На море в Гърция 2025 - I

• 50 417
  • 750
  •   2
Отговори
# 210
А тези плажоме , кой от тях е пясъчен ? ''Агия Елени, Крифи Амос, от южните на автобусната линия - Вромолимнос и Агия Параскеви не са лоши.''

# 211
# 212
  • Sofia
Момичета, имам въпрос за плажа Войдокиля, Пелопонес. Прочетох различни отзиви за достъпа до там и обмислям да го посетим. Видях много хубави панорамни снимки, които доколкото разбирам се правят от някакви скали. Та въпросът ми е трудно ли се стига до тези скали?
Благодаря!

До панорамните скали / крепостта може да се стигне по два начина – или през Войдокилия, или от другата страна, т.е. откъм този плаж. Вторият маршрут е малко по-дълъг, но за сметка на това – по-плавен.
Ако тръгнете от Войдокилия, обаче, по пътя към панорамната точка, ще минете и през пещерата на Нестор, която също е забележителност сама по себе си. Simple Smile

# 213
Здравейте, като стана дума за Войдокиля, има ли много народ на плажа? Има ли по-уединени места? Тъй като сме с куче, винаги търсим такива плажове. От друга страна ми се иска да го видим този прословут плаж, та затова питам как е от тази гледна точка.

# 214
  • Sofia
Ами, ние бяхме в края на октомври и, по мое мнение, си имаше немалко хора на плажа (даже по пътя натам се набихме в тапа от автомобили, които нямаше как да се разминат на едно стеснение, та постояхме двадесетина минутки, без да можем да мръднем и метър напред). Вероятно през юли и август ще е същинска гмеж. Едва ли ще има уединено местенце.
Но като бяхме там, си имаше хора с кученца – да речем, поне 10% от плажуващите бяха с четириногите си приятели.

# 215
https://dhotels.gr/bluedreampalace-hotel-thasos/?gad_source=1&ga … IGgxoCERsQAvD_BwE
Някой може ли да сподели мнение за този хотел?

# 216
  • София
Ами, ние бяхме в края на октомври и, по мое мнение, си имаше немалко хора на плажа (даже по пътя натам се набихме в тапа от автомобили, които нямаше как да се разминат на едно стеснение, та постояхме двадесетина минутки, без да можем да мръднем и метър напред). Вероятно през юли и август ще е същинска гмеж. Едва ли ще има уединено местенце.
Но като бяхме там, си имаше хора с кученца – да речем, поне 10% от плажуващите бяха с четириногите си приятели.
Да не би да е бил почивен ден? Това е снимка от 16.10.23 г на най-населената част на плажа (най-близо до пътеката от паркинга). Не съм снимала останалата част от плажа (повече от половината), където нямаше никой.

Но в топ сезон със сигурност е пренаселено. Wink

# 217
миленка_д , писала ли си назад за твоето посещение на Карпатос, горе долу кога за го търся поста.

Мои приятели живяха 20г там, трудно, че е отдалечено и много време пътуваха, може би се бяха сраснали с мястото и не разказваха с такъв ентусиазъм

# 218
Не съм Миленка, но за удобство ето нейния разказ от м.г. https://bg-mam.ma/p/1667676/48250112
Може да го допълни с няколко думи, ако реши Simple Smile

Ето и от Молец, 2023 https://www.bg-mamma.com/?topic=1561373.msg46629294#msg46629294 и https://bg-mam.ma/p/1561373/46634210

И по-стари впечатления на Margherita09 https://bg-mam.ma/p/1257197/41544207
Тя, за жалост, не се появява често във форума.

Щефи, така е, животът на такива места не е лесен, особено през зимата. За разлика от туризма, който е добре уреден.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 16:02 от Параход

# 219
Здравейте, като стана дума за Войдокиля, има ли много народ на плажа? Има ли по-уединени места? Тъй като сме с куче, винаги търсим такива плажове. От друга страна ми се иска да го видим този прословут плаж, та затова питам как е от тази гледна точка.
Ние бяхме в началото на септември. В частта до пътеката имаше хора, не съвсем г*з до г*з. Колкото по-напред, по-далеч от пътеката, толкова по-малко хора. Към другия край нямаше почти никого.

# 220
  • София
Не съм Миленка, но за удобство ето нейния разказ от м.г. https://bg-mam.ma/p/1667676/48250112
Може да го допълни с няколко думи, ако реши Simple Smile

Довечера обещавам да мисля по задачата и да напиша още нещо за Карпатос, който продължава да ме вълнува и бих посетила отново. Не е толкова страшно пътуването дотам и със сигурност си заслужава. А и не успяхме да отидем до Касос, който не е толкова известен и лъскав, но иначе наподобява големия си "брат".

# 221
Голям мерак имам аз за Касос и в комплект ми вървят. Не че се очертава перспектива и за тая година, де, но що са лета - пред нас са...

# 222
  • Sofia
Да не би да е бил почивен ден?

О, възможно е. Simple Smile Ние ходихме 2 или 3 пъти общо – сякаш, в първия ден беше най-населено. Но в останалите два и времето се беше поразвалило, та може това също да е допринесло за по-малкия брой плажуващи.
Освен това, зависи по кое време на деня се развива действието – повечето хора се отбиваха за 2-3 ча̀са, в ранния следобед, после изчезваха. Преди обед също беше по-безлюдно. Ние, обаче, не сме толкова експедитивни и киснем поне по 5 ча̀са на плажа, дори в по-хладно време. То, като да се разходиш до скалите горе, реално си заминава немалко време.

Това със своеобразното "задръстване", обаче, определено ме впечатли. Добре че една оправна французойка взе нещата в свои ръце и направи организацията, та успяхме някак да се разминем, след целокупна 20-минутна овча почуда.

Гледката отгоре (дори и облачетата не могат да устоят на притегателната сила на плажа):

# 223
Благодаря за отговорите на въпроса ми за изискванията към придружаващите ни кучета. Hug

# 224
Така съм видяла Войдокилия на 15 юни, но все пак, преди години. С всяко лято става все по-натоварено. Но ми прави впечатление с разрастването на туризма, че в Пелопонес, а и не само там, юни остава далеч по-спокоен от септември. А не беше така (в смисъл и двете бяха нисък сезон, но ще си спомняме само с носталгия за ония години, когато още след 20-25 август оредяваха тълпите). В най-топлите южни части вече и октомври си има хора чат-пат.

Общи условия

Активация на акаунт