Хитринки за всякакъв случай - 41

• 44 116
  • 659
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Матрака бих го освежила с Медикс за килими, мокети и дамаски. Има и други такива препарати, например Астониш. На мен лично медикса ми харесва най-много, защото е евтин, почиства наистина добре и оставя аромат на изпрано. Напръскваш, изчакваш малко, избърсваш и тъй като е матрак, го остави един ден на проветриво (отворен прозорец). За няколко часа ще е напълно сух.

# 556
   Имах на Астониш за дамаски и нещо не го харесах. Ще пробвам и аз Медикс, благодаря! Ако сте пробвали и други и сте доволни, бих се възползвала от препоръките също, диванът ми е за почистване.

# 557
Извикай фирма. Имат си професионални препарати и уреди.

# 558
Докладвам. Прочетох из стари теми - етерично масло (аз ползвах лавандула), малко прах за пране и сода бикарбонат. Оставих половин час и минах с прахосмукачката. 10/10. Много съм доволна и се освежи цялата стая. Сега не знам за стари матраци как е, защото моят е и доста нов, но все пак.

# 559
Извикай фирма. Имат си професионални препарати и уреди.

Да, това си мислех и аз, но диванът всъщност не е толкова мръсен, а има няколко по-трайни лекета от разлян сок.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 11:17 от Clotilde

# 560
Прахът за пране на прах ли е или течен?

Докладвам. Прочетох из стари теми - етерично масло (аз ползвах лавандула), малко прах за пране и сода бикарбонат. Оставих половин час и минах с прахосмукачката. 10/10. Много съм доволна и се освежи цялата стая. Сега не знам за стари матраци как е, защото моят е и доста нов, но все пак.

# 561

На прах. Ползвах на Сано - бебешкият сензитив

# 562
Много благодаря.

На прах. Ползвах на Сано - бебешкият сензитив

# 563
Здравейте, направих беля, престарах се с почистването на еърфраера. Тефал е с копче, там където е перката накиснах с оцет салфетки и ги сложих около реотаните. Мисля че стояха повече от колкото трябва и сега ламарината си смени цвета, изглеждаше като поцинкована , но явно не е. Сега се притеснявам да го ползваме.

# 564
Някаква реакция с химикалите в басейна се е получила. Защото банските са ползвани в морето преди това и не е имало проблем със слънцезащитата. Ние живеем на морето.
Да, обезмаслител не помогна. Ще купя отново препарата на ДМ, за да пробвам с другите два бански. Единия го поизчистих, но свърши препарата. Ще пиша пак ако стане.

Хитринка-не влизайте със светли бански в басейни (с химикали) Sunglasses

В басейните слагат хлорни препарати и това е просто реакция с платовете- няма как се отстрани, защото е увредена тъканта. Тоест това е избелване, не са петна.

# 565
Някаква реакция с химикалите в басейна се е получила. Защото банските са ползвани в морето преди това и не е имало проблем със слънцезащитата. Ние живеем на морето.
Да, обезмаслител не помогна. Ще купя отново препарата на ДМ, за да пробвам с другите два бански. Единия го поизчистих, но свърши препарата. Ще пиша пак ако стане.

Хитринка-не влизайте със светли бански в басейни (с химикали) Sunglasses

В басейните слагат хлорни препарати и това е просто реакция с платовете- няма как се отстрани, защото е увредена тъканта. Тоест това е избелване, не са петна.

Не винаги е така. Имала съм множество жълти, бели, оранжевикави петна. От слънцезащита и от басейни.  На програма за петна със Персил Перли повечето излизаха. Не всичко изчезна, но за този тип петна ми направи впечатление,  че помага и изписване на ръка- просто трябва повече търкане.

# 566
Ако е от слънцезащита се изпира, ако е избелено от препарат като белина няма шанс. През годините съм си избелвала доста дрехи и не се оправя.

# 567
Не е от слънцезащитата само, някаква комбинация е. Както казах банските се ползват редовно, но за първи път на басейн. Белина се надявам да не слагат в басейните. А и определено не са петна от белина.

# 568
Белина се слага във всички басейни, нали трябва да има дезинфекция. Но банските са направени да издържат на белина. Това пожълтяване е от някои мазила за слънце. Не знам защо понякога се получава. Както писах, имам опит с пожълтяла около врата на бяла тениска. Не се изпра с нормално пране, но падна с Аче.

# 569
Има басейни, които не ползват белина, а пречистването на водата става чрез обратна осмоза.

Общи условия

Активация на акаунт