Хитринки за всякакъв случай - 41

• 52 871
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Не смея да пусна пране.
Пусни някакви парцали да се изперат и после виж дали прането мирише.

# 676
soul81, и при мен не стана от един път, не си спомням общо колко пъти почиствах.

# 677
Лепило съм чистила успешно с АМБ разтворител за блажна боя.

# 678
Благодаря за съветите! Сложих таблетка за съдомиялна в барабана, дълга програма и 60 градуса, но още мирише. Не се сетих и в чекмеджето да сложа. Не смея да пусна пране.

Аз с моментно лепило се справих с чист ацетон. Памучен бял панталон на цветя, чисто нов. Прежалих го и накиснах изцапаното в ацетона. Чаках, изплаквах и така докато падна цялото лепило. Цветовете не мръднаха, явно е била качествена изработка.
Пералнята почиствам с 5-6 пакетчета лимонтузу (така ли се пише тази дума)  в отделението за прах  и цикъл на пране на максимални градуси.

# 679
  • Бургас
Лепкавата силиконова форма бих я хвърлила. Имах една такава, за мъфини. Явно беше поостаряла и силиконът сякаш се разтапяше. Мих, трих, все стоеше лепкава.

# 680
И аз бих искал да попитам как се премахва и възможно ли е изобщо да бъде премахнато петно от блажна боя?

# 681
Може, с разредител и много киснене и търкане. Колкото по-прясно е петното, толкова по-голям шанс.

# 682
Как да премахна косми от котка по дрехи?

# 683
  • Пловдив
С лепяща ролка. Ако нямаш - намотаваш широко тиксо около пръстите си и минаваш дрехите.

# 684
  • Бургас
Залях си хубавия килим от Икеа с онези къдрави спагети, които се продават в кутии и се заливат с гореща вода. Как се спънах на равното, не мога да си обясня. Търках с препарат за дамаски, със сапун за петна. Стана една каша бежова, уж се поизчисти, ама не съвсем. Че и едни ситни морковчета се набиха в килима. Пощихме с мъжа ми и детето, но още има.
Има ли смисъл да го нося на пералня за килими или направо да купя нов? Имате ли опит 😃 с такъв вид спагети? Не ми се иска да го сменям.

# 685
Според мен има смисъл. Те първо изтупват хубаво килима с някакви автоматични тупалки, та всички морковчета ще паднат, после перат и накрая центрофугират. Като нов ще ти стане.

# 686
С какво мига да почистя петно от матрак?

# 687
  • Бургас
Благодаря! 🙂 Ще го закарам утре.
От какво е петното на матрака? Мокро ли е, старо ли е?

# 688
След като махнах топ матрака и отдолу едно жълтеникаво петно, старо очевидно, идея си нямам от какво. Възможно е от котката ми преди 2 години, имаше здравословен проблем …

# 689
  • Бургас
Разбирам, че е възможно да е урина от котката. Ако няма плесен и не мирише неприятно, според мен не го пери. Пак може да сложиш топ матрак, но дори и без, петното остава под чаршафа. Ако има плесен бих го хвърлила, то и ще мирише неприятно. Ако пък има само леко лъхане, което искаш да премахнеш, може да купиш Астониш за ароматизиране на дамаски. Върши много хубава работа. Пиши в Гугъл "Астониш спрей за ароматизиране" и ще ти излезе в кои магазини го има.

Общи условия

Активация на акаунт