Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 28

• 30 025
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте! Някой има ли мнение за тази сушилня?

# 331
  • София
Аз имам един въпрос. Сушилнята има ли нужда от “почистваща” програма както например новите перални имат почистване на барабана? ChatGPT ми развива някакви теории да съм я пускала 1 път месечно на висока температура за 15-20 минути, ама мен малко ме е шубе.

# 332
Вижте в инструкциите за употреба. Филтрите обикновено трябва да се чистят всеки път, а сензорът веднъж месечно. За други почиствания не се сещам.

# 333
Аз имам един въпрос. Сушилнята има ли нужда от “почистваща” програма както например новите перални имат почистване на барабана? ChatGPT ми развива някакви теории да съм я пускала 1 път месечно на висока температура за 15-20 минути, ама мен малко ме е шубе.
Слушайте собствения си разум и не се подвеждайте от изкуствените глупаци.
Следвайте инструкциите на производителя.

# 334
Здравейте! Майка ми ползва у нас няколко пъти сушилнята и заяви, че и тя искала сушилня! Само, че нашата е от преди 5 г Горение. Беше много препоръчван тук модел и я купихме благодарение на темата тук.Много сме доволни.Четох темата назад и разбрах, че вече Горение нямат добри модели. Препоръчва се Бош и АЕГ. Бюджета ни е 1500 лв. Моля да ми препоръчате модел, който да не свива дрехи,лесно да се почистват филтрите и да има въртене на барабана в двете посоки( мисля, че така дрехите не стават на топка).Гледах и Електролукс са като АЕГ, но тъй като не съм наясно с тънкостите се допитвам до вас.
Предстои и черен петък, та ако имаме късмет да набележа модел, който да следя за по-добра цена, ще е чудесно.

# 335
Слушайте собствения си разум и не се подвеждайте от изкуствените глупаци.
Следвайте инструкциите на производителя.

Всъщност аз емпирично съм установила, че има полза от такова почистване. Установих, че при нормално сушене на пране част от мъховете остават по въздухопроводите, понеже имат някаква остатъчна влажност. Но като постоят изсъхват, а след това като се пусне сушилнята празна (в моя случай е било почти празна) в следствие на пресушаването на тези мъхове те се отлепят от тръбите и съм намирала в касетата на филтъра топки мъх с цветовете на предишни пранета Simple Smile
За протокола - имам комби, не знам дали има значение. Но съм забелязала ефект.

# 336
  • София
Черна станция, на каква програма го правиш?

# 337
Памук. Аз друго почти не ползвам. Поради термопомпата температурата не е висока и не виждам голяма разлика.

# 338
Дълго се колебаех за отговор на така тъпо поставеният въпрос!
1. "Сушилнята има ли нужда от “почистваща” програма както например новите перални имат почистване на барабана?"
Барабана не, сензорите да, особено ако сте любител на омекотители и други подобни и не сте чели  ръководство за експлоатация.
2. Програми за почистване на самопочистващия се кондензатор   имат bosch и някои други. При последните модели на bosch са 2програми - с вода и препарат.А откакто ги пуснаха все са с проблеми. Първите модели с помпа, следващите с още проблеми. Дано последните им модели да са удачни. При калкулиране, включете и цена на почистващ препарат. 🤔😉😃
3."да съм я пускала 1 път месечно на висока температура за 15-20 минути, ама мен малко ме е шубе".
Такова животно при СМ, няма.

# 339
  • София
Аз не разбирам кое му е тъпото на въпроса ми. Не съм написала, че питам за филтри, нито за кондензатор. Питах конкретно и ясно за почистваща програма. Но все пак благодаря за отговорите на тъпия ми въпрос.

# 340
Здравейте,  търся си нова сушилня разглеждам из полиса Бош сушилни, но попаднах на тази Миле. https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-MIELE-TWC640WP/p/654092

Добра сушилня ли е, добра оферта ли е?
Към нея ли да се насоча или към някой еквивалент на Бош, за до 2000лв с безлихвен лизинг?
Благодаря.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 12:42 от Nikito82

# 341
Здравейте,  търся си нова сушилня разглеждам из полиса Бош сушилни, но попаднах на тази Миле. https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-MIELE-TWC640WP/p/654092

Към нея ли да се насоча или към някой еквивалент на Бош, за до 2000лв с безлихвен лизинг?
Благодаря.
Добра сушилня е.
Миле са по-добри от Бош.

Разгледайте програмите, за да прецените дали отговарят на вашето потребление (материи).

# 342
  • София

Благодаря.
Ползвам я от началото на септември.
Много доволна съм. Не мога да сравня с друга, защото е пръв уред вкъщи. Суша основно спално бельо, кърпи, хавлии, халати. Ползвам я сега за якета с пух и пера. Шумничка е, особено с топки и циповете в синхрон като затропат из барабана, но пък якетата излизат като нови.
Любим уред ми е.
Ако има нещо друго, питай.
По препоръка на дамите от темата я взех и съм изключително доволна.

# 343
Топките за сушилня са абсолютно безпредметни, особено за сушилните на Миле — и без тях дрехи и якета с пух/вата излизат достатъчно пухкави.

Единственият ефект, който създават, е шум.

# 344
Това с шума малко ме притеснява. Моята сега я дават 69дб и ме дразни адски, и отделно като се раздрънкат ципове, копчета.
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-MIELE-TWD640WP/p/654095
Тази оправдявали разликата в цената между двете?

Общи условия

Активация на акаунт