Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 28

• 30 064
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,какво ви е мнението за сушилня втора употреба модел miele tsc 223 wp
Втора употреба-1400лв.
Дали е добра оферта?
Не ви ли е малко скъпичко за уред 2'ра употреба, който нов е струвал 900€?

# 271
Този модел в момента нов е 2393 лв.
https://www.emag.bg/sushilnja-miele-termopompa-8-kg-klas-d-fragr … -wp/pd/DSSGTJMBM/

silmil, ако го взимаш от проверен магазин, който е направил профилактика и има гаранция поне 2 г., според мен е добра оферта.

# 272
Този модел в момента нов е 2393 лв.
https://www.emag.bg/sushilnja-miele-termopompa-8-kg-klas-d-fragr … -wp/pd/DSSGTJMBM/

silmil, ако го взимаш от проверен магазин, който е направил профилактика и има гаранция поне 2 г., според мен е добра оферта.
Хубаво е да се прави справка с производителя.
 https://www.miele.de/product/11819570/t1-warmepumpentrockner-tsc … wp-8kg-lotosweiss

# 273
989 евро е в сайта на производителя, но като не може да се вземе от него, тази цена за мен няма особено значение.

silmil, виж тази дали ще ти върши работа (с 1 кг е надолу), но пък е нова и само 299 лв. отгоре като цена:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-tca230wp-active-7kg

Аз да се оплача от миризмата на АЕГ-то. Четох в старите теми, че до 10-тина цикъла трябва да изчезне. Не знам обаче как ще я изтрая. Купих днес кърпички за сушилня, дано помогне. Някакъв друг трик, ако има, моля, споделете!

# 274
989 евро е в сайта на производителя, но като не може да се вземе от него, тази цена за мен няма особено значение.

silmil, виж тази дали ще ти върши работа (с 1 кг е надолу), но пък е нова и само 299 лв. отгоре като цена:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-tca230wp-active-7kg

Верно ли? По толкова и по-малко се продават 2 ръка.

# 275
Ние сме взимали за различни апартаменти уреди от един конкретен магазин за 2 ръка и винаги са били перфектно обслужени, никакви проблеми.
2020-те пак трябваше да взимаме, точно сушилня. Поблазни ни по-ниската цена от друг град. Пак уж от магазин, пак минала профилактика, 2 г. гаранция. Още първите дни се появи проблем, но ни беше далече да я караме + градовете бяха затворени заради ковида и в крайна сметка опряхме пак до предишния магазин. За 150 лв. я оправиха. Но изводът ни е, че въобще не е била прегледана, защото беше очевиден проблемът (четки).
Затова не гледам какво има вече по другите градове/държави, може и да са много по-ниски, но транспортът и после обслужването ще ми струват повече.

Цените е нормално да са различни, според търсенето. В една държава с по-висок стандарт хората купуват основно нови, търсенето на 2 ръка е по-малко и това определя ниските им цени.

Но пред тази за 1400 лева 2 ръка и другата, за която пуснах линк, нова за 1699 лева, бих избрала новата, нищо че е с 1 кг по-надолу Hands Plus1

# 276
Ние сме взимали за различни апартаменти уреди от един конкретен магазин за 2 ръка и винаги са били перфектно обслужени, никакви проблеми.
2020-те пак трябваше да взимаме, точно сушилня. Поблазни ни по-ниската цена от друг град. Пак уж от магазин, пак минала профилактика, 2 г. гаранция. Още първите дни се появи проблем, но ни беше далече да я караме + градовете бяха затворени заради ковида и в крайна сметка опряхме пак до предишния магазин. За 150 лв. я оправиха. Но изводът ни е, че въобще не е била прегледана, защото беше очевиден проблемът (четки).
Затова не гледам какво има вече по другите градове/държави, може и да са много по-ниски, но транспортът и после обслужването ще ми струват повече.

Цените е нормално да са различни, според търсенето. В една държава с по-висок стандарт хората купуват основно нови, търсенето на 2 ръка е по-малко и това определя ниските им цени.

Но пред тази за 1400 лева 2 ръка и другата, за която пуснах линк, нова за 1699 лева, бих избрала новата, нищо че е с 1 кг по-надолу Hands Plus1
Радвам се, че сте взели разумно решение.

# 277
Втора употреба-1400лв.
Дали е добра оферта?
Не, не е добра оферта за стар уред, който толкова си струва. Ако беше 800 лв, може би щеше да става офертата (не знам уреда в какво състояние е и защо е станал втора употреба).
Е-маг изобщо не го гледайте. Това там не е ясно колко и къде лангъркано, натоварвано-разтоварвано, преопаковано. Този магазин не става за уреди, защото после щеим берете гайлето на собствения сервиз, а не на фирмения на Миле.
Спомням си тук във форума един хладилник на ЛГ  тези от емаг го бяха карали на двама потребители от форума. Чиста случайност.  И двмата го бяха върнали, защото не беше в оригинална опаковка, омърлян и ударен.
Ето нов уред и по-висок клас колко струва:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc640wp-ecospeedand8kg- … codry-mieleathome

# 278
  • София
Пф, това направо си е за без пари. Аз като избирах моя Бош преди 3г, на Miele бяха над 2хил лв. По спомен някъде около 2200лв и не ми се даваха чак толкова. Сега тази е на цената на Бош-а ми...

# 279
Имам въпрос за сушилни АЕГ - има ли копче/програма с която сушилнята да изпомпа водата в резервоара без да трябва да чакам цикълът на сушене до края?

# 280
Втора употреба-1400лв.
Дали е добра оферта?
Не, не е добра оферта за стар уред, който толкова си струва. Ако беше 800 лв, може би щеше да става офертата (не знам уреда в какво състояние е и защо е станал втора употреба).
Е-маг изобщо не го гледайте. Това там не е ясно колко и къде лангъркано, натоварвано-разтоварвано, преопаковано. Този магазин не става за уреди, защото после щеим берете гайлето на собствения сервиз, а не на фирмения на Миле.
Спомням си тук във форума един хладилник на ЛГ  тези от емаг го бяха карали на двама потребители от форума. Чиста случайност.  И двмата го бяха върнали, защото не беше в оригинална опаковка, омърлян и ударен.
Ето нов уред и по-висок клас колко струва:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc640wp-ecospeedand8kg- … codry-mieleathome
Много ви благодаря!
От няколко дни се колебая между тази,която предлагате и ето тази

Втората ми идва доста над бюджета -2300лв ,а не я откривам на изплащане.
Доколкото разбирам разликата им е само в енергийната ефективност и незнам до колко си заслужава?!
Какво мислите вие?
Благодаря предварително!

# 281
  • София
Имам въпрос за сушилни АЕГ - има ли копче/програма с която сушилнята да изпомпа водата в резервоара без да трябва да чакам цикълът на сушене до края?

Аз това за първи път го чувам за сушилня. Съществуват ли такива изобщо?

# 282

Аз това за първи път го чувам за сушилня. Съществуват ли такива изобщо?

Това не е пералня, че да можеш да я източиш. Дрехите се сушат посредством бавно изпаряване на водата, няма как изведнъж да станат сухи.

# 283
В такъв случай се купува сушилня, която има възможност освен да събира водата в контейнер, да има възможност и да се включи към канал, чрез дренажен комплект. Някои модели си имат включен такъв комплект, при други има  такава възможност, но комплектът се купува допълнително, а при трети изобщо няма такава възможност.

Пак прочетох питането и се боя, че не го разбирам…

# 284
  • София
Моята Бошка 1 минута преди прекратяването на цикъла издава един странен звук и звучи точно като източване на вода. Все си мисля, че това се визира в питането

Общи условия

Активация на акаунт