Работа като практикант в Лидл

• 1 042
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, видях, че лидл предлагат предлагат платени стажантски програми за хора навършили 16 години за през лятото, има опции за 1 или 2 месеца и 6 или 8 часа на ден и исках да попитам някой има ли опит в тази сфера, коректни ли са наистина, понеже съм чувала отрицателни и положителни отзиви, спазва ли се работното време, добро ли е началното обучение и струва ли си работата като цяло? Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение!

# 1
 Работното време се спазва, ще ти платят, ще си хамалин, ще мъкнеш кашони.

# 2
E, айде сега, кашоните не ги мъкнат на гръб. Но, да, ще подреждаш стока най-общо казано. Дали си заслужава? Предвид, че на 16 нямаш много варианти за работа бих казала, че трябва да си прецениш кое ти е по-важно. Ако някъде те вземат за сервитьорка може би ще изкарваш повече от бакшиши, но дали ще се коректни с теб и няма да те излъжат накрая с парите - гаранция няма. Лидл поне са солиден работодател и си спазват датите за плащане и работното време. Нищо не ти пречи да пробваш и да се откажеш ако не е твоето. Все от някъде трябва да започнеш да трупаш опит.

# 3
Ще ти се стори много къс работния ден, т.е чака те много работа. Да, ще ти платят.

# 4
Лидл са коректен работодател. Но работата е интензивна, хамалска. Кашоните не се мъкнат на гръб, но трябва да си ги сложиш ти на количката. После цялата стока ти минава през ръцете, бързо. И ги местят в друг филиал, ако има отсъстващи.

# 5
Лидъл са коректен работодател. Нищо няма да ти стане да поработиш един-два месеца. Тъкмо ще имаш мотивация да си вземеш матурите по-добре, че иначе това те чака.
Приеми го като съкратен курс по Reality check. Бонус ще спестиш някой лев.

# 6
Според мен с тази програма се опитват да запълнят липсата на персонал.
Сама трябва да си прецениш след, като се явиш на интервю дали си струва работата или не.
Аз лично, като пазарувам в тези магазини рядко виждам някоя усмихната касиерка.

# 7
Децата не ги слагат на касите, доколкото знам от колежка.
Но за плащане са много точни.

# 8
  • София
Съседско дете се пробва миналата година. Коректни са за работно време и заплащане. Стоката идва на палета. Палето е фолирано и има различни артикули  на него. Някой опитен го извозва с количка до определено място и тя взима от палето и  подрежда стоката по местата. В повечето случаи са двама, тя и човека който отговаря за този сектор. Каза, че са кашони с кофички кисело мляко, стекове с прясно мляко, кутии с колбаси.... Сутрин прочистват развалените плодове и зеленчуци и слагат нови.  Там винаги е била с помощник мъж, защото не може да вдига тежките кашони по високите рафтове. Проверявала е срока на годност на стоки които бързо се развалят, редяла е месото в хладилните  витрини. При необходимост е седяла на касите на самообслужване, да следи дали всичко си маркират, ако някой има нужда от помощ при сканирането. Майка й казваше, че първите дни се е прибирала смазана от работа и дори е мислела да се отказва, но след седмица е влезнала в ритъм и дори остана за още един месец. 

# 9
Като за лятна работа на ученик ми се струва идеално.

# 10
Далечното лято на 2017та, прясно завършила, се хванах да работя като практикант в Лидл, по-точно в магазина им в Студентски град до УНСС. Бяхме две момичета по тази програма в магазина, работихме на 6 часа, 5 дни в седмицата, събота и неделя почивахме. От средата на юли до края на август ми беше договора. В заплащането бяха коректни и точни, спомням си, че и ваучери веднъж получих.
Като работа хич не е лесно, основно сутрешните смени зареждах стока от всякакъв вид, ако бях междинна или вечерна основно събирах празните кашони.
Нямах адекватно осигурено облекло и обувки, дадоха ми да ползвам на стари колеги огромните обувки(защото задължително се работи с работни обувки) и стари блузи.
Също така не ми бяха осигурили чип за офис помещението и тоалетната, трябваше да се моля на колегите да ми дават техните чипове.
Намаление при пазаруване в магазина за персонала няма.
Всичките ми колеги бяха много злобни, шефовете също, а за регионалния мениджър да не говоря, много зле беше отношението им към нас, стажантките.
Нямахме право да работим с електрическите палетни машини и като касиери.
Основно бяхме зареждачи, метачи и чистачи. Слушаш през слушалката наставления от всеки служител и изпълняваш.
Като цяло екипа беше кофти и много се изнервяха от работата. Не успях да се почувствам като част от тях, изпълнявах си задълженията и въпреки това все им бях виновна за нещо.
От време на време идваха някакви мениджърчета да ме изпитват какво съм научила, следяха ме, правеха се на тайни клиенти.
А работата си е тежка и не можех да огрея навсякъде едновременно. Има стоки, които много тежат, изпускала съм касетки с домати и само дето не ме застреляха. И никой не ми помагаше. А другото момиче до рев го докарваха редовно.
Най- забавен ми беше шефа, който се криеше в офиса и се тъпчеше с храна само 😃. Доскоро избягвах магазина, но като ми се наложи да ги посетя, Слава Богу само нови хора видях.
Захласнах се доста в обясненията.
Не съм доволна изобщо, след Лидл намерих много по- коректна компания, която повярва в мен и до ден днешен работя.
Дано да съм била полезна.

# 11
Ами... в магазин какво друго да правиш? Зареждаш стока, събираш празните кашони и почистваш, не си в офис все пак.
Отоношението вече си е нещо персонално, може би не си случила на колектив. Аз имам познати работили в друг филиал и град през лятото и са ми казвали, че са доволни.

# 12
Доволни, защото не са видяли по- хубаво, ама месец-два се издържа.

Общи условия

Активация на акаунт