На море в Гърция 2025 - I

• 50 272
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
До това лято подобна опция не съществуваше - билетите им се резервираха по телефон или мейл и се плащаха и издаваха само на място. Като вариант, партньорските агенции на островите. Но буквално от няколко дни West Ferry имат за пръв път онлайн резервация, както е с всички други фериботни компании, а именно с предплащане и всички реквизити.
Все още в сайта им няма условия за връщане/преиздаване на билети, но като цяло фериботните превозвачи са гъвкави в това отношение. Тези са малка семейна компания с един само кораб и предполагам, че ще е достатъчно да им се обадите в случай на форсмажор и да нагласите нещата.
Стандартно компаниите дават full refund до 14 дни преди плаване или преиздаване на билета като отворен (за дата в следващата 1 година). Вижте дали няма подобна информация на електронните билети, които са ви издали - на физическите винаги е разписано подробно отзад, по законово изискване.

# 316
Благодаря Параход,  наистина стана много бързо и лесно в сайта им, пратиха ми само някаква фактура с QR код и с нея трябва да си вземем билетите от пристанището или от офиса им в Нидри,, за да не губим време. Така препоръчват в сайта.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 21:00 от sandstorm

# 317
Пътуваме в петък за Корфу. Няколко неща искам да питам - има ли нужда да купувам билети онлайн, дали има шанс да няма билети на място по това време на годината? Гледам че фериботи има сравнително често, ама знам ли. Вторият ми въпрос е свързан с пътя. Ще пътуваме от Варна. Знам че е по-близо през Маказа, но най-вероятно на отиване ще минем през Кулата, а връщането ще е през Маказа, не сме решили още. На отиване ще спим някъде в района на Сандански, на връщане ще видим. Ако някой има препоръка за място за отсядане в този район с детска площадка Grinning ще съм благодарна. Основното ми питане е - знаете ли между Солун и Игуменица, някакви нормални места за спиране за ядене, тоалетна или само тоалетна... Голяма съм "пикла" и това ми е най-големия ужас като пътуваме в Гърция. Последно пътувахме към Кефалония през 2020 и нямаше изобилие от места за спиране (поне не и такива без отбивка от 20+км). Ако някой пътувал последните години, може да препоръча някакво място за спиране в тази посока ще съм благодарна. Приемам и препоръки за Корфу. Ще бъдем в района на Ахарави (дано го изписвам правилно), но обичаме да обикаляме и да сме на различен плаж всеки ден. С 4 годишно дете сме, та приемам и предложение за забавления. 😅

# 318
По -добре си купете билети онлайн, през 2023г. можеше до 3 часа по- рано. На място имаше билети, но почти двойно по-скъпи.

# 319
  • София
На Егнатия ние спираме тук в района на Козани, горе-долу по средата на пътя от границата. Има нормална тоалетна (безплатна) и пейки.

# 320
  • София
След Солун само тази зона за почивка си спомням https://maps.app.goo.gl/aNU2V5A2DqbWeEw7A. После беше стискане до кораба, защото следващите тоалетни при един от толовете бяха неописуеми.
Билети може да купите по пътя като видите как сте с времето, има значителна отстъпка при покупка онлайн.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 08:43 от yovanka

# 321
  • София
Цитат
Основното ми питане е - знаете ли между Солун и Игуменица, някакви нормални места за спиране за ядене, тоалетна или само тоалетна...
На Егнатия май единственото място с храна, тоалетна и т.н.  е Олимпус плаза малко преди Верия. Но тръгвайки от Сандански, може би ще ви е добре. След това има само отбивки с тоалетна. Може да се отбиете в Мецово за по-дълга почивка. Отклонението беше 5-6 км. Има хубава храна, ще се разтъпчете. Но зависи как ще сте с времето за ферибота.

# 322
  • Sofia
Ох, май аз съм единствената безсрамница в темата... Smirk

# 323
  • Пловдив
И ние спираме на същата зона за почивка за вц, разтъпкване и охлаждане.  https://maps.app.goo.gl/RjHxvFWSWUhAxhfx7
В началото наистина нямаше, но в последните години регистрирам тоалетни посока Игуменица на самата магистрала.
Между другото вече обратна посока пак спираме на същата зона за почивка/от другата страна/ и задължително си купувам праскови. Продава ги един чичо с пикап от района на Вергина и са страхотни.
Билети за ферибот купувам вече като сме влезли в Гърция и мога да преценя времето.
Преди беше чакане на границата,  сега май задръствания са дори по-брутални.

# 324
Не знаех, че човекът с прасковите стои постоянно там, щях да спра миналата година.
Някога назад във времето съм купувала и са наистина страхотни.

# 325
  • Пловдив
Дано не те подведа, тази година още не съм минавала.

# 326
И ние сме купували праскови, може би и нектарини от същото място, 2 или 3 пъти в различни години, така че и да не е постоянно, вероятно е доста често там чичкото. Който го нацели, да не пропуска, страхотни са плодовете!

# 327
Аз от много чудене най-накрая запзих 8 нощувки в Кефалония в района на Агростоли. До колкото се запознах най-краткия път е с ферибот от Астакос до Сами, нали така? В интернет намирам да закупя билети от този сайт: https://ionionpelagos.com/ само. Предварително ли трябва да ги закупя или там на масто също може? Ако случайно изпуснем обедния ферибот, а съм платила предварително, можем ли в същия ден да хванем вечерния?
Кои таверни може да ми препоръчате в района на столицата, но като цяло всеки ден ще пътуваме насам натам и ще обикаляме, така че и извън нея. Някакви скрити, готини места, винарни, места за гледане на залеза, не много туристически места също? Искаме да наемем лодка за цял ден и да обиколим плажчета с цел шнорхелинг. Някой би ли споделил отзив за такава фирма и маршрут? Благодаря!

# 328
АфРоДиЗиаЧкА, най-кратко пътува фериботът от Василики до Фискардо, около час някъде. Освен Ionion Pelagos, West Ferry също пътуват по тази линия и вчера се коментираше, че вече имат система за онлайн резервации. За предпочитане е предварително да си вземете билети, на място е рисковано.

Фериботът Астакос-Сами пътува над 2 часа.

# 329
Имах предвид времето в колата е най-кратко. Сигурно ще предпочетем варианта по-дълъг ферибот отколкото повече време шофиране.

Общи условия

Активация на акаунт