Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 259
  • 651
  •   1
Отговори
# 75
Какво значение има дали има поставена формална диагноза или не като КЗ на гладно е висока? Сигурно има от гледна точка как се навигира през здравната система, но за тялото на човека е все тая. Високата захар, дори да не е на диабетни нива, е токсична и руши с или без диагноза.

# 76
  • София
Скрит текст:
sayer, много пакости прави висока ккз, много.
Да, слагай на нввмх и ще се оправи.
Ако нещо има питай.
Обременяване след време. Може кз и инсулин на гладно. Да си мери с глюкомер.
Ето тук Гущер с диабет беше, вече е пушка, нищо му няма.
Скрит текст:
И пикочната оправи. Не става от раз.
За изтръпване на ръце. Може да е от увреждане от кз, може обаче и от дискова херния на врата.
Болка в тазобедрените също от гръбначни проблеми и изкривяване.
Там изследвана ли е?
Колко наднормено тегло има.
Прави ли някакви упражнения?
На  колко години е?

За инсулина дето има. Ами има надежда, спокойно. Секретира. Но предвид скока на кз, този инсулин не си върши работата добре.
Браво! Значи има надежда. Ще върна постовете на потребителя назад, за да видя от какво състояние е тръгнал.
Аз продължавам да се боря със зачервяването и туй то, както е казал шопът.
Сега и холестерол имам да оправям. Постнах снимки в темата за холестерола, дано някой ме насочи, накъде да хващам.Smirk
Чудя се, дали да не взема да спра въглехидратите изобщо за някакъв период от време, да видя резултата.Thinking

# 77
Ти да ги спреш всякакви изобщо, не знам какво точно си представяш ама това ще е изцяло хищническа диета, не всеки би се навил. До тук какво въглехидратно имаш в менюто все още?

# 78
missence, ти наясно ли си нввмх какъв режим е въобще?
Или мислиш, че е просто орязване на въглехидрати.
Май не си запозната много.
В първия пост има инфо доста.
Книгите на Фънг много лесно представят нещата. Смилаемо, че са писани за американци.

# 79
  • София
Ти да ги спреш всякакви изобщо, не знам какво точно си представяш ама това ще е изцяло хищническа диета, не всеки би се навил. До тук какво въглехидратно имаш в менюто все още?
Дотук оставих зеленчуците и плодовете, някои варива, взех черен ориз и батат (за 1 път седмично), взех пълнозърнест хляб.
Купих протеин изолат, гледам рецепти с пилешко, пуешко, телешко.
Такава каша ми е в главата. Даже гледах меню на Fit Panther. Скъпичко е, ама да опитам 1 месец, докато свикна ли? Има меню при ИР.

Елора, започнах да чета нещата от първия пост, и се опитвам да си ги подредя в главата, ама не става за 1 ден, а времето тиктака.

# 80
Хм, предлагам ти като си изядеш купените черен ориз и пълнозърнест хляб, да не си подновяваш наличностите. Както и да не бързаш да ги изядеш начесто все пак. И след тях и варивата пак така.
Менюто което всеки в тази тема ще ти препоръча е повече от просто. Месо/яйца/риба/ гъби - към тях зеленчуци отстрани, ама не варива и не картофи. Сурови, сварени, печени или както ги харесваш. С масло, със сметана - там няма проблем. От плодовете си оставяш само беритата, т.е. дребни от сорта на ягоди, малини, къпини, боровинки и прочие, другите не са за теб. Не и сладките де, че краставица и авокадо и те са плод ама разбра ме Grinning Зърно във всякакъв вид също го зарязваш - ориз, жито, царевица, овес, елда, ръж - тия неща са фураж, остави ги на добитъка да наддава той тегло с тях. Млечните - умерено, ако изобщо, но без прясно мляко. Захар и безалкохолни е ясно че отпадат и те, включително тези без захар.
Т.е. храната ти е някакъв протеин и до него зеленчуци - това е. Масло, зехтин и подобни са ти мазнините, олиото от слънчоглед и подобни също ги махаш. Протеинът ти да не е някое сухо и постно месо ами да си е с неговата си мазнина - примерно пилешко бутче с кожата, вратна пържола и подобни. В това няма сложно и няма къде да "сбъркаш". Не ти трябва скъпо меню, трябва ти нагласата че това е хубаво нещо, а не да си наумяваш че си мъченица зорлем. И не, няма да се гътнеш от много яйца или от много холестерол, яж кюфтета и не бой се Grinning
Вкарай това като начин на хранене, пък междувременно пак си чети, то винаги има какво. Ама ще си все нахранена, не да четеш гладна и да се тръшкаш че си на диета.

# 81
  • София
Скрит текст:
Хм, предлагам ти като си изядеш купените черен ориз и пълнозърнест хляб, да не си подновяваш наличностите. Както и да не бързаш да ги изядеш начесто все пак. И след тях и варивата пак така.
Менюто което всеки в тази тема ще ти препоръча е повече от просто. Месо/яйца/риба/ гъби - към тях зеленчуци отстрани, ама не варива и не картофи. Сурови, сварени, печени или както ги харесваш. С масло, със сметана - там няма проблем. От плодовете си оставяш само беритата,
Скрит текст:
т.е. дребни от сорта на ягоди, малини, къпини, боровинки и прочие, другите не са за теб. Не и сладките де, че краставица и авокадо и те са плод ама разбра ме Grinning Зърно във всякакъв вид също го зарязваш - ориз, жито, царевица, овес, елда, ръж - тия неща са фураж, остави ги на добитъка да наддава той тегло с тях. Млечните - умерено, ако изобщо, но без прясно мляко. Захар и безалкохолни е ясно че отпадат и те, включително тези без захар.
Т.е. храната ти е някакъв протеин и до него зеленчуци - това е.
Скрит текст:
Масло, зехтин и подобни са ти мазнините, олиото от слънчоглед и подобни също ги махаш. Протеинът ти да не е някое сухо и постно месо ами да си е с неговата си мазнина - примерно пилешко бутче с кожата, вратна пържола и подобни. В това няма сложно и няма къде да "сбъркаш". Не ти трябва скъпо меню, трябва ти нагласата че това е хубаво нещо, а не да си наумяваш че си мъченица зорлем. И не, няма да се гътнеш от много яйца или от много холестерол, яж кюфтета и не бой се Grinning
Вкарай това като начин на хранене, пък междувременно пак си чети, то винаги има какво. Ама ще си все нахранена, не да четеш гладна и да се тръшкаш че си на диета.
Много ти благодаря! Кратко и ясно, докато изчета материалите, които също са полезни.
Благодаря за подкрепата на всички, коментирали моята инсулиново-холестеролна-дерматологична драма.Green Heart

# 82
Какво значение има дали има поставена формална диагноза или не като КЗ на гладно е висока? Сигурно има от гледна точка как се навигира през здравната система, но за тялото на човека е все тая. Високата захар, дори да не е на диабетни нива, е токсична и руши с или без диагноза.
Именно.

# 83
За начало това ти стига, елиминира много от чуденето и ти гарантира че няма да ядеш глупости. Не е толкова еднообразно колкото звучи, особено ако не си против да ядеш и органно месо - дроб, сърце, език, бъбреци, мозък, воденички, шкембе, абе всякакви такива. Те са даже по-хранителни от пържолите, плюс и бонус хиалуронова киселина дето хората луди пари дават за нея Grinning. И ядеш така че да си нахранена поне за няколко часа, не да си орязваш порциите понеже искаш да отслабваш. Имаш да оздравяваш първо, като спадне инсулинът и килата падат.
Не гледай тия сладкиши дето размятат "старите кучета" из темата, засега по-добре без тях че имаш да се и превъзпитаваш Grinning Някои сме на режим от години, като се вкара човек в ремисия вече може да изпробва какво и колко може да си позволи че да я запази. За теб отначало - дори ягодките само от време на време.
Друго важно нещо - когато орежеш въглехидратите много, ще изхвърлиш много вода също. Това е хубаво, обаче имай предвид да си солиш храната повече. Ама солиш и хич да не те е срам, ще ми благодариш после Grinning Първите седмици може и да не ти допаднат особено докато се адаптираш, солта донякъде ще тушира това.

# 84

Елора, започнах да чета нещата от първия пост, и се опитвам да си ги подредя в главата, ама не става за 1 ден, а времето тиктака.

Е да, не става за един ден, никой не е казал.
Уби ме обаче с този ориз и пълнозърнест хляб Joy
Няма място в режима.

# 85
То хем е хубаво че я има информацията на куп в началото, това наистина спестява време и лутане... хем като ти се стовари всичката наведнъж, си идва в повече. Ама чети там, повтаряй, колкото трябва. Ако нещо те озадачи - питай, ще помагаме с разбора Grinning Междувременно - кюфтета и то без хляб! Joy

# 86
Ок, Долче. Явно съм объркала стойностите с тези за гестационен диабет. Само че, както всички тук рипаме за рефернтните стойности на инсулина, така и за кз тази горна граница и ужасно висока. То и 8 като вдигнеш след хранене, значи, че вече много си я закъсал.

# 87
  • на острова на мечтите
Аз вдигнах 8 преди обяд.
Днес 6 час след ставане.
Вчера следобед беше 5,5.
Единственото ми прегрешение са плодовете. Но и там половин ябълка, или круша.... Уф.

# 88
... Междувременно - кюфтета и то без хляб! Joy

Голям съм фен на кюфтетата, вчера 3-ка за обяд телеко-агнешки в Балчик хапнах Simple Smile
Обаче.... конфекцията от кюфтета по рецепта не включва ли хляб в тях? Wink

За информацията от 1-ва страница а и Изобщо Simple Smile Аз "учих" месеци докато стигна до момент, в който почваш да разбираш и нареждаш пъзела и това се отваря едно усещане на свързаност между нещата.
А имам още много да уча, но тва му е хубавото Simple Smile

# 89
Аз вдигнах 8 преди обяд.
Днес 6 час след ставане.
Вчера следобед беше 5,5.
Единственото ми прегрешение са плодовете. Но и там половин ябълка, или круша.... Уф.
Само ябълка ли яде или имаше и друго покрай нея?
Аз съжалявам, че не си взех глюкомера, на екскурзия съм и ям разни неща, дето не ги ям от години (тестени). Обаче не ме цепи главата, не ми се приспива, не прегладнявам. Явно положението се е подобрило.

Общи условия

Активация на акаунт