Абитуриентски страсти 2025

• 56 236
  • 707
  •   8
Отговори
# 690
  • София
То купуването на готова рокля е ясно, но госпожицата си има точна концепция за модел и за цветове, не е като тепърва да избира и да иска да пробва различни. И на мен тази цена за шиенето ми се видя скандална, а моделът е изчистен, няма камъни, пера, пайети, да кажеш, че изисква много ръчен труд.

# 691
Само за ушиване 3000 лв.? Шивачката със златни ножици и шевна машина ли шие? Абсурдна оценка на труда си е сложила... Потърсете друга. Успех!

# 692
  • София
Уж и платът влиза в цената, ама ако използва скъпи платове каза, че ги таксува допълнително...

# 693
А плата от нея ли ще бъде? Ще се опита да Ви пробута каквито платове има тя, доста убедителни и настоятелни са да си продадат стоката. Не е ли по-добре да си го избере абитуриентката и да го занесете на шивачката?

# 694
  • София
От нея били платовете, защото тя като шивач преценявала за всеки модел какъв плат трябва да се избере. Тя ги показва, абитуриентката одобрява. Но така или иначе няма да продължим с нея. Мисля да рискувам да видя какво ще дойде от Алито, ако е боклук ще я върнем и ще търсим друг шивач.

# 695
  • София
От Алито съм купувала балетни облекла за малката дъщеря - доста висок клас на символични цени, особено сравнени тук с Гришко и Санша. Е, има и тотал щета такива, но като цяло дори и тях като добавя в разходите, не достигам и 1/4 от цените тук.
За бала на голямата през 2022 купихме рокля от Абаут Ю. Водеше се английска марка - като ги разгледах - всички произведени в Китай, много се притеснявах, но се оказа сполучлив избор. Директно от Алиекспрес такива неща не съм купувала. Като цяло за Тему ми е по-лошо мнението (за дрехи особено).

# 696
  • София
И ние купихме готова рокля от ebay, писала съм по-назад. От търговец на винтидж дрехи, за около 80 паунда.
Така че ако на девойката и допада нещо бюджетно от нет-а, вземайте, а ще върнете при проблем.
Това е чудесно решение, ние имахме рокля още през ноември, тя пък и залепна и нямаше нужда нито от връщане, нито от преправяне. Обувките ни също са жълти пари - от Манго, съвсем изчистени лачени обущета.
Не е задължително да се дава 4-цифрена сума за облекло на бала. Много млади момичета не обичат такива изхвърляния, моето е такова. Не съм и налагала нищо, даже настоявах за по-скъпа рокля, притеснявах се от качеството и т.н.
Успех и да се похвалите Heart

# 697
  • София
Благодаря Simple Smile Задължително ще споделя като пристигне.

# 698
  • Някъде там
Няма ли снимки от купувачи ?
Снимайте я и я сложете в търсачката. Може да излезе модела от друг продавач  където да има реални снимки, ако в този няма. Обикновено така процедирам ако това което искам няма снимки. Потърсете я и по другите сайтове.
Shein, Temu и тн..

# 699
  • София
В UK сайтове, които са специално за рокли за такъв тип повод, е пълно с чудесни модели от хубави платове за 500-1000 лв.
Отделно в онлайн магазините, дори и в бг такива, често има намаления и рокли от скъпи брандове пак излизат в този порядък.
За мене винаги са били загадка тези цени от по няколко хиляди за бг рокли от Асеновград или шивачки.
Но да, роклите, за които пиша, са обичайно по-семпли, без пера и пайети.

# 700
  • София
Няма ли снимки от купувачи ?
Снимайте я и я сложете в търсачката. Може да излезе модела от друг продавач  където да има реални снимки, ако в този няма. Обикновено така процедирам ако това което искам няма снимки. Потърсете я и по другите сайтове.
Shein, Temu и тн..
С Google lens търсих, не ми излиза да се продава на други места. Иначе в самия Алиекспрес я намерих от няколко различни продавача, но никъде няма реални снимки. Отзивите са положителни при всичките търговци. Риск печели, риск губи ще е работата.
Red, английските сайтове са следващата опция, набелязахме 1-2модела, ако китайската рокля не става и я върнем.
В тази връзка, споделете английски сайтове за рокли, моля.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 12:53 от DoGma_PrObe

# 701
  • Пловдив
МОже ли да споделите магазини/бутици за рокли в Асеновград? Откъде да тръгнем? На Центъра ли, или някъде из другите улици и булеварди?

# 702
Може ли линкове на тези uk сайтове?

# 703
Не съм срещала досега отзиви тук за дизайнерката, на която ние се доверихме, затова споделям. Елена Златева от Пловдив, ателието е на Капана. Изключително внимателна към всеки детайл, много добре усеща стила и желанието на девойките, отношение каквото никъде другаде не получихме. https://www.instagram.com/ez.atelier?igsh=MTkwMmVkZmlkMG1uag==
и аз с въпрос - ако нещо подобно има в софия - ако е и на по-прилични диапазони като цена - не че тези красоти не си струват парите, просто не ми се харчат толкова за един брой рокля Simple Smile

жасмин и ред, как обаче се избягва вариантът някое друго момиче за късмет да е със същата рокля? това с винтидж стила много ще допадне на дъщеря ми, според мен, но рискът не знам как да го избегна... да не би да са единични бройки? ако е така, моля за линк.

от многото постове, не можах да намеря препоръка за шивач в софия - има ли такъв, от който някои от вас са доволни или са чули, че някой е доволен.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 16:53 от arino

# 704
  • София
В нашия случай бяха 3-4 бройки в различни размери от отдавна спрян от производство бранд. Не сме се тревожили, че някое друго момиче ще е с такава рокля, шансът е под 0,001 %. А и рокличката е мноого семпла, като цяло е от типа - момичето прави роклята, а не обратното.
 Много по-голяма е вероятността да се окажем дублирани с рокля от Асеновград или от най-популярните бутици.
Пращам линк на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт