Захранване на бебе

• 2 205
  • 23
  •   2
Отговори
Здравейте мили мами бебка е вече на 4 месеца въпросат ми е можем ли да минем на захранване тъй като всеки ми казва да почвам лека по лека но живеем в германия и тук е забранено преди  6 месеца навършени    .. само кърма или ам до тогава   дори вода не се дава ? Как мислите  #bgmama

# 1
  • София
Рано е. Защо бързате?

# 2
  • София
Не е забранено, дори и в Германия, просто не е добре за бебето. Храносмилателната му система още е незряла, а и за кърмачетата най-ценната храна е кърмата или АМ.
Изчакай още известно време. После цял живот ще яде "нормална" храна. Не му създавай зорлем здравословни и стомашни проблеми, защото всеки (кой е този всеки?) ти дава акъл. Мисли за детето си, а не как да угодиш на родата.

# 3
Изчакайте поне още месец и половина.

# 4
Няма проблем. Аз захраних моето на 4 месеца. Не сме имали никакви драми. Научи се да яде много бързо. До ден днешен вече на годинка храненето не ни представлява трудност. Лично според мен, ако се захрани по - рано нещата се случват по -лесно. Също така, тябва да видиш дали бебето има желание да се храни, на някой бебета просто им е трудно и нежелаят.

# 5
  • София
Пастелка, детето ти е само на годинка.
Поговори с възрастни хора, които са били захранени рано.
Лекарите доказват, че ранното захранване се отразява след години в проява на колити, пропускливи черва и подобни. Има публикувани изследвания в областта. Бебешките стомахчета продължават да се развиват и след раждането, иначе съм виждала как на бебе от малцинствата му даваха кебапчета на 1 месец, че да се "научи".
Неслучайно кърмачетата нямат зъби. Пласирането не е обусловено природно.
Разбира се, всеки може да си гледа детето както иска.

# 6
Ти на кого вярваш повече - на педиатрите в Германия или на хора неспециалисти от обкръжението ти?
Изчакайте още два месеца, нищо не губите, само може да спечелите. Особено, ако кърмиш. Моето дете го захраних на шестия и половина месец, не е имал проблем със самостоятелното хранене след това.

# 7
Педиатрите в Германия не забраняват захранване от 4 месеца, дават го като долна граница, но не препоръчват.
Информирай се повече за захранването е моят съвет.

# 8
Педиатрите в Германия не забраняват захранване от 4 месеца, дават го като долна граница, но не препоръчват.
Информирай се повече за захранването е моят съвет.

Вярно е. В Германия се смята, че 4-месечната възраст на едно бебе е най-ранното време, в което може да започне да се дава плодов сок, не по-рано.
Някои деца си карат без проблеми на кърма или сухи млека и до 6 месеца и до 12 месеца.
Други деца не им стига.
От 4 месеца може с лъжичка да се дава прясно изцеден сок от ябълка или морков - в началото - по 1-2 лъжички. Ако детето понася добре, постепенно се увеличава количеството. След още около месец и половина вече поже и плодово пюре и т.н.
Важно е да се знае, че всяка майка сама си познава детето и усеща, когато е готово за нови храни. Децата не са еднакви.

# 9
  • София
Наистина ли в Германия препоръчват да се започне със сок?

# 10
  • София
Наистина ли в Германия препоръчват да се започне със сок?

Не.

# 11
  • София
Понеже знам, че сокът е силно непрепоръчителен и се изненадах доста.

# 12
  • София
Така е. Даването на сок под годинка+ отдавна е отречено от педиатрите. Поне от тези в Европа.

# 13
Не, че познавам всички педиатри, но поне нашият за сок и за голямо дете не даваше да се чуе - можеше по половин час да държи реч за плодовата захар, червата, зъбите и половината от другото вече го забравих.  Освен при висока температура или повръщане - тогава всичко може Joy
Имах предвид зеленчуково пюре, има схеми за захранване, които обикновено се дават на майката при профилактичните прегледи около 4-5 месец.
На мен ми се сториха прекалено “бързи” и захранвах по “български”, освен риба. Нея я дадох сравнително рано.

# 14
  • Варна
Здравейте мили мами бебка е вече на 4 месеца въпросат ми е можем ли да минем на захранване тъй като всеки ми казва да почвам лека по лека но живеем в германия и тук е забранено преди  6 месеца навършени    .. само кърма или ам до тогава   дори вода не се дава ? Как мислите  #bgmama

На тези "всеки ми казва" ти пък им кажи първо да завършат медицина, след това да вземат специалност Педиатрия и чак тогава да ръсят непоискани съвети на килограм. Щото, ако си скопосаш детето, тези "всеки" ще се изпарят яко дим, а ти ще береш плодовете на съветите им.

Общи условия

Активация на акаунт