На море в Гърция 2025 - I

• 50 112
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да, много жалко, че някои от най-възхитителните плажове са опасни за неопитните плувци. Именно по тази причина все отбягвам Лефкада, а Кефалония и Миртос така или иначе са отвъд разстоянието, което сме склонни да шофираме.

За мен - нито Егремни, нито Миртос са места за ежедневно плажуване, нито за плуване за такива като мен. Но не бих ги пропуснала в никакъв случай. Те просто трябва да се видят. Няма как да се опише красотата им, начинът, по който сияе водата - особено на Миртос.
На Лефкада има и други плажове. Ние бяхме отседнали в съседното на Висилики - Понти. Наблизо е другият ми любим плаж - Агиофили. До Егремни  и Порто Кацики ходихме специално единия ден - за да ги видим.

# 691
  • Стара Загора
На Скиатос сме- за разлика от всички разочаровани. На нас ни хареса, мъжа ми мрънка, че само две нощувки съм  взела и нямало да му стигне. Много е зелен с хубави пясъчни плажове, очаквах по-голяма лудница. Те реално хората са в самия Скиатос градчето. Карахме из едни черни пътища, където бяхме единствена кола. Интересно , че ни го даваше като главен път , то друг няма.

# 692
  • Sofia
И на нас три дни ни бяха малко. Пак ще се ходи.

# 693
Ние запазихме два дни в Трикала, да видим Метеора, ще минем пътьом през Едеса да видим града и водопадите, после два дни в Лутраки позар (пожар, не знам как е правилно), там до минералните извори. Някой ходил ли е, да даде отзив? Какво още може да се види наоколо? И финално два дни Уранополи. Доста горещо ще е, дано всичко е наред.

# 694
  • София
От Урануполи ще е грехота да не отидете до Амуляни за ден плаж. Simple Smile

Сега като ви чета, чак ме хваща страх колко смела съм била на Егремни. Това място беше божествено, не исках да излизам от водата. Морето беше тепсия, докато не мина някакъв кораб, който беше толкова далече, че чак след десетина минути вълните дойдоха до брега и ни заляха кърпите.
Миналата година бяхме в Парга, края на юни. Беше много топло, плажовете са страхотни, гледките също, но не е за мен. Прекалено ми е комерсиално, предпочитам Амуляни Simple Smile

# 695
За Метеора вижте работното време на манастирите. Всеки ден един от тях е затворен, така че да си нагласите програмата. Не знам как ще си наредите маршрута, но определено може да се включи Вергина, гробниците на Македонската династия, вече не помня четири или повече бяха, е наистина много интересно. Реално се влиза директно в могилата. Може да посетите Верия. В близост до нея е манастирът "Йоан Продром", където се пази главата на Климент Охридски. До Едеса, българското Воден или Мъглен, се намира античния град.
Иначе ние бяхме и в Литра Позор (идва от пожар, но ж е труднопроизносимо от гърците и затова става Позор, местните го наричат Пожарско). Ние се настанихме в Рома, много приятно селце. в центъра всяка вечер хапвахме в ресторант Одисей, Дионисий или нещо подобно. Много вкусно, имаше кюфтенца "Баба ласка" като си има предвид точно това милувка на баба. Възрастните все още назнайват български, младите разбират. Освен минералните басейни покрай реката ние си направихме и разходка нагоре покрай реката стигнахме до водопад - много приятна разходка и много красиво.

# 696
Здравейте,

Тъй като сме трудни с планирането на почивки си търсим нещо подходящо за през август на Ситония или Касандра за 2 възр. с 2 деца, като основните изисквания са приличен хотел с вкл. закуска+вечеря (поне). Също е добре да има както басейни за децата в хотела така и плажа да е на пешеходно разстояние. Като цяло предпочитаме да паркираме колата някъде и 6-7 дни да не мръднем от зоната на хотела.

Ходили сме досега на няколко къщи за гости без храна и Blue Dolphin където пък последно време плажа и най вече морето станаха много каменисти. Децата мрънкат постоянно и не искат да влизат във водата и търсим нещо подобно.

Гледам в буукинг някакви хотели ама не мога да преценя само на базата на мнения в сайта им. Предпочитам нещо на което сте ходили и имате преки впечатления.

# 697
Здравейте, тъй като ни предстои пътуване до Вурвуро утре, а видяхме новината за голям пожар в района, блокирани пътища, бих искала да попитам има ли някой на място и как стоят нещата, до къде се евакуират хора? Не знаем дали да тръгваме....

# 698
Свържете се с мястото на настаняване. Те ще ви дадат най-точно информация.

# 699
Здравейте, тъй като ни предстои пътуване до Вурвуро утре, а видяхме новината за голям пожар в района, блокирани пътища, бих искала да попитам има ли някой на място и как стоят нещата, до къде се евакуират хора? Не знаем дали да тръгваме....

Последната информация в нашите новини, беше, че са успели да потушат пожара в Никити, но е възможно пътищата все още да са блокирани.

# 700
Благодаря ви! Потърсила съм връзка и с мястото за настаняване, но все още нямам отговор.

# 701
  • Sofia
По-добре отложете поне с 1 ден.

# 702
Здравейте, моля за съвет в коя част на Пелопонес има хубави плажове, по-точно да са подходящи за малки деца. Разглеждам Каламата, Нафплио и западното крайбрежие. Освен плажовете, би било добре да има и забележителности в региона.

# 703
  • София
Благодаря ви! Потърсила съм връзка и с мястото за настаняване, но все още нямам отговор.

По групите пишат, че пожарът още гори, но е под контрол. Пътищата са ги отворили.

# 704
Здравейте! От миналата година чета темата, бяхме за първи път в Гърция на море иии много ни хареса ❤ По ваши препоръки за плаж, хапване останахме супер щастливи и доволни 5 възрастни и 3 деца! Бяхме в Неа Каряни(не се научих как се пише на БГ 😅). Сега обмисляме дали да не пробваме някъде около Александруполи да пробваме - имаме познат, командировка там и да го съчетаем. Търсим пак изцяло пясъчен плаж..ако някой е бил моля да сподели. Не обичаме да пътуваме и да сменяме всеки ден различен плаж, различно заведение - с една дума да ни е близо всичко. Весела и слънчева почивка на всички, които ще посетят южната съседката това лято 😇

Общи условия

Активация на акаунт