На море в Гърция 2025 - I

• 50 178
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, обмислям почивка за двама в периода 9.07-11.07. в Гърция. Препоръчаха ми Керамоти, но съм отворена и за други предложения. Имате ли положителни отзиви от места за отсядане? Как стоят нещата с храната и добре ли са били заведенията? Плажовете как са били на местата, които сте посетили?

# 496
Спряха ни от гранична полиция и провериха документите на колата и личните карти. Позабавиха ни, защото явно проверяваха и на компютър, който им беше в колата. Едно време на гишетата ставаше по-бързо. 😃 Та скуката май има обратен ефект. Два пъти излизаме сухопътно откакто сме в Шенген, и двата пъти ни проверяват. 😃
Леле, нема да им стъпим! 4 пъти минаваме Кулата от 1.01. и никога не е имало дори намек за проверка.

Благодаря за информацията за Северноегейската линия, Таня (тя всъщност стигаше ли до Додеканезите?). Вие на Хиос ли сте?

# 497
  • Sofia
Голям пожар на Хиос в момента, върви и евакуация 😢😢😢

# 498
Знам, че темата е основно за самоорганизирани пътувания, но с мъжа ми искаме да посетим Закинтос, но не ни се кара 800 км. и предпочитаме да се качим в някой автобус и да не го мислим. Ако някой е пътувал с агенция до Закинтос, може да препоръча някоя, моля да сподели. Не ми харесва, че някъде даже няма обявен хотел, ами в последния момент ти казват кой ще е

# 499
  • София
Dete2, не мога да препоръчам агенция от опит, но знам, че Бохемия предлагат, тъй като майка ми я разглеждаше.
Ние снощи се върнахме точно от Закинтос. Ако човек иска да обиколи острова, то си трябва кола, скутер, или АТВ. Ако разчитате на агенцията, почти нищо няма да видите, ако решите да се възползвате изцяло от тяхната програма. Най-много ме озадачава еднодневната екскурзия до Кефалония, а то това си е изцяло друга вселена.

Иначе на нас ни хареса много това приключение, но къде съзнателно, къде несъзнателно, го сравнявахме с миналогодишното пътуване до Кефалония. Там пътувайки из острова почти нон стоп се любувахме на прекрасни гледки. А на Закинтос в 80% времето пътувахме през маслините, което пък носеше голямо спокойствие. Тези дни ще седна да понапиша малко повече + снимки, за който би му било интересно да чете.

# 500
  • Sofia
Ние бяхме на Закинтос с агенция и определено не мога да я препоръчам. Нито хотела им ставаше, нито храната в него, нито екскурзиите на място. Ние си ги направихме с местна фирма.
Ако намерите някоя с приличен хотел, възползвайте се от транспорта и хотела. Или питайте дали не може само транспорта да им ползвате и после се самоорганизирайте на място.

# 501
Язък,  че минахме по гадния за мен  път с много завой , за да избегнем тапата на Кресна, груба грешка ще си висим в нея вече. Миналата седмица около Неврокопи и нас ни спряха и ни държаха около 25 мин. взеха л/к и шоф. книжка не искаха документи на колата...седяха говориха по телефона писаха на някакви хартии.. дойдоха дадоха обратно документите и викат айде...Карахме с 50 колкото си беше ограничението! Явно друго проверяваха..никакви обяснения, не че са ни давали де.

# 502
  • София
Параход, моя грешка. Стига до Икария. Явно ми се е спяло много. 😃

Бяхме една седмица на Хиос. Вчера се преместихме на Лесбос. Почти бяхме стигнали, когато всички телефони запищяха заради пожара. Обаче пишеше, че хем е около Пирги, хем на Лесбос. Реших, че и на Лесбос има село с такова име. Дано да го изгасят бързо!

pinko, гърците ли ви спряха или нашите? Нас поне не ни държаха толкова дълго. През април пак нашите ни спряха на Капитан Петко войвода. Тогава ни записаха в някакъв тефтер. 😃

# 503
  • Sofia
Как стоят нещата с храната и добре ли са били заведенията? Плажовете как са били на местата, които сте посетили?

Въпросите конкретно за Керамоти ли са? Защото, в случай че не са, то не вярвам някой да тръгне да пише впечатления за всички места в Гърция, на които е бил. Grinning

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 23:12 от Blаck Cat

# 504
Таня67
гърците

# 505
Ние бяхме на Закинтос с агенция и определено не мога да я препоръчам. Нито хотела им ставаше, нито храната в него, нито екскурзиите на място. Ние си ги направихме с местна фирма.
Ако намерите някоя с приличен хотел, възползвайте се от транспорта и хотела. Или питайте дали не може само транспорта да им ползвате и после се самоорганизирайте на място.
С коя агенция пътувайте? Поне да я изключа нея. Знам, че да дървени офертите с агенциите, хотелите ще са кофти, далече от плажове и всичко и като сме без кола съвсем увисваме

# 506
Нищо няма да видите от Закинтос без кола, поне там на място си наемете.
Миналата година на отиване ни се видя доста зорно стигането, но тръгнахме през нощта, не бяхме спали много, след Патра до Килини вече място не си намирахме на седалките.
Връщането не го и усетихме, но вече наспани си хванахме кораба в 9.00 от там.

# 507
Актуално от Крит. Много духа 😀😀 Явно между мръсната жега и силния вятър, на нас ни е отредено да ни духа, а аз така обичам жегички. Събирам още впечатление, понеже за първи път сме тук.

# 508
Здравейте, предстои ни пътуване до Лефкада и другите йонийски острови. Бихте ли могли да ни дадете съвети за пътуването и престоя? Има ли нещо специфично, което трябва да знаем?

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 13:56 от alessaray

# 509
  • Варна
Здравейте, обмислям почивка за двама в периода 9.07-11.07. в Гърция. Препоръчаха ми Керамоти, но съм отворена и за други предложения. Имате ли положителни отзиви от места за отсядане? Как стоят нещата с храната и добре ли са били заведенията? Плажовете как са били на местата, които сте посетили?

Това е мястото с възможно най - много комари , чак в устата ми влизаха Sad= там наоколо се влива река , има блата . ! Мен много ме хапят и с мъка изтърпяхме 1 нощ и въпреки че има прекрасен плаж е малко скучно селце . Има хора които комарите заобикалят и те може да се чувстват добре .Нямам идея кой ще се набута в Керамоти при условие че отсреща се ВИЖДА прекрасния Тасос.

Общи условия

Активация на акаунт