На море в Гърция 2025 - I

• 50 076
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
  • Sofia
Привет от прекрасен Наксос. Благодаря на Параход и другите момичета които ми помагаха с насоки. Къщата ни е на плажа на Плака без ограда даже излизаш от нея. Резервирах януари през букинг 1300е за 10нощувки апартамент. На място беше плащането и ни направиха 150е отстъпка ако платим кеш.Посрещнаха ни с фреш кекс и 40мин.беседа с всичко важно което трябва да видим с една туристическа карта за нас. Обиколихме голяма част от нещата и единственото разочарование ми е ресторант Ротонда. Хем скъпо,хем гурме и нищо автентично само гледката. Във Филоти мм ми викаше дай да вечеряме тук сигурно ще  е  по вкусно и отказвай резервацията, аз не та не..замълчах накрая, но беше прав.Всичко е чудесно острова е точно моят тук е тихо и спокойно, в града е шумно улички нагоре надолу, котки усмихнати хора. Изненада беше за мен ,че на 3ден се връщаме от разходка вечерта и хоп на паркинга 1джип БГ, никъде другаде не чухме и видяхме нашенци. Има много англичани, едно сем.от Маями къщата е доста голяма с прекрасна гледка и голяма градина и барбекю. Тук в Плака има 3таверни около нас и 2магазина с нормални цени за храна около 45-70е за 4ма. Весело лято на всички 🤍🩵💙

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 15:48 от katerinia

# 706
  • Стара Загора
Аз се включвам само да кажа, ако има още хора в Скиатос или предстои почивка да не пропуснете кафе La Ramblas https://maps.app.goo.gl/3ooSTArcD4nXdtMdA?g_st=ipc. Уникално кафе и закуски, сандвичи.

# 707
Около Александруполис няколко пъти сме ходили на Санта роса. На самия плаж е, за хора с деца е супер. Наблизо има за хапване, както и на самия плаж. На пешеходно разстояние е от крайбрежната улица. Последния път резервирахме през букинг, но жената там каза, директно да ѝ пишем, защото цената е по-добра.

# 708
Около Александруполис няколко пъти сме ходили на Санта роса. На самия плаж е, за хора с деца е супер. Наблизо има за хапване, както и на самия плаж. На пешеходно разстояние е от крайбрежната улица. Последния път резервирахме през букинг, но жената там каза, директно да ѝ пишем, защото цената е по-добра.
Плажът към хотела ли е? Имат ли сайт, където да се резервира директно?

# 709
https://www.santa-rosa.gr/bg/
Това им е сайта. Имат закуска, срещу доплащане. Плажът е към хотела, но е свободен за посещение. Не е лукс хотелчето, но на нас ни харесва, има си паркинг, отсреща е Лидъл.

# 710
Здравейте! Предстои ни петдневна почивка на Катерини Паралия, без собствен транспорт.  Разбрах, че наоколо има много хубави местенца, например Олимпиаки Акти, което било на 3 км. Интересува ме дали има някакъв градски транспорт, който може да се използва? Казаха ми за някакво влакче, което пътувало между селцата, но не знам как да проверя?

# 711
  • Стара Загора
Вече сме на Скопелос, подобен , на Скиатос като зеленина, но по-голям и с повече избор на плажове. Ние сме настанени в Глоса , хапнахме много вкусно днес тук https://maps.app.goo.gl/6rHamApdxgbr7oLCA?g_st=ipc . Това се намира на 1-2  мин пеша от къщата ни. Цените не ми правят впечатление като много високи, може би защото сравнявам със Цикладите, където бяхме миналата година. Сметката ни се върти все около 50-55 евро.
Гледката от терасата ни

И един залез от плажа долу

# 712
  • Sofia
Моля те, сподели повече за Скопелос и има ли достъпни плажове без кола.Как са пътищата до плажовете с кола, ако реша да наема, нормални или екстремни?

# 713
  • Стара Загора
Ние днес пристигнахме и не сме го обиколили целия остров , но пътища има много по-добри в сравнение със Скиатос , където са почти само черни. Решихме да слезем на пристанището на Скопелос , за да минем през вътрешността на острова, въпреки, че пристанище има и до нашето градче. От западната страна плажовете са напълно достъпни с кола. По-на север от нас има няколко плажа, ще пиша след няколко дни как е пътя до там. Ние сме с нашата кола , големичка е, нямали сме проблем по пътищата. Единствено , че я паркираме на долната улица, защото  са много тесни уличките и не минават коли  . Като имам повече впечатления ще пиша пак. На първо време тук , където сме Глоса е огромно спокойствие.
За без кола има градски плажове , вече дали ще ви харесат незнам. Втората снимка е от плажа в Лутраки, където слязохме. Не е нещо очарователно , но се насладихме на залеза . Тъмен към черен пясък и камъни в морето е.

# 714
  • Sofia
Пиши, като пообиколите. Обмислям следващото ходене да е Скиатос + Скопелос, макар че за 3 дни на Скиатос почти нищо не видяхме, а аз не съм много опитен шофьор на извънградско

# 715
  • Стара Загора
Ще пиша задлжително. Ние за два дни успяхме да го разгледаме целия Скиатос, само лодките пропуснахме , но нищо друг  път ще е . Като цяло не се задържаме прекалено дълго по плажовете на Кастро изкарахме най-много часове , много ни хареса. Недостатъка за мен, че е дълбок имаше и големи вълни и аз стоях на брега повече.

# 716
Нищо особено не са пътищата до плажовете на Скопелос, поне тези десетина, на които ние сме ходили - Панормос, Милия, Кастани, Стафилос, Глистери, Нео Клима, Лимнонари, Агнондас, може и да пропускам някой. С голяма ниска кола сме. Дори трябва да се напъна, за да си спомня за 1-2 по-черни като настилка. Има интересни плажове на кратък преход пеша от хубав асфалтов път (Ховоло, Веланио).

# 717
  • Sofia
Ние само 4 от 60 видяхме,всичките различни, красиви. Много приятно ни изненада острова, И въпреки тълпите англичани усетихме и атмосфера и приятелско обслужване. Много ни се радваха че сме българи. Каниха ни извън сезона, напъваха се да говорят български. Направо се влюбих в този остров.

# 718
  • София
Здравейте! Предстои ни петдневна почивка на Катерини Паралия, без собствен транспорт.  Разбрах, че наоколо има много хубави местенца, например Олимпиаки Акти, което било на 3 км. Интересува ме дали има някакъв градски транспорт, който може да се използва? Казаха ми за някакво влакче, което пътувало между селцата, но не знам как да проверя?

Има атракционно влакче, като нашите по курортите. Но къде обикаля, нямам представа. Ако ходи до града Катерини, оттам ще може да хванете някакъв междуградски автобус. Олимпиаки Акти е вилно селище с доста по-хубав плаж от Паралията.

# 719
  • Варна
Здравейте! Предстои ни петдневна почивка на Катерини Паралия, без собствен транспорт.

Има нормален градски автобус които обикаля от Катерини през Паралия Катерини и околните градчета. Отделете и ден за Коринос който е от лявата страна на Катерини Паралия , Олимпиаки е от другата

Общи условия

Активация на акаунт