Аз ли искам много?

• 10 686
  • 166
  •   1
Отговори
# 150
  • София /Абсурдистан
Никой няма нужда от почивка, я бегом всички на тръстиката!

# 151
Някои дни аз също съм хоум офис, и времето, в което ходя и се връщам до офиса пускам прахосмукачка и ми е приятно да направя хубава маса и вечеря като се върне мм. Да, прахосмукачка се пуска всеки ден. Не ми е дотежало, мм прави много неща в домакинството, въпреки че е изцяло в офис, не отвкъщи, но ако се появи един такъв Фитипалди да ми брои минутите, и да ми се кара настойчиво как това е само моя работа, или как е работа, която не ми/не ни отнема от свободното време няма да се разберем.

# 152
  • София /Абсурдистан
Аз пускам робота да си чисти докато правя нещо друго. Няма как, с две кучета сме. Имам и робот за прозорци - най-смислените ми покупки, спестяват много време и усилия.

# 153
Домакинската работа е досадна и никога не свършва. Да приемем,че Боре я върши с удоволствие и да му ръкопляскаме,но пак си е досадна и изморителна.

# 154
  • София
Видно е, че Боре никога не е готвил. Друго не знам.

# 155
  • По света и у нас
Факт е, че ако съм само аз вкъщи, домакинската работа почти я няма, а като дойдат децата у нас - и е по 3 пъти на ден слагане на чинийки, прибиране на чинийки, правене на палачинки, зареждане на миална, подреждане на измити чинии, пускане  на перални, метене на трохи, сгъване на пранета, подреждане на изоставени неща из къщи… няма край, а аз дори не работя в момента и това домакинстване не свършва.
Отделно женския стандарт за измита чиния и подредена къща е един, а за мъжкия стандарт е по-нисък. В мъжка къща може да видиш, пластмасови и хартиени чинии за еднократна употреба, у нас всичко е порцелан с позлатени дръжчици, или от Морано стъкло.  
Мъжката къща е доста по- мърлява, и ако не е имало жена там известно време е като катакомба, манджа седи в хладилника по една две седмици, да те е страх да погледнеш в кутията. В шкафовете цари натрупан бъркоч ( мъжете обожават да трупнат ненужни вещи, почти не изхвърлят брошури и писма , бележки , защото можело да потрябва) трупа се на купове и ако не е жената да мине през хартията … може да се погребем с нея.
Само прегледа и сортирането на всичката тая бумага може да ти отнеме към 3 часа с питането дали на него му е важно еди какво си.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 20:23 от PriMadonna

# 156
Е, сега примадона, авторката има бебе на 7 месеца - може да го кара толкова задачи да върши вместо нея

# 157
  • Пловдив
От последните няколко страници с мнения......се чудя вие с  какви мъже се познавате,  излизате и живеете , защото нито аз съм такъв , нито някой от моите по близки приятели е?!

# 158
  • По света и у нас
Ти не можеш да се видиш през нейните очи, ти си мислиш, че си цвете. Там е проблема.

Специално аз, имам пред очите си доста къщовни мъже - но всеки един от тях е очаквал жената да ходи на работа.
Не съм няква луда фенка на къщовните мъже, но те са точно тези дето като направят една закуска и измият едни чинии, после си мислят, че са направили кой знае какво и са откупили нейното бачкане за по 9 часа  на ден, а в същото време къщите им са яко мърляви. Мъжете мразят да чистят.

Пак казвам. Ако има ДЕЦА наоколо, жената ще не ще става постоянния домакински робот който се старае да държи къщата в приятна форма. На мъжа това не му е приоритет обаче.

# 159
  • Пловдив
Ти не можеш да се видиш през нейните очи, ти си мислиш, че си цвете. Там е проблема.

Специално аз, имам пред очите си доста къщовни мъже - но всеки един от тях е очаквал жената да ходи на работа.
Не съм няква луда фенка на къщовните мъже, но те са точно тези дето като направят една закуска и измият едни чинии, после си мислят, че са направили кой знае какво и са откупили нейното бачкане за по 9 часа  на ден, а в същото време къщите им са яко мърляви. Мъжете мразят да чистят.

Пак казвам. Ако има ДЕЦА наоколо, жената ще не ще става постоянния домакински робот който се старае да държи къщата в приятна форма. На мъжа това не му е приоритет обаче.

Така е да ...истината казваш!

И сега ние сме половин човек според това или.....

# 160
  • По света и у нас
Не давам квалификации какъв си що си, и не съм въобще от тези които са страдали, че мъжа им се е разполагал като гостенин у тях.
Ще ми се да си бях домакиня и това да беше моята “длъжност” но мъжо, не изкарваше достатъчно.
Моя правеше - каквото съм го НАКАРАЛА, горе долу всичко е правел, без чистене което не е никак малко. Казвала съм му кое дете да изкъпе и кое да приспи, да храни детето докато аз готвя и той не се е дърпал, преди да имаме 2 сме се редували за първото. Мъж да се цупи на нещо такова и да се дърпа, за мен е неразбираемо. Това ти е детето! Кой мъж ще посмее да се скатава за такива неща, не разбирам!

Тези жени дето най-много мрънкат че мъжете им нищо не помагат, вероятно не умеят да наредат на мъжа си да направи нещо за тях. Седят и очакват той да инициира. 😂 ще инициира друг път.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 23:13 от PriMadonna

# 161
Вие мъжете сте някакви супергерои по отношение на домакинските задължения. И понеже всичко е фасулска работа, после намираме зарядното ви за телефон изпрано в пералнята. Идвате от тоалетната, не си миете ръцете и почвате да пипате всичко възможно из кухнята, или след като сте боравили със сурово месо трябва да се опипа цялата покъщнина. Салатата я измивате отгоре-отгоре и после ядем кал. Но иначе всичко се върши много експедитивно и професионално. Боре Перника е мъж за пример. Сигурно от много бързане слага пицата заедно с найлона в печката, защото трябва да лети до мазето да простира. Ние само стоим и се оплакваме, а той върши всичко с песен на уста, даже докато реже салата, едновременно с това прави коремни преси и изпитва децата си на китайски, докато тренират художествена гимнастика.

# 162
При нас е обратното, жена ми повече кара през пръсти, аз гледам да изпипвам нещата, особено в редките случаи като готвя гледам всичко да е топ. Ама проблемите ми е друг, не съм особено похватен на такива фини работи и като се завъртя в кухнята често се чуват дрънчене на съдове и псувни

# 163
Оф като чуя мъж, който веднъж в месеца пуска прахосмукачка как домакинската работа не била "нищо особено" и почва да ми се драйфа.
Бившият ми беше същият.

Еее, не е прав. Особено е. Според фън шу(е)й, чистенето на къщата, разчистването на гардероби, чекмеджета, подреждането, освобождава потока на енергия в жилището, подобрява общия тонус и създава настроение. Аз така съм повредила и децата си, а мъжа - увреден го земах. Да се кефим да чистим - загубена работа, а?  Освен това, той готви по 3 часа нещо, с което аз се справям за половината от времето. Жените все бързаме, защото мислим за много неща, не им се дразнете, няма смисъл.

# 164
  • SF
Не е до мъж и жена. Има хора, които обичат да изпипват нещата. Понякога са изнервящо бавни, но си ги правят постепенно, с внимание към детайла, четат етикетите.
Ако пише да се вари 8 минути с 2 щипки сол, няма да вари 7 и да добави още една щипка, защото била с любов. Simple Smile
Много мъже и жени готвят просто, за да има нещо сготвено. Дали оризът хрупа, - все тая!
Много е хубаво, когато се намерят - мързелив мъж с чевръста жена и чистофайник и кулинар с мацка, която умее да благодари и да оцени всяко ястие и всяко подредено кътче в дома. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт