На море в Гърция 2025 - I

• 50 242
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Реа,зависи кога ще пътувате,ако е в разгара на туристическия сезон(юли и август) може и да няма места,особено за колата.Ние също пътуваме към южна Италия с ферибот,но от Влйора(Албания) към Бриндизи и не купуваме предварително билети.

# 346
  • Пловдив
Не бих рискувала без билети в сезон /юни-септември/. Около Сивота/Парга идват много италианци и линията е натоварена. За нощувка - където има нещо подходящо свободно за 1 нощ.

# 347
Удобно за преспиване е Платария - най-близо до Игуменица и обслужва основно яхтаджии, не е натоварен курорт като Сивота и Парга.
Според мен е задължително да се вземат предварително билети.

# 348
Здравейте,

Къде бихте отседнали в Северна Гърция с бебе на 1г и 1 месец? Представям си го да има чист пясъчен плаж, хубав парк за разходка или подържана градинка за игра.

Какво бихме ме посъветвали относно храненето на бебето? Не яде пюрета, а детска кухня и от нашата храна, когато е подходяща. Знаете ли дали има частна детска кухня някъде по курортите?

Обикаляли сме Гърция преди детето, но с бебе всичко е много по-различно. И много по-сложно 🥺

# 349
С бебе на година и 10 м винаги търся апартамент или студио с кухненски бокс и му готвя- бързи зеленчукови супи със сирене, леща, елда, ориз...все лесни и бързи неща. Не бих му дала каквито и да е, да хване и чревен вирус.

# 350
Къде бихте отседнали в Северна Гърция с бебе на 1г и 1 месец?...
Ако за това лято питате, отговорът е където намерите място Wink Ние в този период ходихме във Вурвуру, но то е недолюбвано от много хора, заради липсата на крайбрежна алея т.е. за количка не е много удобно, въпреки че ние нашата си я търкаляхме из вилната зона. По-голяма част от времето прекарвахме на двора, преливащ към плажа. Къща на брега за мен е идеално за почивка с прохождащо дете, което все още спи през деня и си ляга рано.
Другата ни локация от този период е Псакудия - компромисен плаж, но пак избрах къща на плажа и друго не ни е трябвало. Там има къде да се бута количка и е по-спокойно откъм туристи.

# 351
  • Sofia
Още един глас за Вуевуру.

# 352
Знаете ли дали има частна детска кухня някъде по курортите?
Не, разбира се. И като цяло в Гърция понятието "детска кухня" не е познато, хората си готвят. Някои високозвездни хотели с изхранване знам, че имат меню за бебета. Аз на възраст до около 1 година носех пюрета за обяд (по едно на ден), кутия с инстантна каша, на място в студиото правех закуски и следобедни закуски (обичайните, не изискват голямо усилие - това ми е било единственото "готвене" на почивка в живота). Ядеше и от храната ни в ресторантите по малко.

За курорти са ви дали идеи. За тази възраст аз бях фен на Торони (Сакис доста ни е изхранвал с готвени манджи от обедното меню, но вече го няма...). Но сме ходили и на Тасос на 11 месеца, както и на места със самолет, където носех още по-малко неща и пак се оправяхме.

# 353
Когато голямата беше на година и седем-осем месеца избрах Нея Карвали и ми хареса селището. Имаше голяма детска площадка, къде да се разходиш, къде да хапнеш. Кавала е много близо за разходки. Не помня как е било с хапването конкретно, но аз на почивка не готвя, най-много вечер салатка. Иначе има готвени храни и така взимах. Бяхме избрали къща с двор.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 16:44 от gigi-gagi

# 354
Не съм много сигурна дали в Неа Перамос не видях надпис детска кухня и то на български, беше извън сезона. Възможно е по някои места, предпочитани от нашенци, да има и такава услуга вече. Някой ако е там, може да се включи с актуална информация.

# 355
  • София
Всеки случай вероятността за чревни вируси в Гърция е много по-малка в сравнение с Черноморието. Ние никога не сме имали, докато на нашето море си беше нещо обичайно и за деца, и за възрастни, най-вече поради ниската хигиена.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 12:58 от миленка_д

# 356
Всеки случай вероятността за чревни вируси в Гърция е много по-малка в сравнение с Черноморието. Ние никога не сме имали, докато на нашето море си беше нещо обичайно и за деца, и за възрастни, най-вече пораси ниската хигиена.

Подкрепям, водим децата в Гърция от бебета и никога не са хващали чревен вирус там. Когато бяха на около година и малко, помня, че купувах каши и плодове от магазините, а навън поръчвахме храна, от която и те могат да хапнат. От Бг си носехме единствено домашно кисело мляко, защото дъщерята беше изкючително злоядо бебе (отби се сама на 10 месеца и не ядеше никакви пюрета), но пак успявахме да я нахраним. Дори в Гърция брат й някак си успя да я накара за първи път да яде картоф.

# 357
Моето е от осеммесечно в Гърция, по много пъти годишно и никога не е имало чревно неразположение. Виж, аз съм имала, щот съм кекава.

П.П. Иначе ясно си спомням как още на първото море се захрани с мусака от нашите порции, а на второто на 11 мес. - с пържен гаврос Simple Smile

# 358
Препоръчвате ли да си купим билети за ферито от Волос към Скиатос за 21 юни от сега или можем и на място? Излиза ми около 300 лв в попсока за 2 възрастни + кола.

# 359
Абсолютно от сега, щом сте с кола.

Общи условия

Активация на акаунт