Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 28

• 21 161
  • 573
  •   1
Отговори
# 525
  • ту тук, ту там
Винаги центрофугирам на максимални обороти на пералнята, която ползвам. Малшанс, че тази ми сега е само с 1000.

# 526
Дори и на 1000 оборота центрофугирани дрехите, не би трябвало да е толкова продължително сушенето. Нашата сушилня е АЕГ. Програма микс е за 5 кг. пране.

# 527
Здравейте, аз от седмица имам сушилня Бош 6 серия, обаче вече съм сушила около 20 пъти, 9 кг е, пералнята ми е Бош 4 серия, 7кг и центрофугира на 1000 оборота. Досега мокри дрехи не е имало. Суших на почти всички програми, екото не съм пускала. Пълна пералня съм пускала и на деликатно (въпреки че е за малко дрехи), и на микс и на памук +1 за гардероб, само при микса имаше един влажен ластик отвътре на детски панталон тип  анцунг, памучен. Пробвах и памук без +1, но дрехите бяха по-малко, да речем половин пералня, нямаше мокро нищо. 4 чифта дънки пуснах на Микс, не бяха влажни, но не бяха пресушени и нямаха поражения (тук бях много доволна). Чаршафи също пусках на тяхната си програма и също бяха перфектни. Сушилнята ми е без самопочистване, ако има изобщо някакво значение за работата и.

# 528
  • ту тук, ту там
Не ставаше дума, че има мокри дрехи в края, а че са твърде дълги програмите като времетраене.

# 529
Винаги центрофугирам на максимални обороти на пералнята, която ползвам. Малшанс, че тази ми сега е само с 1000.
Щом 1000 са макс обороти на вашата пералня, ви препоръчвам след приключване на програмата да пуснете още веднъж само центрофуга, отново на 1000 оборота.
Това ще облекчи работата на сушилнята.
Момичета, препаратите на Miele за колко време ви стигат? Отговарят ли си на посочените пранета на опаковката? Днес взех от магазина и консултантката ми каза, че ако не ползвам Twin Dos една седмица трябва да прочистя системата. Вие на колко време я чистите? Ползвали ли сте и други течни препарати и кои са подходящи?
Консултантът ви е подвел. Според производителя, ТуинДос се почиства при 2 месеца неползване.
Много е относително на кого за колко време му стигат препаратите.
Зависи от честотата на ползване, твърдостта на водата.
При мен водата е мека и аз съм намалила количеството препарат за всяка от фазите. Определено всяка от фазите изкарва повее цикли от тези, които е определил производителят.

В официалния сайт на Миле.бг има намаление и на препаратите.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 16:09 от Djordja

# 530
  • ту тук, ту там
Благодаря, ще опитам.

# 531
  • Ловеч
Момичета, препаратите на Miele за колко време ви стигат? Отговарят ли си на посочените пранета на опаковката? Днес взех от магазина и консултантката ми каза, че ако не ползвам Twin Dos една седмица трябва да прочистя системата. Вие на колко време я чистите? Ползвали ли сте и други течни препарати и кои са подходящи?
Консултантът ви е подвел. Според производителя, ТуинДос се почиства при 2 месеца неползване.
Много е относително на кого за колко време му стигат препаратите.
Зависи от честотата на ползване, твърдостта на водата.
При мен водата е мека и аз съм намалила количеството препарат за всяка от фазите. Определено всяка от фазите изкарва повее цикли от тези, които е определил производителя.

В официалния сайт на Миле.бг има намаление и на препаратите.
[/quote]
Благодаря! Поръчах и комплекта от 6 препарата. Изобщо не съм фенка на течните перилни препарати, но да видим с какви впечатления ще остана.

# 532
Не ставаше дума, че има мокри дрехи в края, а че са твърде дълги програмите като времетраене.

Микс и деликатно са кратки програми, въпреки че са за малко пране пълна пералня ми изсуши на деликатно перфектно. Пробвах я, защото майка ми и сестра ми ползват само нея независимо от количеството на прането, но те са с Електролукс и двете.

# 533
Не са толкова малко 1000. Ако искаш да има по-добър ефект центрофугирането, просто пускай още една центрофуга.

# 534
Малко спам, но не се ли натоварва пералнята на обороти 1400/1600?
Аз изключително рядко пускам 1200, по-рядко 1000 и най-често 800.
Какво да се натоварва? Това да не е човек или животно...Това е уред, който е проектиран да работи така.
Пералня може да се натовари, ако набухаш над допустимкте килограми пране или ако сложиш много прах, пяната да мъчи мотора.
Не знам, като видя как ги върти на 1200 и ми се вижда ужасно много. Никога не съм пускала на 1400..както писах пускам най-често на 800 дрехи. Спално бельо на 1000.

# 535
Малко спам, но не се ли натоварва пералнята на обороти 1400/1600?
Аз изключително рядко пускам 1200, по-рядко 1000 и най-често 800.
Какво да се натоварва? Това да не е човек или животно...Това е уред, който е проектиран да работи така.
Пералня може да се натовари, ако набухаш над допустимкте килограми пране или ако сложиш много прах, пяната да мъчи мотора.
Не знам, като видя как ги върти на 1200 и ми се вижда ужасно много. Никога не съм пускала на 1400..както писах пускам най-често на 800 дрехи. Спално бельо на 1000.
И аз съм изпитвала подобни на вашите “чувства”, но го превъзмогнах.
С чиста съвест въртя прането си на 1600 оборота. Изключвам дънки и вълна, при които програмата им позволява до 1200, а за връхни — 900.

# 536
  • ту тук, ту там
2:45 часа отне днес на сушилнята да изсуши не много пълна пералня. Програма Памук, cupboard dry +1. На дисплея показа 4:44, но в някакъв момент се е регулирала и резултатът беше 2:45 часа. Което за мен е също много дълго време за едно сушене обаче! Но явно така ще е. 🙄

# 537
  • В небето
Здравейте,
Мисля да закупя сушилня. В момента имаме пералня AEG 7000 Lavamat, 8 кг., ето защо моля да ми препоръчате добра сушилня от същата марка с с капацитет не по-малко от 8 кг., термопомпа и кондензация и изобщо добри ли са сушилните AEG.
Благодаря предварително.

# 538
2:45 часа отне днес на сушилнята да изсуши не много пълна пералня. Програма Памук, cupboard dry +1. На дисплея показа 4:44, но в някакъв момент се е регулирала и резултатът беше 2:45 часа. Което за мен е също много дълго време за едно сушене обаче! Но явно така ще е. 🙄
Това е безумно много време.
За мен 1:30 ч. е много.

Центрофугирам на 1600 оборота памук и зимните (по-дебел памук) ми го суши около час и десет-двадесет минути, а летните материи за час.
Дънките ги суши най-дълго, че е и най-щадящо сушенето, около 1:30 ч.

# 539
  • ту тук, ту там
Ами и за мен е безумно много време, аз нали затова се разписах в темата. Исках да видя нещо аз ли не мога да боравя с машината, всички бошки ли са така, да намеря решение някакво. 😢

Общи условия

Активация на акаунт