Кои са добрите държавни училища в София

• 158 449
  • 497
  •   1
Отговори
# 240
  • На черешата
Темата стана ужасно дълга...
Моля Ви, кажете ми за записването в 32-ро?? Дали наистина се чака на опашка 2 денонощия предварително? Записването започва на 07/04 - понеделник. Посъветваха ме да се наредя още от събота 05/04 вечерта. Наистина ли е така?? Това е абсурдно!

E това наистина е абсурдно-все бях чувала да се редят от предишната вечер,ама 2 дни предварително е кошмар.Егати абсурдната държава. ooooh!

# 241
малееееееее ooooh!

# 242
  • На черешата

Мънки с теб ще си правим ли компания?
  По едно рибарско столче,масичка,ракийка,салатка... Joy Joy Joy
  Да се постоплим малко,може и на песни да го докараме. Mr. Green

# 243
Фантичка, Мънки, и вие ли ще се записвате там?? И аз се присъединявам към ракийката и салатката. От мен музиката!  Joy

# 244
  • На черешата
Фантичка, Мънки, и вие ли ще се записвате там?? И аз се присъединявам към ракийката и салатката. От мен музиката!  Joy

За съжаление не съм за там,иначе можеше да намерим и четвърти за белот. Mr. Green
  Всъщност не ми е никак смешно,напротив плаче ми се,ама ....

# 245
аз също не съм за там,но положението в 107 е същото ooooh!
аз мойта я записах вече предварително
но,и за 107 още се чудя -да се редя ли newsm78

# 246
Здравейте, момичета - да знаете да има държавно училище с транспорт  newsm78 За 17-то ако не се лъжа бях чела тук, че е с транспорт, но май то беше с изучаване на френски език, а аз предпочитам да е с английски или немски  Thinking

# 247
Намерих си един записан в компютъра пост с инфо за 151 у-ще - надявам се някой с по-нова информация да се включи, тъй като тази е от 2006г. :
"Re: най-добро училище за първокласник
« #67 събота, 08 юли 2006, 14:09 »   

--------------------------------------------------------------------------------

Миналата година дъщеря ми завърши 1-ви клас в 151-о (до НБУ в Овча купел).
Знам колко е  сложно да избереш училище, когато трябва да се съобразяваш с много неща.
 Обиколих над 15 училища. Избрах това и засега нямам оплаквания, защото първо имат
организиран транспорт (плаща се по 4.50 на ден), но ние засега живеем на квартира и не
искам, когато се преместим детето да сменя училището, второ освен в 7-мо, където
занималнята е до 18 часа, навсякъде е най-късно до 17. В 20-о например е до 16.30 и
когато ги попитах, а какво става ако идвам да го взимам в 17-17.30, ми отговориха,
че това е показател колко безотговорна майка съм. В 151-о започват извозването в 17.20 и
докато ти го докарат става 18.30. Ако все още не си се прибрал и не ги чакаш на входа
(вземането и воденето от училище е от врата до врата), те чакат докато си дойдеш,
а когато прецениш, че детето вече може да остава за известно време само вкъщи,
ти го качват до апартамента. В това училище имат така наречените Дейности по интереси
 - това са екология, конструиране, компютри, английски, спорт, актьорско майсторство.
До 17 ч децата имат занятия, като редуват стандартните предмети, с тези. Тези дейности
струват 200 лв. на година. Имат 1 или 2 часа за самоподготовка, като пак са с учителка.
Това, което ме притесни в организацията на занималните в другите училища е, че цял
следобед играят, т.е беснеят (разбира се имат контрол да си напишат домаашните),
но са само в една стая или на двора лятото. Освен гореспоменатите дейности по интереси,
в училището има читалище, където ако детето желае може да се запише на танци, фокуси и
т.н. За да ги посещава, пропуска някой час. Имат и много добра логопетка, която провежда
часовете си с едно или две деца, и моето много я обича. Учителките на всеки клас са по
две и отделно по допълнителните предмети имат други учители, като така децата са готови
за по-горните класове. Стола за хранене не е добър - или поне моето дете не харесва храната,
 затова си носим сандвичи."

Ами това е - чакам актуални впечатления за 151 СОУ  Peace

# 248
Здравейте, момичета - да знаете да има държавно училище с транспорт  newsm78 За 17-то ако не се лъжа бях чела тук, че е с транспорт, но май то беше с изучаване на френски език, а аз предпочитам да е с английски или немски  Thinking
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226683.0

# 249
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226683.0

Много благодаря за препратката   bouquet

# 250
здравейте на всички ! Много моля за съвет за добра гимназия след 7 клас .На дъщеря ми и предстои кандидатстване и сме в ужас не мога да се ориентирам сама трябва ми помощ от
 " препатили "  Rolling Eyes

# 251
здравейте на всички ! Много моля за съвет за добра гимназия след 7 клас .На дъщеря ми и предстои кандидатстване и сме в ужас не мога да се ориентирам сама трябва ми помощ от

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278749.20

тук ще намериш съмишленици, тази тема е по-скоро за начални училища

# 252
Аз гласувам с две ръце за 29 соу-в центъра е,на "Раковска".Имат направо прекрасно оборудвани кабинети по биология,химия,музика,езикови,трудово и т.н.Изключително добра библиотека,общо-взето с размерите на една читалищна библиотека,участва в много конкурси и програми и на учители ще случите!!! Peace Hug

# 253
  • на път
Аз също знам за 133-то че е с разширено изучаване на руски, но доколкото знам то спада към много "елитните" училища и незнам как ще успееш да вредиш детето си там и дали ще му бъде комфортно там всред толкова "амбициозни и елитни" учители 

От известно време водя часове на студенти в това училище ... Чувала съм че е елитно, не мога да преценя за качеството на образованието (освен по моята дисциплина), за него се съди от процента на реализирани (влезли във висше учебно заведение) ученици, но съм потресена от състоянието на класните стаи и базата като цяло. Олющени стени, оръфани чинове, счупени столове и секции, дупки в стените ....

# 254

Здравей!
Аз като бивша седмокласничка и настояща осмокласничка мога да кажа, че не съжалявам нито за миг за избора ми на гимназия. Държа да кажа, че изборът беше единствено и само МОЙ - майка ми и баща ми само изказваха мнения. Уча в 164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" , накратко казано - в Испанската. Много съм доволна - и от преподаването, и от преподавателите, и от материалната база на училището. "Прясно" ремонтирано е и изглежда блестящо. Ако някой иска повече информация за училището и за това, което то дава на учениците - нека пита, ще отговоря с удоволствие  bouquet

П.С. До 7 клас пък учех в 133 Laughing d_iva, Вие може да сте ми били учителка, без да го зная Laughing А за училището - дадох мнение по-назад в темата.

Общи условия

Активация на акаунт