Домът на мечтите

• 65 403
  • 933
  •   1
Отговори
# 720
  • Белгия
Къщата много ми хареса, но аз по принцип харесвам стила на този дизайнер. Стълбището, кухнята и фасадата са ми най-любими. Само родителската спалня ми се стори силно неуютна и излишно голяма. Но пък там има 15 кв.м. празно място, ако искаш да направиш малко йога или друго раздвижване.
Къщата е малка, може би парцелът е 600 кв.м., двата етажа да са по максимум 110 кв.м. всеки. Иначе не виждам защо дневната част ще е към 55 квадрата и още малко детски хол. Липсват ми офис и малък фитнес, но те сигурно не са искали.

# 721
Къщата е хубава. Само остава и да не е, с толкова претенции и най-скъпите мебели на пазара. Обаче за мен е много стерилна. Мисля, че трудно бих живяла в такава къща, не бих се чувствала уютно. Няма грам индивидуалност. Няма авторски картини и пластики, независимо, че наличните са в тон с цялата обстановка. Много е красиво, но повече ми прилича на аранжировка в магазин, отколкото на дом. Може би с времето ще придобие индивидуалност, мен лично ме подтиска толкова съвършен синхрон във всичко. Стената с пайетите ми харесва, не завиждам на този, който ще я чисти.

# 722
За мен няма грам уют.Прекалена стерилност, никаква индивидуалност.

# 723
Хареса ми епизода, четох тук коментарите и очаквах, че кой знае какво кофти е станало, пък то не разбирам негативните коментари предвид, че 3-ма човека да се съберат, 3 мнения ще имат и все на някой няма нещо да му уйдиса. Харесаха ми Никитата, ако беше онлайн щях да си изгледам всички 11 серии. Показаха се и в друга светлина като нормални хора. Много ми беше забавна Николета като го питаше няма ли по-ниско контакт и че кабелите ще се виждат и други подобни. Мисля, че ако беше в нета и не в праймтайма нямаше да отнесе толкова хейт. Личното ми усещане е за лоша режисура, създаваше се някакъв хаос от непоследователни откъси. Мисля, че Николета се разкри в това предаване и между хихикането се видя, че е като всяка жена, която обзавежда дом има претенции и капризи.

# 724
Аз и след епизода писах, че ми хареса къщата. Модерна и дизайнерска. Не зная защо се търси толкова практичност, та това не е апартамент 100кв. където да си доста креативен с обзавеждането , че и въздух да остане.

# 725
  • Sofia
В двора май има и друга къща,която не показаха 🤔

# 726
  • Пловдив
Да, постройка за персонала, така казаха.

# 727
  • Sofia
Доста голяма ми изглежда да е само за персонала.

# 728
А къде точно в Бистрица се намира тази къща? Гледах, гледах и не можах да се ориентирам 😀

# 729
  • софия
Съседната къща беше със същата фасада. Не Шрек. Явно е част от комплекс.

# 730
Колко различни мнения за къщата и обзавеждането...
Аз съм от тези, на които не им хареса. Обичам повече уют и топлина, а тук не видях това.
Казаха ли с какво ще се отопляват?
Тези високи помещения ще е трудно да бъдат отоплявани през зимата...

# 731
С термопомпа ще се отопляват.

# 732
Ъъъъъ....не мисля ,че Алекс е завършил УАСГ ....май е някаква реклама и дизайн в НБ и то след като се занимава много години с дизайн....но не съм сигурна  баш точно какъв му е случая ...

Алекс Ковачев НЕ Е АРХИТЕКТ. 
Завършил  е Нов Български ... , който бълва некадърни и ненаучени на нищо "дизайнери".
В този проект се издъни жестоко
 -  детска стая с размери на килер и падащо легло, което да се сваля и вдига всеки ден , при положение , че къщата е 600 кв м ?!

- дневната също е с малък размер , спрямо общата квадратура, съответно зоната с меката мебел е малка - един диван , който събира трима души и при това като седнеш на него на два метра пред очите ти стои огромен затворен шкаф ?!

- имало детски хол - за две деца с колко години разлика във възрастта ? с коя възраст от двете  е съобразено обзавеждането ?

Има и други груби функционални грешки, но е дълго за писане ....

Така е като с проекта не се занимава архитект , а дизайнер , за който е важно да наложи  присъствието на златното и бежовото, да продаде колкото се може по-скъпи мебели и лампи и за него това е гаранция за постигнат успешен, луксозен интериор.

Трагичен подход!

# 733
На мен ми харесват стерилни дизайни. Мечтая си за по-изчистена обстановка и в самото начало бях постигнала подобна в дома си. Но тогава нямах семейство. Сега вече всичко е уютно, излъчващо домашно спокойствие - да се разбира претрупано за моя вкус с вещи, които внасят индивидуалност в стила. Мечтата ми беше до тук, но аз съм абсолютен привърженик на минимализма в обзавеждането.
Това, което ми липсва в дома на Н и Н са цветята. Недостатъчно ми се сториха. А освен това и стаята на Никол ми се стори тъмна. Но картината - влюбена съм в нея. Кой ли е автора?
Но ми хареса дома им, да, определено.
Имаха ли мокро помещение?

# 734
.

Предаването беше основно реклама на  balenciaga.
Излезе, че тази реклама беше сполучлива, защото в края на вечерта и аз напоръчах от бранда.😂

Общи условия

Активация на акаунт