На море в Гърция 2025 - I

• 50 272
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • Luxemburg
Забравих да споделя един съвет, за тези, които ще почиват на Крит. Възможно е да е така в цяла Гърция, не съм запозната, тъй като обикновено пътуваме с кола, а сега бяхме със самолет.
Ако ще сте няколко дни си наемете кола под наем. На всяка крачка има автокъщи за коли под наем и цените са доста достъпни. . Аз направих огромната грешка да се доверя на градския транспорт и още първия ден се наложи да платя 42€ само за градски транспорт. Не знаех, че цената на билета е за еднократно пътуване, а не за време и на 2 пъти изпуснахме правилната спирка (всъщност продавачката на билети в автобуса ни обърка къде да слезем, а на Гугъл не даваше в реално време къде сме). Та за един аквариум платих прескъпо. Отделно ако се купи от машина или магазинче билетът е 1.60€, а от шофьора е почти двойно. Та или си вземете кола под наем или си накупете билетчета, че по селата и на доста места няма машини или магазинчета наблизо. . Дневният билет е 6€.

# 301
  • София
Малко атмосфера от Карпатос https://www.facebook.com/share/v/1BWCqoe22q/. Места, за които ви писах преди няколко дни.

# 302
Цитат
Сивота ще посетите ли?
Аз видях едно много симпатично заведение в Лефкада- Utopia Sunset. Някой има ли отзиви за него?

Ние миналата година бяхме на вечеря там. Като място е много добре измислено, и от всякъде има видимост.

На мен лично след толкова красоти на Лефкада това заведение ми дойде твърде кичозно и too much. Цените също са доста завишени и пътят до заведението, бидейки пасивен шофьор, ми се видя много тегаво.
Ще кача снимки , ако ми остане време.
Аз си падам повече по залези по Робинзокрузовски, колкото по-самотни и по-прашни толкова по-добре.

На мен ми остават две седмици до почивката на Крит и едвам се сдържам. За жалост мнозинството победи и ще почиваме на място, различно от моите предпочитания, нооо и така нямам търпение и едвам ме свърта.

# 303
Здравейте! От 2 седмици съм в лудо търсене на почивка в Северна Гърция, времето си напредва и още нищо налице.. бих се радвала, ако препоръчате места за нощувки ( студио/ апартамент/ къща с двор) край пясъчни плажове с плавно задълбочаване,  без камъни в морето. В Нея Перамос сме били и ми се иска тази година да разнообразим. С дете сме на 1.3 месеца и мястото трябва да е максимално близо до България , тъй като издивява в колата Grinning Ориентирала съм се към няколко района, но съм отворена и към други оферти:
1. Миродато/ Авдира, но в букинг излизат основно нощувки в Ксанти, а не ми се иска да пътуваме чак толкова
2. Керамоти ( там обаче ме притесняват комарите, за които често чета, че доста ги има, а в Нея Перамос зор не сме видяли от тях Grinning )
3. Аспровалта ( с пътуване до Брацаки евентуално).
4. Краен вариант Олимпиада - плажовете около населеното място много ми допадат, но идва малко по- далече за пътуване).

# 304
Ами няма да търсите в Букинг, там предлагането е ограничено, а и цените - по-високи. Можете да ползвате линковете от 1-ва страница, да избирате хотели в Гугъл мапс и да се свързвате директно с тях за оферта (най-добре на вайбър/уотсап), местни агенции, както и ФБ групи на собственици (в този регион много от имотите се предлагат от българи). Иначе всички 4 места, към които сте се насочили, са подходящи.

# 305
Здравейте! От 2 седмици съм в лудо търсене на почивка в Северна Гърция, времето си напредва и още нищо налице.. бих се радвала, ако препоръчате места за нощувки ( студио/ апартамент/ къща с двор) край пясъчни плажове с плавно задълбочаване,  без камъни в морето. В Нея Перамос сме били и ми се иска тази година да разнообразим. С дете сме на 1.3 месеца и мястото трябва да е максимално близо до България , тъй като издивява в колата Grinning Ориентирала съм се към няколко района, но съм отворена и към други оферти:
1. Миродато/ Авдира, но в букинг излизат основно нощувки в Ксанти, а не ми се иска да пътуваме чак толкова
2. Керамоти ( там обаче ме притесняват комарите, за които често чета, че доста ги има, а в Нея Перамос зор не сме видяли от тях Grinning )
3. Аспровалта ( с пътуване до Брацаки евентуално).
4. Краен вариант Олимпиада - плажовете около населеното място много ми допадат, но идва малко по- далече за пътуване).

Ако не ви притеснява краткото пътуване с фрибот - около 40 мин, защо не се огледате на Тасос - района на Голдън бийч е доста подходящ с огромен пясъчен плаж, множество опции за настаняване и подходящи заведения.Има магазини и всичко необходимо. Проблема е, че вероятно вече е леко късно и трудно ще се намерят добри места.

# 306
Цитат
Сивота ще посетите ли?
Аз видях едно много симпатично заведение в Лефкада- Utopia Sunset. Някой има ли отзиви за него?

Ние миналата година бяхме на вечеря там. Като място е много добре измислено, и от всякъде има видимост.

На мен лично след толкова красоти на Лефкада това заведение ми дойде твърде кичозно и too much. Цените също са доста завишени и пътят до заведението, бидейки пасивен шофьор, ми се видя много тегаво.
Ще кача снимки , ако ми остане време.
Аз си падам повече по залези по Робинзокрузовски, колкото по-самотни и по-прашни толкова по-добре.

На мен ми остават две седмици до почивката на Крит и едвам се сдържам. За жалост мнозинството победи и ще почиваме на място, различно от моите предпочитания, нооо и така нямам търпение и едвам ме свърта.
Благодаря за информацията! А ще трябва ли резервация за юни месец?

# 307
Момичета, пак ще моля за помощ. Мъжът ми е поръчал транспондер Егнатия Пас, но сега видял, че важи само за северните части, а ние ще пътуваме до Пелопонес. Сега ще поръчва още един, но в интернет четем, че важи за определени магистрали. Та  някой може ли да ми каже колко такива устройства трябва да купим, за да не чакаме на толовете и няма ли някакво универсално, че това разделение лично на мен ми се струва безумно.
Благодаря!

# 308
  • софия
Къде я четете тази информация?
Имаме от години Егнатия и работи навсякъде, вкл. до Пелопонес. Не се сещам да сме пътували някъде, където да не се приема.

# 309
  • София
Егнатия пас важи за цяла Гърция и работи без проблем навсякъде. Просто отстъпките, които се дават при повече минавания се натрупват само на пунктовете на Егнатия.

# 310
Да, така е, Егтатия пас се приема от пунктовете и на 3 -те им компании (или не знам колко са, ние през толкова сме минавали).  Но на другите не ви дава отстъпка.   И, имахме случаи да не ни можем да минем - на 1  пункт мисля, се случи - на следващите пунктове, които си бяха на Егнатия си работеше.   Не знам какъв беше проблема - възможно е да има някакви единични случаи на несъответствия. 
Имаме от години Егнатия и работи навсякъде, вкл. до Пелопонес. Не се сещам да сме пътували някъде, където да не се приема.

# 311
  • софия
Да, така е, Егтатия пас се приема от пунктовете и на 3 -те им компании (или не знам колко са, ние през толкова сме минавали).  Но на другите не ви дава отстъпка.   И, имахме случаи да не ни можем да минем - на 1  пункт мисля, се случи - на следващите пунктове, които си бяха на Егнатия си работеше.   Не знам какъв беше проблема - възможно е да има някакви единични случаи на несъответствия. 
При нас не е работило еднократно, когато им се беше прецакал временно софтуера. Но в приложението може да се генерира qr код, който се показва, за да се чекне ръчно от човек на гишето. Може и самото устройство да се чекира ръчно, но нашето седи перманентно залепено и е сложно.
Иначе чета други 2 условия:

# 312
Умната с planespotting-а в Скиатос Simple Smile - популярно занимание заради разположението на пистата, а и все повече българи го посещават заради директния полет от м.г.
https://www.ekathimerini.com/news/1271946/german-tourist-injured … m_medium=facebook

# 313
  • Sofia
Ще ги гледаме от плажчето да пистата

# 314
Резервирах билети за отиване/връщане Василики-Фискардо средата на август през West Ferry. И понеже правех доста неща едновременно и бързах май не забелязах да има опция да се платят там на място, имаше само опция да платя веднага което и направих. Така ли трябва да е ? И ако нещо стане и не отидем какво се случва ?

Общи условия

Активация на акаунт