Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 24 773
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
вече миенето на зъбите не ме изтощаваше тотално.

Ха, мислех, че само аз съм така Grinning
Чак се плашех понякога.
Викам си уж съм добре, тренирам, пък ръката ми окапва от едно миене.
Ох, то са много фактори. И при всеки различно.
При мен отказа от цигарите също влияеше. А не съм имала само един опит за отказване.

И на мен ми се иска на йога да ходя някъде наблизо, но в неподходящо време са все.
То и моя работен график е много шантав.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 16:15 от Елора

# 646
На мен ми трябва по скоро релакс ,отколкото още повече натоварване.
Замислих се за или пълен релакс с книга или когато времето и моето състояние позволява разходки. Обичам да се разхождам. Вървя пеш от нас до работа и обратно ,цял ден обаче съм на крака и това е уморително. На ден ходя по поне 10 км. ,че и отгоре. Фитнес е последното нещо което ми идва на ум. На всичкото отгоре физически вдигам тежко ,често се налага да нося предпазно облекло по няколко часа  ,което тежи поне 15 кг. а с него ходя ,клякам и се движа.
Определено първата ми мисъл е хубаво време ,парк и интересна книга. ☺️

# 647
Здравейте момичета,

От няколко месеца се боря с проклетите хормони, тсх от 0.005 скочи до 68 с прием на по 1 хапче Тирозол на ден. Фт3,фт4 и те, по назад в темата бях споделила и графика на промените, но този път пиша по друг повод..
Последните месеци същото нещо се случва със сексуалното ми желание и освен умората, съня, раздразнителността и всички съпътстващи симптоми, това е черешката на тортата. Как ви се отразява на вас и какво бих могла още да изследвам за да проверя има ли връзка или просто стреса ми влияе повече от всичко? 
Не мога да намеря един читав ендокринолог и вече ми се плаче, пълнея, самочувствието ми страда, нямам сила за нищо и за капак и това....

# 648
Замислих се за или пълен релакс с книга или когато времето и моето състояние позволява разходки. Обичам да се разхождам. Вървя пеш от нас до работа и обратно ,цял ден обаче съм на крака и това е уморително. На ден ходя по поне 10 км. ,че и отгоре. Фитнес е последното нещо което ми идва на ум. На всичкото отгоре физически вдигам тежко ,често се налага да нося предпазно облекло по няколко часа  ,което тежи поне 15 кг. а с него ходя ,клякам и се движа.

Фитнеса не е за всеки, например за мен не е...пробвала съм два пъти, изнервям се и се натоварвам психически даже. Прави каквото ти се прави, аз цяло лято на това съм се отдала- четене на книги.

Тъга намалено либидо си е симптом на хипофункцията, аз цял живот съм така.

# 649
  • София

Е, в твоят случай очеводно няма да е фитнес. Мисълта ми беше, че всяка от нас трябва да намери нейното нещо да си обърне внимание и да изпуска парата. На мен йогат ми действа много добре да отпусна психически, ходя след работа, понякога съм толкова напрегната, че имам чувството, че ще експлоадирам. Другото е, че уикендите гледам да си почна - не се втелявам в чистенето, аутсорснала съм го на останалите членове, че не чистат като хората, така е, ама вече не ми пука. Имам нужда и аз от почивка. Чакам си отпуската сега, да отида в Гърция, да си седя на плажа, да гледам синьото море и да си чета книжка.

Либидото ми е ниско от месеци, до сега не е било така, но и съм толкова уморена вечер, че само искам да почета и да заспя. Не мога много и да спя де, будя се между 5 и 6.30 ч., много ме е яд уикенда да се събудя в 6.30, ама поне в неделята ходя рано на фитнес сега, та до обяд отхвърлям това Simple Smile И имам повече време да си почета и поровя на телефона Simple Smile

# 650
За намаленото либидо може да са виновни и половите. Възрастта също не е без значение, както знаем.

# 651
За намаленото либидо може да са виновни и половите. Възрастта също не е без значение, както знаем.

На 26 съм...
Какво още бих могла да изследвам според Вас?
За момента ме държат без лечение за да видят дали тсх ще спадне от самосебе си, но с всички тези симптоми ежедневните задачи са си направо мъчение. Моля Ви дайте ми някакъв съвет Sad

# 652
Освен високия ТСХ, който спомена, как са Т3 и Т4 - това са щитовидните хормони и от тях се определя дали трябва да пиеш нещо или не.

# 653
Освен високия ТСХ, който спомена, как са Т3 и Т4 - това са щитовидните хормони и от тях се определя дали трябва да пиеш нещо или не.

Нещо такова е като спрях Тирозола веднага след като видях високото тсх, сега според няколко ендокринолога, трябвало да изчакам да видим дали ще се оправят сами, но аз се чувствам много зле..
Не успявам да намеря ендокринолог на който му се "занимава" с мен сякаш и вече не знам какво да правя. Днес пуснах пак изследвания и вит Д да видя има ли промяна.

# 654
Това е такава тежка хипофункция, че как ставаш от леглото не знам Anguished
Ок, била си в хипер и ги е страх вероятно лекарите, но как очакват тези хормони да се оправят сами не знам. Колко време е минало от както си спряла Тирозола?

# 655
Това е такава тежка хипофункция, че как ставаш от леглото не знам Anguished
Ок, била си в хипер и ги е страх вероятно лекарите, но как очакват тези хормони да се оправят сами не знам. Колко време е минало от както си спряла Тирозола?

Около 20 дни някъде. Sad

# 656
Тествай пак, да е ясна тенденцията... ако се качва, изчакай, ако е все още толкова ниско, отивай на лекар и настоявай, че подобрения няма...

# 657
Тествай пак, да е ясна тенденцията... ако се качва, изчакай, ако е все още толкова ниско, отивай на лекар и настоявай, че подобрения няма...

Излязоха и от днес резултатите. Промяна няма.. дори желязото ми е спаднало и Вит Д ми е 17...
Един от лекарите спомена, че може да пия Еутирокс, това ли се пие по принцип при такова състояние и има ли странични ефекти, защото с този Тирозол само ми навредиха и вече нямам никакво доверие на лекарите и много ме е страх.. Sad

# 658
Хормоните са същите така ли?!
Да, Еутирокс/Л-тироксин/Акутирокс се пие при хипофункция. Това е синтетичен хормон, т.е. хормона Т4, който жлезата трябва да произвежда, а на теб ти е ужасно поднормен.

# 659
Ако ти е ниско желязото и вит.Д, заповай да запълваш дефицити...

Общи условия

Активация на акаунт