На море в Гърция 2025 - I

• 50 149
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Ние бяхме на Закинтос с агенция и определено не мога да я препоръчам. Нито хотела им ставаше, нито храната в него, нито екскурзиите на място. Ние си ги направихме с местна фирма.
Ако намерите някоя с приличен хотел, възползвайте се от транспорта и хотела. Или питайте дали не може само транспорта да им ползвате и после се самоорганизирайте на място.
С коя агенция пътувайте? Поне да я изключа нея. Знам, че да дървени офертите с агенциите, хотелите ще са кофти, далече от плажове и всичко и като сме без кола съвсем увисваме
С България травел. Но не пречи да ги погледнеш. Хотела беше обявен предварително, но май офертите им приключват в началото на юли и после Септември. Екскурзоводката и шофьора бяха готини.

# 511
  • София
Здравейте, обмислям почивка за двама в периода 9.07-11.07. в Гърция. Препоръчаха ми Керамоти, но съм отворена и за други предложения. Имате ли положителни отзиви от места за отсядане? Как стоят нещата с храната и добре ли са били заведенията? Плажовете как са били на местата, които сте посетили?

За керамоти комарите са основно вечер между 8 и 9 часа(ако не се лъжа) и са основно покрай разни запустели имоти. Хапят и през дрехите. Но след 9 часа вече е спокойно откъм комари. Гледайте настаняването да е по-далеч от пристанището. Там са концентрирани кръчмите и е шумно. Също стават и големи опашки за ферибота и е затруднено минаването с кола. Паркирането също е затруднено в района на пристанището. Общо взето гледайте да е по на изток настаняването. Вижте страницата в фейсбук на "Лято в Керамоти". Имат итересни места за настаняване. Били сме и в Finesse Comfort Apartments, което е малко далеч от плажа, но е близо до заведенията и е лесно паркирането. Магазина е на 10 метра. Били сме и в Ориндж хаус, но там за мен  е компромисно. Скъпичко ми е а настаняването не е нищо особено. Даже в апартамента, в който бяхме, абсорбатора на кухнята не беше вързан към комин или нещо такова. Просто беше сложен. Но плажа пък не беше далеко. Плажовете на керамоти са по-спокойни, по-големи и има къде да се паркира (дори на сянка) колата. Имаше и нещо като лунапарк в края на крайпристанищната улица. Имате и опцията за еднодневна разходка/плаж до Тасос, ако ви омръзне в Керамоти. Таверната Порто Керамоти не е лоша. Собственика е българин и само там със сметката ни дадоха комплимент сладолед. Съседното Лемонс не ни хареса. Sardeládiko е добро. Малко по-надолу беше и таверната Братятата. Евтина е, храната не е нищо особено. Тасос е хубаво, даже според мен е задължително да се отиде поне на Голдън бийч. Но е пренаселено, паркирането е изнервящо. За храна не знам как е там.

# 512
  • София
Здравейте! Моля за съвет от ползващите транспондер Егнатия пас на по-нова кола с предна камера зад огледалото за обратно виждане. В ръководството на колата пише, че сигналът от транспондера може да повлияе на работата на камерата и по-добре устройството да се залепи в долната част на стъклото. Вие къде го залепихте?

# 513
Здравейте,

това лято не се класирахме на хубавите къмпинги и ще сме във Fteroti https://g.co/kgs/wm23Jd5 през август.
Ако някой е бил в района и има препоръки за близки конкретни заведения/пекарни/подобни и интересни места, които си струва да се посетим, съм отворена за препоръки.

Благодаря на отзовалите се предварително!

Хубаво лято на всички Simple Smile

# 514
За търсещите настаняване в Крит, бих ви препоръчала това място.
Собствениците са наши приятели и при директен контакт с тях ще получите по-добре цени. При интерес ще дам контакт.
https://www.booking.com/hotel/gr/carpe-diem-apartment-epilexte.h … type=total&ucfs=1&

# 515
  • София
Здравейте! Моля за съвет от ползващите транспондер Егнатия пас на по-нова кола с предна камера зад огледалото за обратно виждане. В ръководството на колата пише, че сигналът от транспондера може да повлияе на работата на камерата и по-добре устройството да се залепи в долната част на стъклото. Вие къде го залепихте?
Миленка, със стара кола сме и не знам дали при вас ще стане, но не лепим транспондера, а го закрепяме с ластик към огледалото. Така не ни пречи целогодишно, а го слагаме само при пътуване. Според мен ще става и да го придържам с ръка само на толовете. Да е някоя лепенка, да я търпим, но е огромно нещо. Поне нашият е голям. Може по-новите да са ги смалили.

# 516
  • София
Става и с ръка да се държи, докато се мине.

# 517
  • София
Таня, благодаря. Предполагам го слагате на гърба на огледалото и отпред е само ластика. Може и така да пробвам да разбера дали пречи на камерата. Иначе самият транспондер се сваля, а стойката е съвсем мъничка 1,5 на 1,5 см. и не мисля, че ще пречи особено през останалото време.

# 518
  • София
Да, зад огледалото е. Закрепваме го за дръжката на огледалото, а транспондера леко виси, но това не му пречи. Иначе зад огледалото имаме и стикер за турския HGS, но не си пречат.

# 519
Актуално от Крит. Много духа 😀😀 Явно между мръсната жега и силния вятър, на нас ни е отредено да ни духа, а аз така обичам жегички. Събирам още впечатление, понеже за първи път сме тук.

Ако ви пречи вятъра,  може да ползвате приложенията за прогнози, да видите къде не духа и да се разходите до там. Ние обикновено така правим. На Крит когато духа от север, винаги има на юг места без вятър, тъй като планината по средата на острова е висока и пази южната страна (с малки изключения за каньоните, от които може да видите как вятъра излиза на юг като през фуния Grinning).

# 520
Здравейте,
това лято не се класирахме на хубавите къмпинги и ще сме във Fteroti https://g.co/kgs/wm23Jd5 през август.
Ако някой е бил в района и има препоръки за близки конкретни заведения/пекарни/подобни и интересни места, които си струва да се посетим, съм отворена за препоръки.
Това, мисля, е най-доброто във Вурвуру сега, то е ново и не е на морето, но е с гледка. https://maps.app.goo.gl/NQQxtZMuZv3UgwPNA
Пекарна има на главния път в Ормос Панагияс.
Качете се някоя уикенд вечер в Агиос Николаос на площада, има хубави кръчми, скари, купон и по-ниски цени от тези в курортите. Но е малко тегаво с паркирането.

# 521
Здравейте, обмислям почивка за двама в периода 9.07-11.07. в Гърция. Препоръчаха ми Керамоти, но съм отворена и за други предложения. Имате ли положителни отзиви от места за отсядане? Как стоят нещата с храната и добре ли са били заведенията? Плажовете как са били на местата, които сте посетили?

Това е мястото с възможно най - много комари , чак в устата ми влизаха Sad= там наоколо се влива река , има блата . ! Мен много ме хапят и с мъка изтърпяхме 1 нощ и въпреки че има прекрасен плаж е малко скучно селце . Има хора които комарите заобикалят и те може да се чувстват добре .Нямам идея кой ще се набута в Керамоти при условие че отсреща се ВИЖДА прекрасния Тасос.
Знаеш ли вече ставаш банален. Ходил си веднъж в Керамоти и вече комарите са ти доживотен комплекс. Ходил съм 5 пъти в различни месеци от годината и съм видял точно 2 комара. Не разбирам как се оплакваш от гръцките комари, при условие, че вашите варненските си устройват ММА борби с гларусите. За тези на Камчия да приказвам ли? Няма, защото съм ходил 15г. поред и комарите ме познават /освен тези до устието на реката/. А пред тях тези в Керамоти и на Халкидики са като пеленачета. Сорри за оффтопика, но Керамоти се пука по шевовете, само от българи от май до ноември, а само на теб комарите са ти кръвен /буквално/ враг.

# 522
Абе, има си комари на Керамоти, не е като да няма.

Аз например обаче най-много съм страдала (в Гърция, нали, Дунава и подобни не ги броим) в западен Пелион. Там за пръв път видях комар да хапе на слънце, посред бял ден, при 32 градуса температура. Вечер лягахме плътно намазани с репелент, с машинка Райд в контакта, и пак се хапеха.
Но това беше инцидентно, въпрос на сезон и лош късмет. При много други посещения в района не сме преживявали същото.

Затова винаги казвам, като ме питат - не се оплаквайте от вятъра по островите, където има вятър, комар няма!

# 523
  • Сред мелниците
Отиваме няколко възрастни в Уранополи.
Никога не съм била там.
Хотел е, без условия за приготвяне на храна.  
Препоръчайте как да се изхранваме.
Закуска да си резервираме ли в хотела ?
Дали има магазинчета за нещо леко за похапване, зарекли сме се да намалим калориите.
Вечерите в добри места с поносими цени?

# 524
Естествено, че има и магазинчета, и ресторанти.
Големи супермаркети от веригите ако ви трябват - в съседния Йерисос.

Общи условия

Активация на акаунт