Кои са добрите държавни училища в София

• 159 875
  • 497
  •   1
Отговори
# 255
# 256
Дайте съвет за добро училище в Люлин за първокласник

# 257
Здравейте и от мен!
 За съжаление едва сега видях темата и е възможно да сте обсъждали вече училищата в Дружба, ако е така кажете, ако не моля за информация относно:
68 СОУ АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ
163 ОУ ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР
150 ОУ ЦАР СИМЕОН I
145 СОУ СИМЕОН РАДЕВ
4 ОУ ДЖОН АТАНАСОВ
 Нямам никакви впечатления, така че каквото и да е инфо ще ми е от полза.
Ако държиш на знания, нито едно от тези - пълна скръб са.
Има много мнения за училищата в "Дружба", потърси ги и ще добиеш представа.
Решението е 125-то в Младост 1, 118-то на Окръжна болница, или 138-мо на Плиска - като предпочитания са в този ред.
И до трите имаш удобен транспорт.
Мен лично ме интересува на какво основание препоръчваш 125-то, защото на мен колебанието ми е между него и 145-то и мнооого се колебая кое да избера. Моля те помогни!

# 258
  • София
Моя приятелка работеше в частно училище. Скептична беше към по-доброто образование там. Единственото конкретно нещо, което съм чувала е, че под 4-ка е абсурд да пишеш на детето. Нали при това положение родителят, който плаща, ще го премести в друго училище.
И аз чух подобно нещо - учителят отказал да пише хубавата оценка просто така и се отнесли към директора да реши какво да се направи. Директорът казал нещо от рода, че щом учителя си получава заплатата, нека да пише хубавата оценка...
Затова в темата за частните училища се опитах да накарам майките да си дадат сметка дали някое дете от частно училище е печелило награда на някаква олимпиада - математика, физика, или каквито там още има, а те ми дадоха препратка как в някаква частна гимназия 2 момичета били издържали тест за ниво по английски по определена система.

Не успях да прочета цялата тема, защото е доста утре ще продължа, но за момента да ви споделя.
На приятелка братчето и е в частно училище смениха 2 и от второто са много доволни  Peace
Няма такова нещо щом си плащат да получава само 6 пишат му и 2-ки, има и мъмрения има и изключвания за лошо поведение.
И да има доста деца който са спечелили олимпиади по математика, химия и др.  Peace

А последното което видях в едно държавно училище е, че учителката по физическо седи на пейка в двора пуши  #Crazy #Crazy и чете вестник, а децата който имат час се избиват. В следващия момент едно момче  бута едно момиче което изрева зверски, чак тогава учителката реши да си хвърли цигарката и да види какво става, след което започна за залива момчето с дъжд от ругатни  #Cussing out #Cussing out
/ простак , идиот , кретен и т.н. да не ги изброявам/ и това на деца 3-4 клас.
Нормално ли е така да говори преподавател, за мен НЕ.

# 259
моля, кажете добри училища в хаджи димитър - 143 или 42?

# 260
  • София
22-ро    newsm10

# 261
  • Ланкър, планините Овнерог
моля, кажете добри училища в хаджи димитър - 143 или 42?

95-то

# 262
Здравейте! Някакви отзиви за 1-во СОУ"П.Славейков"-но става въпрос за след 7-ми клас?Ще бъда благодарна за всяко споделено мнение.Дъщеря ми е след второ класиране там и се чудя дали да я запиша.

# 263
Първа английска гимназия - препоръчвам я горещо на тези, които ще кандидатстват през следващата година!

# 264
  • There I was on a July morning
Първа английска гимназия - препоръчвам я горещо на тези, които ще кандидатстват през следващата година!

Може ли малко повече инфо, че обмислям този вариант  newsm78

# 265
  • На черешата

Хмммм,аз пък чух,че напоследук не било чак толкова добро,затова се и отказахме от него.  newsm78

# 266
  • В центъра на мръсотията
Някой има ли мнение за 122-ро и 21-во?  newsm78

# 267

Може ли малко повече инфо, че обмислям този вариант  newsm78

Какво точно искаш да знаеш?
Ако обмисляш 1 АЕГ, мога да помогна. Ако е за 1 Частна английска... чакай stanisa да се весне. Simple Smile

И май е по-добре да питаш в "нашата" тема или в "Тийнейджърите", че лично аз тази случайно я отворих, а там ще получиш информация и за другите гимназии.

# 268
 Притесняват ме тези платени състезания организирани от разни сдружения на началните учители и позобни. Каква е гаранцията, че тези тестове и задачи са прецизни и направени от професионалисти. Как може едно дете да учества на толкова мтого състезаниея и то платени. Толкова ли е трудно учителките от едно училище да си разработят такива състезания и да го правят безплатно. Така децата ще се конкурират в самото училище, постиженията ще бъдат видими и ясни. Вече е крайно време Инспекторатите и Министерството да се намесят в този бизнес, защото се прекалява с това. Олимпиади, Кенгуро, Външни оценявания, а и платени форми. Къде е министерството да проконтролира това безхаберие ???

# 269
  • София
1. Участието в подобни състезания не е задължително и обикновено участват деца с изявени интереси по предмета.
2. Много интересна е тезата ти, че ако състезанието е организирано в самото училище и се оценява от същите учители, които преподават, то оценките са по-обективни отколкото проверката от външен преподавател  newsm78.
3. Не виждам нищо лошо /даже напротив/ в това децата да се конкурират с такива от други училища.
4. "Безплатен обяд няма" - факт.
5. Инспекторатът и министерството би трябвало да насочат усилията си срещу бизнеса с частни уроци от типа "пращам моите ученици на уроци при теб, а ти пращаш твоите при мен".

Общи условия

Активация на акаунт