На море в Гърция 2025 - I

• 50 409
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Били сме на Корфу по времето на ковид. Кола наехме за 20 евро на ден без нищо предварително да резервираме.

# 196
Здравейте, срещала съм такава информация, но сега не мога да я намеря. Ще почиваме в Гърция с куче- какво е необходимо за него освен обезпаразитяване и чип, бях чела, че 24ч преди влизане в страната трябва да има преглед при ветеринар и вписване в паспорта, но за какво е този преглед, не помня. Ваксини скоро не сме слагали, трябва ли да подновим някоя? Благодаря.

# 197
  • София
Задължителна е ваксината против бяс, която се слага веднъж годишно, трябва да не е минало повече от 1г след поставянето и. Отделно ветеринарят допълнително дава хапчета за обезпаразитяване 24ч преди влизането в Гърция, независимо от това, че вие сте му давали, преглед и това се вписва в паспорта. Винаги сме били изрядни, въпреки, че никога не са ни проверявали.

# 198
Паспорт, микрочип, ваксинация за бяс, преглед и обезпаразитяване при ветеринаря преди пътуването.
Макар че в Шенген никой няма да ви провери.

# 199
И в шенген и преди шенген никой никога не ни е проверявал.  Дори съм предлагала паспорта на границата и са отказвали да го гледат.

# 200
  • София
Днес съм много щастлива, защото тази и следващите две недели предстои да гледам епизодите за остров Карпатос на моя любим жив пътеводител за Гърция Евтихис Блецас. Както знаете, този остров ми беше голяма мечта, която успях да сбъдна преди една година и прекарахме 6 незабравими нощувки на това уникално късче земя сред морето. Обикновено черпя идеи за гръцките дестинации от епизодите на Happy Traveller, но този път се оказа, че ние го изпреварихме и Евтихис посети Карпатос със семейството си след нас миналото лято. Та сега ще си припомням посетените местенца и ще видя пропуснатите през неговите камери. Със сигурност ще е интересно.
Карпатос - първи епизод

# 201
  • СОФИЯ
Някой да ме ориентира моля за цени на чадър и шезлонг на Скиатос. 7, 8 евро или различно?

# 202
Съмнявам се да има по толкова. На Кукунариес 30 за комплект, на А. Параскеви 15. Това по данни от миналото лято.

# 203
Момичета, имам въпрос за плажа Войдокиля, Пелопонес. Прочетох различни отзиви за достъпа до там и обмислям да го посетим. Видях много хубави панорамни снимки, които доколкото разбирам се правят от някакви скали. Та въпросът ми е трудно ли се стига до тези скали?
Благодаря!

# 204
Момичета, имам въпрос за плажа Войдокиля, Пелопонес. Прочетох различни отзиви за достъпа до там и обмислям да го посетим. Видях много хубави панорамни снимки, които доколкото разбирам се правят от някакви скали. Та въпросът ми е трудно ли се стига до тези скали?
Благодаря!
Не е трудно да се качите за панорамни снимки. Полегато е, широки пътеки ,в долната част са пясъчни. Не е  нещо недостижимо. Много хора се качваха.

# 205
  • София
Някой да ме ориентира моля за цени на чадър и шезлонг на Скиатос. 7, 8 евро или различно?

Нагоре.
На Achladies започваха от 20 евро за 2 шезлонга и чадър. Нищо, че ползваш единия шезлонг само - плаща се за сет.

# 206
  • Варна
навсякъде по гръцко се почва   от 12 евро за 2 шезлонга и чадър и се стига до 30 и нагоре

# 207
  • Sofia
Докато сме на тема Скиатос. Имаме 3 дни. Единия ще е за разходка с корабче. Остават ден и половина за плаж. На кои 3-4 плажа си струва да обърнем внимание, може и 2, за Кукунарес, прочетох, че е доста студена водата, но все пак ще минем да го видим. Нещо фотогенично, забележително, което не е за пропускане. Как най лесно се стига до онази точка на летището, където самолетите ти прелитат над главата? Мислех като кацнем сутринта да се разходим, дава ми 15 Мин пеша, но не съм много сигурна, че маршрута, който ми дава е добра идея. Кога и от къде е най-добре да отидем до там? И 1-2 таверни да препоръчате. Ще сме близо до старото пристанище

# 208
И аз искам да попитам, но ще пиша и на Мондарис като се върне Grinning , на Мегали АМос плажа хубаво ли е, или е натъпкано с хора, и колко струва за сет шезлонг и чадър, ако някой е бил? На 10 мин пеша сме от старото пристанище в Antonia House. Само една седмица разлика и щяхме да се видим с Мондарис. Имаме 5 дена, но не мисля всички да са за плаж. Също до другия остров може ли на място да се купи билет.
Аз за таверни разгледах tripadvisor - Las Ramblas, Del Mar, Siferi, Scala, Achinos Seaside Bar Restaurant - изглеждат и с хубава гледка, и всички са наблизо.

# 209
Да, пеша се стига до летището и до вюпойнта Simple Smile Има и един плаж Ксанемос, където ти прелитат самолетите над главата, той е малко по-нататък. Но е каменист.

Моите любими плажове бяха Банана (но той се промени и сега, макар да е достъпен, е част от комплекс), Агия Елени, Крифи Амос, от южните на автобусната линия - Вромолимнос и Агия Параскеви не са лоши.
Ако сте със собствен транспорт и не уцелите много ветровито време, на север също има какво да се види, с обществен и ако има силен вятър - не става.
Мегали Амос не е много хубав плаж, но за 1-2 пъти набързо - става, че е най-близо до града.

Билет за Скопелос (ако за това става дума) за пешеходци може да се купи на място.

Общи условия

Активация на акаунт