадне от самосебе си, но с всички тези симптоми ежедневните задачи са си направо мъчение. Моля Ви дайте ми някакъв съвет Sad
Точно като вас бях и аз преди 14 г. ТСХ ту 0 , ту 30 и нагоре. Накрая ми се увредиха и очите заради некадърни лекари и получих екзофталм с много усложнения. Докато не открих доктор Горчева в Токуда. Бих ви посъветвала да я посетите. Тя освен , че започна лечение на очите , ми предписа едновременно Пропицил и еутирокс докато се успокои жлезата. И така постепенно останах само на еутирокс до ден днешен.
В последните месеци обаче нещо не мога да си улуча дозата на еутирокса и ТСХ върви нагоре и аз незнам защо. ФТ4 и ФТ3 са в норми.

# 664
Не е важно да са в норми Т3 и Т4, а да са поне над средата на границата!

# 665
  • вече в собствен дом
Не е важно да са в норми Т3 и Т4, а да са поне над средата на границата!
През м. Май ФТ4 беше 19 т.е. на Горна граница , ФТ3 беше 4.11 те. на долна граница и бях с ТСХ 0,10 те. предозиране. После намалих дозата и минах в хипо 5.4 ТСХ  , увеличих дозата  малко -още повече хипо 8.4 ТСХ и сега пак ще увеличавам, но ме е страх да не мина пак в хипер.

# 666
Не си била за намаляване, водиш се по ТСХ а той не е определящ, на Т4 предполагам горната е 22? Имала ли си симптоми на хипер?! Според мен имаш проблем с кортизола и от него ти стои нисък ТСХ.

# 667
  • вече в собствен дом
Да, имах симптоми на хипер. Да, ФТ4 е до 22. Сега ФТ4 е 17 , фТ3 е 3.90 , а ТСХ 8.4. Пия 75 мг еутирокс , събота и неделя 93.75, а когато ми падна ТСХ бях на 75 мг , петък , събота и неделя по 112.5. Освен сега да започна 75 мг и петък , събота и неделя по 100 мг. Кортизола ли трябва да изследвам?

# 668
При нисък кортизол (но не разбирай да е чак под границата, сутрин трябва да е на горна граница за да е добре) се вдига трудно доза има сърцебиене, ТСХ стои нисък, въпреки че щитовидните не са толкова високи. Да, може да го изследваш ако искаш, поне да знаеш дали от това ти е проблема. Ако е нисък за вдигане се ползва Адренал Кортекс, също вит. В5 но високи дози

# 669
  • Варна
Да попитам пиещите Т3 за мнение - колко време оставяте от последния прием и изследването? Очаквах да ми е по-висок като резултат, предвид дозата и т.н. Намерих инфо, че реално лабораторията показва колко циркулира в кръвта, а ако сме наситили клетките, те си го вземат и използват и после в кръвта не е висок резултата. Не знам дали се изразих правилно. Мисълта ми е, че нали уж гоним по-високо Т3 като резултат (като приемаме), но дали по-смисленото не е само и единствено как се чувстваме - нали всички така казват да се водиш по Т3. Още съм леко боса в това със себе си - 2 пълни месеца пия и се чудя как да напасна + ще намаля мъничко Т4, че след всичкото инфо стигнах до извода, че по-добре да е по-ниско то за мен, защото има връзка с интегрини, които стимулират ракови клетки, а на мен жлезата ми е махната заради това. Та така.. аз съм друг казус де - без жлеза, TSH трябва да е потиснато на макс, 4 г пих T4 само, чувствах се супер, сега от 2м пия и T3, пак се чувствам супер.. та понеже не съм имала оплаквания, ми е малко трудно само по симптоми да дозирам.

Да се върна на въпроса си - сега бях пила в 14 и изследвах на сутирнта в 7:30, тоест 17+ часа дупка и резултатът е само 4.070 pmol/l (2.250 - 6.000), а аз очаквах 5-6 и се умувам.

# 670
Успях да запазя час при проф.Здравко Каменов утре. Не знам ходили ли сте при него, надявам се да има полза..

# 671
exsberry, моят T3 е на горна граница, че даже и над нея, при доза - 2 пъти дневно по 25 мкг, т.е. 50 общо. Пия втората доза към 17 ч. някъде, а обикновено изследвам на следващата сутрин към 7 ч.
Ти вероятно приемаш доста по-ниска доза от мен, та не е учудващо.

# 672
  • Варна
25 е сега. Благодаря ти, ще увелича още май и ще видя.

# 673
  • Пловдив
Успях да запазя час при проф.Здравко Каменов утре. Не знам ходили ли сте при него, надявам се да има полза..

Имам добри отзиви а него от позната в София. Успех и дано свърши работа!

# 674
Момичета, обмисля това да пия поне за месец
https://bulgarbiotic.bg/product/paket-otslabvane

Имате ли наблюдения?
Питах ги и тях, били подходящи за хашимото, не че друго ще кажат, то е ясно.
Малко да раздвижа метаболиза, ако може да повлияе на отслабване, чревца и т.н.
Че след отказа от цигари и лечението с аб за хеликото и ми се стопираха нещата и напълнях, имам да чистя 6-7 кг.

Общи условия

Активация на акаунт