Мама и 40 годишно дете:))))

• 8 499
  • 125
  •   1
Отговори
# 15
  • София /Абсурдистан
Ако всички са доволни, проблем няма.

# 16
  • here and now
Направило ѝ впечатление на жената, попитала... Все пак не е написала, че става въпрос за Златка от 5-тия етаж на 3-ти блок в Дружба в Горно Нанадолнище...
Сетих се за още няколко случая... Взело е да става епидемично по мои наблюдения....

# 17
  • Пловдив
И преди 50 години ги е имало, та и преди сто. За повече - животът тогава не е позволявал много лесно ергенлък при мама. Съпругите са поемали тая роля.

Цитат
Направило ѝ впечатление на жената, попитала... Все пак не е написала, че става въпрос за Златка от 5-тия етаж на 3-ти блок в Дружба в Горно Нанадолнище...
Така е, не можем да избегнем напълно обсъждането на другите по един или друг начин. То няма да има за какво да си говорим. Wink

# 18
  • Out of the Mix
Ани, от приятеля му на приятеля - повече подробности, че така малко е, като тролене и ще хвърляме боб. Joy

Срещнала си мамин златен ли? JoyThinking

Наскоро разказвах за един такъв от блока, живее с мама и баба, да не е същият? Joy

# 19
  • София
Щом за мама, която ти е близка няма, не знам теб какво те напира да събираш мнения тук.
Валидацията на твоята правда какво ще ти донесе чисто човешки?

# 20
Ако аз съм на мястото на тази майка и някоя си уж близка си позволи да ми зададе въпрос относно вътрешните работи на семейството ми, ще скъсам всякакви отношения. Камо ли да науча, че ме развява по форуми.
Не разбирам тази нечистоплътна потребност да се обсъждат и клюкарят хора и обстоятелства, които изобщо не засягат чудещите се.
Личи си колко им е възпитанието, интересите и акъла.

# 21
Ани, от приятеля му на приятеля - повече подробности, че така малко е, като тролене и ще хвърляме боб. Joy

Срещнала си мамин златен ли? JoyThinking

Наскоро разказвах за един такъв от блока, живее с мама и баба, да не е същият? Joy
Анатема:)))))))

# 22
И за мен не е нормално да ти писне от собственото ти дете, докато е бебе още, и да разчиташ на ясли, роднини или детегледачки, но не пускам теми тук, а си изказвам мнението в които преценя. За всеки различни неща са нормални, не е добре такова месене в живота на хората, ще живеят както искат. Ще го обгрижва и до 60г., ако иска, не е престъпление, пък вие вашето може да го изритате точно в деня, когато стане на 18г.

# 23
А не може ли да израсне нормален възрастен и да си поеме пътя с друг нормален възрастен и да направят дете, и така нататък, или непременно трябва да е занимавка на мама, понеже мама се има за яката грижовна работа за разлика от околните идиоти?

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 11:46 от Нарцùса

# 24
Ако са ок с това положение, кои сме ние да ги съдим? Иначе, имам познат, който е на близо 50 години, стар ерген, живее с майка си, иначе човека е успешен юрист, много интелигентен. Преди години, беше се загаджосал с колежка, но майка му като разбра, я разкара набързо... Човека се държи по един начин като е сам - уверен, спокоен, еродиран, по коренно различен в присъствието на властната си майка. Пак казвам, щом ги устройва/свикнали са, кои сме да ги съдим. За мен лично, това е пълен абсурд! Аз лично за себе си, нямам нужда мама/жена ми да ми бърше г-за. Голям човек съм, мога да се грижа както за себе си, така го правя и за дъщеря ни - рамо до рамо с жена ми. Живи и здрави!

# 25
  • Обран бостан ;)
За една приятелка питам: нормално ли е да обгрижваш  мъж на 40+ години  като малко дете? Само аз ли смятам , че не е ? Става дума  за моя близка .

Ама ти не знаеш ли, че 40 е новото 14 ? Joy

# 26
Колкото и да е близък човек с едно семейство, все пак е страничен наблюдател, който не разполага с цялата информация. Когато едни семейни отношения не ни допадат и не отговарят на нашите представи, можем просто да не общуваме с тези хора. Едва ли майката изисква нещо от вас по обгрижването на сина, едва ли и синът изисква нещо от вас като обгрижване. А дали някоя жена ще се обвърже с този син, си е нейно осъзнато решение, и също не изисква вашата намеса. Докато в едно семейство няма насилие, и всички изпълняват ролите си доброволно, можете само да цъкате с език, и нищо повече.

Тъй като имам наблюдения над не малко подобни "двойки" (според мен преобладават майка-дъщеря, но не мога да предоставя факти, субективно мнение е),  мога да кажа със сигурност, че нещата винаги са двустранни - ако единият обгрижва чисто битово и финансово другия, то другият запълва дефицити, задоволява личностни комплекси, и служи за емоционална патерица на първия. Симбиоза - отвън може да изглежда токсична, но за замесените си е начин на съществуване.

# 27
Нормално е да, той винаги ще е дете, а тя негова майка. Е, ако вече има обсебващи крайности не, но всичко касаещо битовизма за мен е нормално.

# 28
Станало е нормално за тях. Майката има явно някакъв проблем, та се е залепила за сина си, после проблемът вече се прехвърля върху "детето". Но съм убедена, че нито единият от двамата проблем не вижда.
И щом е така, да си живеят, както могат и искат, щом не пречат на другите да си живеят по своите си разбирания.

# 29
Перефразирам темата - ние съвършенните, които правим всичко правилно, да поклюкарстваме и злословим зад гърба на хора, които лицемерно лъжем, че сме им приятели ...

Не ти е работа кой какво прави!
Ако ти го правиш и не го намираш за редно - промени го, махни се, спри да мрънкаш.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 14:20 от the Дорис

Общи условия

Активация на акаунт