На море в Гърция 2025 - I

• 50 333
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Е, пак нямам снимка!

Отиваме преди години в къщата на един поп, около Кисамос се намираше. Пристигаме късно, с късен полет, който закъснява, докато вземем кола и се придвижим е вече след полунощ.
Заварваме в апартамента подредена трапеза, салати, колбаси, сирена, хляб, вино, сок, вода и на чиста кирилица написано: Добре дошли, скъпи гости!

Друг е въпросът, че на следващата сутрин минахме на "разпит" с транслейтъра, кои сме, какви сме, за какво се борим, около два часа продължи интервюто😄
В следващата седмица не му и видяхме очите на отчето.
И ние сме отсядали при отчето. Поканиха ни на вечеря. Крит засега ми е най-на сърце. Две поредни години почивахме там, тази ще пропуснем. Броя вече дните - ще обиколим района около Парга и Лефкада.
И ние след няколко дни ще сме в района - Парга- Лефкада.  Може ли да споделите кои места сте набелязали ?
Набелязала съм плажове: Валтос, Лихнос,Саракинико,Бела Врака( не знам дали ги изписвам правилно,извинявам се,ако не са) и всичко,което ни привлече на място.
На Лефкада естествено Порто Кацики,Катизма…другите ги забравих
По път ще спрем и на препоръчаното от Параход заведение около Мецово, на което също не помня името, но го имам в записките
Сивота ще посетите ли?
Аз видях едно много симпатично заведение в Лефкада- Utopia Sunset. Някой има ли отзиви за него?

# 286
Е, пак нямам снимка!

Отиваме преди години в къщата на един поп, около Кисамос се намираше. Пристигаме късно, с късен полет, който закъснява, докато вземем кола и се придвижим е вече след полунощ.
Заварваме в апартамента подредена трапеза, салати, колбаси, сирена, хляб, вино, сок, вода и на чиста кирилица написано: Добре дошли, скъпи гости!

Друг е въпросът, че на следващата сутрин минахме на "разпит" с транслейтъра, кои сме, какви сме, за какво се борим, около два часа продължи интервюто😄
В следващата седмица не му и видяхме очите на отчето.
И ние сме отсядали при отчето. Поканиха ни на вечеря. Крит засега ми е най-на сърце. Две поредни години почивахме там, тази ще пропуснем. Броя вече дните - ще обиколим района около Парга и Лефкада.
И ние след няколко дни ще сме в района - Парга- Лефкада.  Може ли да споделите кои места сте набелязали ?
Набелязала съм плажове: Валтос, Лихнос,Саракинико,Бела Врака( не знам дали ги изписвам правилно,извинявам се,ако не са) и всичко,което ни привлече на място.
На Лефкада естествено Порто Кацики,Катизма…другите ги забравих
По път ще спрем и на препоръчаното от Параход заведение около Мецово, на което също не помня името, но го имам в записките
Сивота ще посетите ли?
Аз видях едно много симпатично заведение в Лефкада- Utopia Sunset. Някой има ли отзиви за него?
Да,плаж Бела Врака е близо до Сивота.

# 287
  • Luxemburg
Еха, и аз искам контактите на този поп. Звучи страхотно. Аз се сещам за толкова топло гостоприемство да сме имали на о.Млет, Хърватска.
Единственото място с комплимент десерт беше в този ресторант в Хераклион https://maps.app.goo.gl/vbT1cuYqwVHDQGLM7?g_st=com.google.maps.preview.copy. Имахме както бухтички с топка сладолед (доста голяма порция), така и чиния с плодове. А храната беше с огромни порции и много вкусна.
за 19€,
за 11€,
за 12€ май.
Десертите не ги снимах, че децата ги нападнаха моментално, но бяха страшно вкусни бухтичките. А пържените тиквички бяха една огромна чинния за скромните 8€. Чак не можех да повярвам, при положение, че ресторанта се намира на възлово  място с огромен клиентопоток.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 22:07 от ronicat

# 288
Father’s house in Kissamos е името на къщата

# 289
  • София
Здравейте, предстои ни пътуване до Евия и не мога да се справя с фериботите. Никъде не намирам актуално разписание. Ще съм благодарна ако можете да ми помогнете с информация.

# 290
Здравейте, предстои ни пътуване до Евия и не мога да се справя с фериботите. Никъде не намирам актуално разписание.
Ако питате за ферибота от Глифа:
6, 8, 10, 12, 14, 16 и 18 часа. В събота и неделя без най-ранния, от 22 юни има и късен в 20 ч., но все пак си следете разписанието.
https://www.ferriesglyfa.gr/timetable-glyfa-ferries.php

Обратния от Агиокампос на нечетен час.

# 291
  • София
Параход,  благодаря, че се включи. Аз гледам същия сайт, но на английската версия не зарежда разписание. Дали ще има голяма навалица на това фери в петък следобед? Ние ще целим това в 14 часа и се надявам да стигнем на Глифа към 13 часа и нещо.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 09:31 от миленка_д

# 292
  • Бургас
Миленка къде на Евия ще ходите?
Ние се отказахме от юлско гръцко море, но ако не се обърка нещо може да е септември на Евия и събирам мнения и разкази за там Grinning

# 293
  • Варна
Здравейте, предстои ни пътуване до Евия и не мога да се справя с фериботите.

споко , има и мост , феритата са от 4 точки . На Глифа си го гледаш , като го изпуснеш - сядаш в кафенето на пирса и хапваш , пийваш , чакаш

# 294
  • София
Миленка къде на Евия ще ходите?
Ние се отказахме от юлско гръцко море, но ако не се обърка нещо може да е септември на Евия и събирам мнения и разкази за там Grinning
При мен са само планове засега. Тръгваме на 27-ми (живот и здраве!), ще спим 2 вечери в Лутра Едипсу (евентуално да отидем до Лихадонися на следващия ден), после 5 нощувки на по-диво в Муртери, близо до Кими, и накрая 3 нощувки на Скирос. На връщане ще минем през Халкида и ще спим в Арахова (заради един прехвален в темата ресторант). Оттам директно към София, като може да се отбием попътно на плаж за 2 часа. За първи път отиваме толкова късно (обикновено сме средата на юни) и малко ме притесняват жегите и навалиците, но трябваше да изчакам училището да поприключи.

# 295
Здравейте,
В края на юни заминаваме за Лефкада за седмица. Всяка информация ще ми е полезна - плажове, интересни места, заведения.

# 296
  • Пловдив
Миленка_д, кой е този прехвърлени ресторант в Арахова, че явно съм пропуснала.

# 297
  • Бургас
Аз съм запазила този https://maps.app.goo.gl/qmpdLQG2ayqAxAv19

# 298
  • София
Здравейте,
В края на юни заминаваме за Лефкада за седмица. Всяка информация ще ми е полезна - плажове, интересни места, заведения.
Места с красиви гледки:
https://maps.app.goo.gl/cE1JbKzxERVjfnVo9?g_st=com.google.maps.preview.copy
https://maps.app.goo.gl/1P3CvtT7V9efKSy59?g_st=com.google.maps.preview.copy

# 299
  • София
Точно този е. Рядко виждам рейтинг в Google maps 4.9

Общи условия

Активация на акаунт