Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 28

• 6 465
  • 161
  •   1
Отговори
# 105
  • Испания
Пак ще поискам мнение, съжалявам ако ставам досадна.Днес обикалях по магазините,като исках да избера измежду тези два боша:WQG14501BY ,и WQG233D1BY. Бюджета ми е 1500лв.Но вниманието ми привлече MIELE TWC660 solid 125 edition,което е на промоция в момента,но въпреки всичко е доста над бюджета ми. Заслужава ли си да си мътя главата или да вземам някой Бош.Изчетох и двете теми и съвсем се обърках. Пералнята ми е Бош 6 серия. А за консултантите съм без думи.

# 106
Аз съм с Бош 6-та серия,модела е WWG233D1BY и нямам оплаквания.Почти винаги съкращава времето за сушене,дъщеря ми е тинейджър и си пере дрехите отделно и всичко суши в сушилнята, не се е оплакала от деформирани дрехи. Аз я използвам предимно за спално бельо и хавлии.

# 107
Аз съм с въпросното Миле от скоро, но едва ли ще съм полезна, тъй като никога не съм ползвала Бош. Ако имате въпроси, питайте.

# 108
Пак ще поискам мнение, съжалявам ако ставам досадна.Днес обикалях по магазините,като исках да избера измежду тези два боша:WQG14501BY ,и WQG233D1BY. Бюджета ми е 1500лв.Но вниманието ми привлече MIELE TWC660 solid 125 edition,което е на промоция в момента,но въпреки всичко е доста над бюджета ми. Заслужава ли си да си мътя главата или да вземам някой Бош.Изчетох и двете теми и съвсем се обърках. Пералнята ми е Бош 6 серия. А за консултантите съм без думи.
Аз бих си я размътила и купила тази:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc640wp-ecospeedand8kg- … codry-mieleathome

# 109
Аз бих си я размътила и купила тази:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc640wp-ecospeedand8kg- … codry-mieleathome
Много добро предложение!
Определено бих заложила (и съм заложила) на Миле пред Бош.

# 110
  • на Мелмак
Ох, отново "отидох" в Техномикс, загледах пак Миле, но Нова едишън и е намалена.

# 111
  • Испания
Благодаря petiaivanov. А какво ще кажеш за тази Сушилня MIELE TEC675WP 125 Edition, 8 кг, C, Термопомпа, WiFi. Че цената й се доближава до тази на Боша.

# 112
Доколкото ми обясниха в магазина, втората, за която питате, се различава от първата, за която питахте, само по скосения горен панел.

# 113
  • София
Благодаря petiaivanov. А какво ще кажеш за тази Сушилня MIELE TEC675WP 125 Edition, 8 кг, C, Термопомпа, WiFi. Че цената й се доближава до тази на Боша.

Аз съм с тази сушилня, от повече от една година. Работи чудесно, много съм доволна. Суша всичко за час-час и нещо, но прането ми едва ли някога надхърля 5-6 кг. Фабричните настройки не ми харесаха, трябваше да ги променя, за да започне да суши както аз искам. Все още не съм я свързала с WiFi мрежата, но и така ми върши отлична работа.

Липсват ми някои от програмите на предишната ми (над 10-годишна) Miele, но пък ми харесва програмата за чаршафи. Свързването вероятно ще ми даде достъп до повече програми и от предишната.

При баща ми имаме Бош, серия 6, която си върши работата отлично. Тя има повече програми, но няма WiFi. Не намирам разлика във времето и качеството на изсушаване, нито някаква осезаема разлика в материалите, сглобката и усещането за качество. И двете са пластмасови врати, филтри и други компоненти. Miele-то е произведена в Чехия, а Бош-ът - в Полша.

Филтрите на TEC675WP задържат и най-фините прашинки и в това отношение тя е по-добра и от Боша, и от старата ми Miele. Това обаче налага по-често пране на филтъра пред кондензатора. Затова си купих 2 допълнителни филтъра и когато индикаторът светне, веднага слагам чист, за да не губя време, а после се занимавам с прането на мръсния.

С две ръце препоръчвам TEC675WP - страхотна сушилня е, истинска Miele машина, има важните функции EcoSpeed и DryCare 40 и др., единствено дизайнът на вратата е взаимстван от по-ниския клас.

Бош, серия 6 имаха различни агрегати в различните модели. Нашата е от тези с по-мощна термопомпа и определено препоръчвам подобните на нея модели. За останалите модели не мога да кажа как работят, може и да са добри, но нямам поглед. Аз винаги бих предпочела модел с по-мощна термопомпа и с по-висока ефективност на кондензацията.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 13:37 от Vilemina

# 114
Бихте ли споделила какви настройки променихте?

# 115
  • София
Бихте ли споделила какви настройки променихте?

Машината си има настройки с няколко нива за степента на изсушаване на основните програми. Може да излизат много сухи или леко влажни, така че човек може да ги нагласи както предпочита. Има и други неща, които могат да се настройват, все пак това са уреди от сравнително висок клас.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 19:24 от Vilemina

# 116
Да, благодаря. Искаше ми се да увелича нивото на сушене, но се притеснявах, да не сбъркам и да пресушава.

# 117
pepina1965, аз също имам Бош WQG233D1BY и MIELE TWF760WP. В твоята ситуация бих предпочела Милето, което Петя е предложила. На хубава цена е.  
Иначе и двете сушат добре, но почистването на филтрите на Милето ми е по-удобно. И дисплеят  е по-пригледен т.е. по-бързо виждам какво да настроя като програма. Иначе от Wi-Fi  на Милето не намирам чак такава полза за момента/както например при добавяне на програми от Приложението на БОШ за съдомиялната/.
princess_07, на памук и аз добавям екстра сухо, защото ластиците на долнищата остават леко влажни.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 22:56 от Мари-ана

# 118
  • София
Да, благодаря. Искаше ми се да увелича нивото на сушене, но се притеснявах, да не сбъркам и да пресушава.

Опитайте с нещо по-непретенциозно. Дори да го пресушите веднъж, поне ще сте намерили степента, която ви устройва. Аз вече не помня на каква степен я нагласих, но опитах 2-3 различни, харесах си една, оставих на нея и... забравих за случая.

# 119
Здравейте! Спряла съм се на два модела на AEG и бих била благодарна ако ми помогнете с избора.

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr939i4ce?_ref=ca-wtb&_refv=2497862006

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr8384e-8-kg-a?_ref=ca-wtb&_refv=2497862583

Общи условия

Активация на акаунт