На море в Гърция 2025 - I

• 50 137
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • Стара Загора
И ние като ходихме на Корфу преди 3 г имаше разлика в цената на билета облайн и на място. Заслужаваше си да се вземе онлайн.
Аз имам въпрос отностно нашата организация май не я обмислих много , ама последния момент е така. Когато се връщаме от Алонисос ферибота ни пристига на Евия в 18:10 на Mantoudi взех нощувка в Chalkis . Следващата ни нощувка е в Napflion. Въпросът ми е от Халки до Напфлион къде може да отидем да хубав плаж да не се отклонявме много по пътя. Дава ми ,че пътя между двете е 2 часа така, че имаме време за плаж .

# 676
  • София
Юли имам възможност за Лимнос, но много ме плашат ветровете там. Много съм зиморничава и като ме надуха , ми е доста дискомфортно/
Била съм през юли и през септември. Не е духало. Само на плажа, който използват сърфистите духа и има вълни. Казваше се Кери или нещо подобно. Другаде не сме имали проблем. Пък и колко да действа вятър през юли? И за зиморничавите е облекчение от жегите. Joy Проблем е на пясъчните плажове, че хвърчи пясък. Wink

Тази година на Хиос много ни издуха. Simple Smile А на Лесбос, като взехме да се катерим в планините към Вкаменената гора, вятърът на моменти поместваше колата. Явно не случайно наоколо имаше вятърни генератори. Хубаво, че беше само в първия ден. Joy Досега явно сме били късметлии и не сме имали такива проблеми. Въпреки това вятърът дори помагаше да се разхладим. А и комари нямаше. Joy

# 677
След като миналата година разгледахме северната част на Пелопонес ,тази година съм резервирала в средата на Юли в Naphlion. По мойте проучвания няма да може да видим цялата южна част , но дайте ми насоки какво да не пропуснем.Много искам да отидем до някой остров .Какво ще ми препоръчате?

# 678
Не съм била на Лефкада и съм впечатлена от плажовете Порто Кацики, Егремни, Катизма, но чета, че много бързо става дълбоко, имало течения. Какви са вашите впечатления, опасно ли е за хора без умения по плуване?

Наистина бързо става дълбоко на тези плажове. Красиви са, да. Ако няма вятър и вълни е ок, има дъно, на което възрастен да стъпи в началото. Но когато има големи вълни си е доста екстремно, могат да те изненадат и да те преобърнат, а излизането е трудно, защото камъчетата отдолу поддават. Не бих препоръчала преживяването на някой, който се паникьосва във вода.

Сега дали ще има вълни или не, никой не може да предвиди. Аз лично тези плажове не съм ги виждала спокойни, но пък много съфорумки са споделяли снимки, на които водата е гладка и грам вълна няма.

# 679
  • София
След като миналата година разгледахме северната част на Пелопонес ,тази година съм резервирала в средата на Юли в Naphlion. По мойте проучвания няма да може да видим цялата южна част , но дайте ми насоки какво да не пропуснем.Много искам да отидем до някой остров .Какво ще ми препоръчате?

Бяхме в района на Нафплио миналата година през Септември.
Ходихме на остров Порос и доста ни допадна. От Галатас има през 30-40 минути фериботи. По спомен за 2-ма възрастни, дете и кола беше по 9-10 евро в посока.
От Толо направихме организиран дневен круиз до Хидра и Спецес. За Спецес мисля, че има водни таксита от Коста, но за този вариант се сетихме късно и така и не проверих.
На връщане от Порос се отбихме до Епидавъра и ни хареса доста.
Една вечер ходихме на разходка и до Микена и гробницата на Агамемнон.
Една вечер се разхождахме из крепостта над Нафплио, хванахме началото на залеза. Много приятна разходка се получи.
Редовно вечеряхме в една таверна насред пътя в село Кандиа, много ни харесваше там - ние, местните и макс още една маса с чужденци - https://maps.app.goo.gl/eiSNLMmaTG2d8dL79

# 680
Много благодаря за насоките Ellie D!

# 681
Завърнахме се от Скиатос и за първи път не съм тъжна, че си тръгвам от Гърция. Изключително комерсиализиран остров, с около 30% надценки в ресторантите, а чадърите варираха между 15-40 евро (без консумация), като на едно място дори ни казаха, че всичко било резервирано и трябва да се запишем на списък с изчакващи.

Онази топла, гостоприемна Гърция я нама в Скиатос, повечета места са насочени в услуга и кеф на англичаните - музика, кухня, питиета. Адел и Джордж Майкъл не ми се слушат в гръцките таверни, а фиш енд чипс като видя в менюто, ставам и си тръгвам. Обиколихме доста плажове, както централни, така и по черните пътища, прекрасни са, особено за любителите на пясък и ако не ви се дават 30 евро, на някои се намира естествена сянка.

Не е нашето място и ако този беше първия ми досег до Гърция, щях да съм разочарована. Със сигурност няма да повторим. Сега си връщаме вкуса в Солун за няколко дни и е повече от чудно. За септември ще го мислим.

# 682
Явно няма да се ходи на Скиатос, цените за настаняване са доста високи. Не съм била на Лефкада и съм впечатлена от плажовете Порто Кацики, Егремни, Катизма, но чета, че много бързо става дълбоко, имало течения. Какви са вашите впечатления, опасно ли е за хора без умения по плуване?

Зависи от вашето ниво и лично усещане. Аз мога да плувам, но когато има големи вълни не влизам. Порто кацики съм го виждала както гладък като тепсия, така и с огромни вълни. Следете приложенията за вятър. На голяма част от тях има и големина на вълната за определени места. Ако вълната е около и над 0.5м аз лично избягвам да посещавам в този ден. Хубавото на йонийските острови е че когато има вълни на западните брегове, може да се преориентирате и да посетите плажове по източния бряг където най-вероятно няма да има никакви вълни или и да има ще са много по-малки.

# 683
  • София
Явно няма да се ходи на Скиатос, цените за настаняване са доста високи. Не съм била на Лефкада и съм впечатлена от плажовете Порто Кацики, Егремни, Катизма, но чета, че много бързо става дълбоко, имало течения. Какви са вашите впечатления, опасно ли е за хора без умения по плуване?

Егремни ми беше мечта и се радвам, че успяхме да го видим преди земетресението в цялата му прелест. Аз не плувам добре, даже обичам да влизам в морето с макарон и просто да се излежавам във водата. Но там усещах едно дърпане навътре, което доста ме притесни, честно казано, и си стоях на плиткото, където усещах дъното. А то там така и така става дълбоко доста бързо.
Мъжът ми, който плува до хоризонта и обратно, отказа да плува на Егремни. А като си гледам снимките от този ден - даже нямаше кой знае какви вълни.  На Порто Кацики изобщо не пожела да влезе във водата.

Силно подобно беше и положението на Миртос на Кефалония, между другото. Ако ме пита някой къде живее Посейдон - там е. На Миртос. Никъде другаде не съм имала усещането, че морето иска да ме повлече навътре, въпреки че едва се бях потопила във водата.

За Миртос - да допълня, не че питате за него, де. Simple Smile Но така и така го споменах - според единия собственик на нашия хотел, там трябва да се ходи преди 10-11ч.  Ние отидохме след това.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 20:21 от Vivi

# 684
  • София
А къде беше онзи плаж с бездната? Даже на снимки ме плаши. 😂
Снощи ми взеха акъла с цените около Никити. На Арменистис - 7,50 вход на човек + 15 Е на човек шезлонг. Консумацията отделно.

# 685
  • София
Плажът с бездната за мен е Антисамос на Кефалония. Иначе на Миртос съм плувала с голям кеф - не е имало никакви течения и дърпане. Но става веднага дълбоко.
На Порто Кацики също съм плувала  съвсем спокойно, включително и на дълбокото от лодка. Дори дъщеря ми плува там, а нямаше 8 още. Вълни е имало на Милос и там единствено съм изпитвала страх, но се явиха следобед, сутринта нямаше. Егремни все още не съм го видяла наживо.
За цвят ви слагам днешния първоюлски изгрев (този път слязох до плажа да го снимам) и ви пожелавам прекрасно лято 2025.

# 686
Цитат
А къде беше онзи плаж с бездната? Даже на снимки ме плаши.

Антисамос, Кефалония.

Бездна като бездна, какво толкова. Влизаш си в морето. рибки около теб, става малко по-дълбоко и хоп, 70+ метрова пропаст под теб. Ако имаш маска и шнорхел, освен рибките наоколо може да видиш и една лодчица долу, изглежда като играчка от Джъмбо. Затова принципно препоръчвам нощно къпане на Антисамос, бездната тогава спи.

Цитат
На Арменистис - 7,50 вход на човек + 15 Е на човек шезлонг. Консумацията отделно.

Просто не влизате, подминавате входа вляво, ходите около 10 мин, все покрай оградата и излизате в края на къмпинга. Ако си носите шезлонг, никой няма да ви иска 15 Е за хамалогията. Важи и за чадър, хладилна чанта, даже и за тонколонка.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 21:27 от !JOOP

# 687
  • София
Да, много жалко, че някои от най-възхитителните плажове са опасни за неопитните плувци. Именно по тази причина все отбягвам Лефкада, а Кефалония и Миртос така или иначе са отвъд разстоянието, което сме склонни да шофираме.

Някой може ли да сподели как е на Парга? Чувала съм, че ставало пренаселено юли и август. Заслужава ли си откъм плажове?

# 688
Където има бездни обикновено водата е огледало. Много ги обичам, Антисамос, на  Сими има, Порто Куфо никак не е зле също.

# 689
Юли имам възможност за Лимнос, но много ме плашат ветровете там. Много съм зиморничава и като ме надуха , ми е доста дискомфортно/
Била съм през юли и през септември. Не е духало. Само на плажа, който използват сърфистите духа и има вълни. Казваше се Кери или нещо подобно. Другаде не сме имали проблем. Пък и колко да действа вятър през юли? И за зиморничавите е облекчение от жегите. Joy Проблем е на пясъчните плажове, че хвърчи пясък. Wink

Тази година на Хиос много ни издуха. Simple Smile А на Лесбос, като взехме да се катерим в планините към Вкаменената гора, вятърът на моменти поместваше колата. Явно не случайно наоколо имаше вятърни генератори. Хубаво, че беше само в първия ден. Joy Досега явно сме били късметлии и не сме имали такива проблеми. Въпреки това вятърът дори помагаше да се разхладим. А и комари нямаше. Joy

Благодаря, даваш ми надежда Blue Heart пък там ще му мисля, ако пъкления ми план сработи .Керос е плажът на сърфистите.

Аз явно съм имала нечувам късмет защото на Лефкада, освен на най-близкия плаж в столицата, вълничка другаде никъде не видях. Егремни и Милос бяха тепсия,чисто езеро. Факт е обаче,че става бързо дълбоко и имали вълни би било екстремно опасно. Колко благосклонен е бил този остров към мен, направо не е истина. Йонийците са ми слабост. Ама таз година греда:(

Общи условия

Активация на акаунт