На море в Гърция 2025 - I

• 50 160
  • 750
  •   2
Отговори
# 480
  • София
katerinia, миналия петък, 13.06, тръгнахме от София в 23:00, бяхме в Килини в 9 сутринта, с 3 кратки почивки за гориво и тоалетна. Бяхме почти само ние на пътя.
Бърза справка в Гугъл казва, че през Илинден пътя до Пирея се увеличава точно с 2 часа. Не знам дали е оправдано това обикаляне.

# 481
Според мен не си струва да се отклонявате през Илинден, по-завойчест е пътя и на мен винаги ми се струва, че бавно пътуваме от там, като усещане. Предвидете повече време за самото пътуване, заради потенциано забавяне на Кресна, пък ако пристигнете много по-рано за ферито, просто ще пиете по-дълго кафета Wink

# 482
  • София
В петък е голям ужас за пътуване, освен Кресна и при Перник е било мармалад снощи заради ремонти.
През Илинден няма никакъв трафик и ние сме го ползвали, въпреки километрите в повече.
Единият вариант е Драма - Амфиполи - Солун(повече километри и повече магистрала), другият е Драма - Серес - Солун(има завои), най-често минаваме Гоце Делчев - Кулата през Папаз чаир, излиза се точно на границата. Но и там са 40 км хубав, но планински път с доста завои, по тъмно е малко тегаво.

# 483
  • София
Аз бих предпочела Илинден, доста често го правим. Вчера гледах постове из групите, наистина беше мармалад и при Перник,и при Симитли още За Серес - Солун, трябва да се вземе предвид,че в момента има ремонт на околовръстното на Серес,но не знам точно в коя част.

# 484
  • Sofia
Благодаря ви , по всичко личи ,че и ние клоним натам да избегнем трафика на Кресна . Другата седмица да мина и ще споделя как е бил пътя.

# 485
Предния петък пътувахме от Варна през София. И аз имах притеснения относно трафика, но всичко е на късмет. В 19 часа тръгнахме от София към Сандански. Нямаше абсолютно никакъв трафик и задръствания. Пътувахме много спокойно. Според мен преценете според текущата ситуация.

# 486
Katerinia,
за пътя в БГ вие ще си решите, аз не бих пътувала за Атина през Илинден. Препоръката ми е да си предвидите достатъчно за прекосяването на Атина до Пирея, защото рано сутрин това отнема много време (макар да е почивен ден, което може би ще облекчи ситуацията).
Ние в тази посока не сме го правили, защото когато имаме ранен ферибот, спим там, но няколко пъти сме пристигали с нощен рано сутрин и после излизането до магистралата е минимум час. Особено в самата Пирея е много натоварено, но и главният път през града също.
Поне гейтът за Наксос е на лесно място.

# 487
И ние се колебаехме дали да направим нощен преход до Пирея, защото взехме билети за сутрешно фери до Парос, но все пак решихме да спим там предната вечер и запазихме апартамент в Пирея. Предложете какво да правим/видим там за един ден. Видях, че има увеселителен парк близо до апартамента. Плажове не видях хубави наблизо?
За протокола - ще пътуваме през Кулата събота срещу неделя. Бих тръгнала по-рано от София, отколкото да минавам през Илинден.

# 488
Идвам с отзив от миналата седмица от Неа Карвали. Чудесно място за мързелуване. Бяхме в Soula's apartments, на 50 метра от плажа, може и да няма 50 метра дори. Студиото ни беше чисто и удобно, макар и на партера, с хладилник, кана за гореща вода, фурна, климатик. С щорите и завесите нямахме проблем с минувачите, проблем щяхме да имаме, ако не бях взела електрическа машинка срещу комари.
Плажът е пясъчен със съвсем малко камъни в началото и за мое щастие без морски таралежи и онези гъделичкащи риби, които ти гризат краката.

# 489
Как е тази година по плажовете, има ли някакви промени спрямо миналата година ?!
За района около Кавала питам … Simple Smile

# 490
  • В полите на Пирин планина
Плажът на Mikro, Pelion отвисоко:

# 491
  • София
Ние ще пътуваме към Евия следващия петък, но сутринта. Надявам се да няма съществени задръствания.
katerinia, ако бях да ваше място, може би бих тръгнала към 20 часа от София, защото по-ранното тръгване не ви гарантира по-ранно стигане. Макар че вчера погледнах към 21 часа на google maps и при Кресна все още имаше участък в червено. Иначе най-сигурният вариант е да си пуснете отпуска по-рано и да спите на Пирея, но не знам дали не е късно за такова решение.

# 492
  • Sofia
Ами общо взето взех решение да тръгнем още Петък рано сутринта. Надявам се надолу да стигнем в нормални часове и да спим все пак за някой друг час в Атина.
Определено хълма Ликавит с гледка към града ми е много любим и бихме се качили отново.

# 493
  • София
Значи ще пътуваме по едно и също време. Ние ще тръгнем към 7 часа от началото на магистрала Струма. Според мен така ще сте много по-спокойни и ще се насладите на хубави гледки. И аз харесвам Ликавитос. Моят съвет е обаче да се разходите в Атина привечер, но да спите в Пирея, за да не ви притесняват задръствания сутринта. Там има страхотни ресторанти и е много приятно до морето.

# 494
  • София
Отдавна не бяхме пътували през Илинден. Винаги е било много спокойно. Миналия петък (13-ти) тръгнахме по обяд от София към Кавала. Не знам дали заради петъка или вече е станало по-натоварено, но пътуването беше кошмарно! До Банско едва пъплихме. След това малко се разреди трафика, но само докато на стигнеш някой камион. 😃 Иначе на самата граница нямаше много желаещи да минават. Спряха ни от гранична полиция и провериха документите на колата и личните карти. Позабавиха ни, защото явно проверяваха и на компютър, който им беше в колата. Едно време на гишетата ставаше по-бързо. 😃 Та скуката май има обратен ефект. Два пъти излизаме сухопътно откакто сме в Шенген, и двата пъти ни проверяват. 😃

Да кажа и за намалението на фериботите по линията Кавала - Додеканези. Без проблем минава. Никой не ни е питал имаме ли резервация за повече от 4 дни, дали е платена и т. н. Сканират билета и не се интересуват дали е с намаление или не. Само дето са се хабили да пишат фермани ... 😃

Общи условия

Активация на акаунт