Кога има имен ден Глория?

• 1 429
  • 30
  •   1
Отговори
Здравейте! Знаете ли кога има имен ден Глория и дали празнува на Гергьовден?
Благодаря!

# 1
Глория/ Слава май няма имен ден по православния календар. Но пък тези, които нямат своя дата празнуват на Всички български светии.
Въобще църковният календар с тези именни дни е интересно четиво - например Лъчезар и Лъчезара си имат имен ден на 28.10 Света Параскева. Попитайте  някой свещеник.

# 2
  • Melmak
Възможно е на 5.12 св. Слава. Грргьовден няма нищо общо с Глория.

# 3
Това не го ли коментирахме вече? Глория не е православна светица. Глория (Глориоза) се отбелязва на 26.07.
Както и в предишната тема писах явно е “Всеки сам си преценЯ”. Като искате си я празнувайте на Гергьовден.

# 4
Е, ако минава за кръстена на някой дядо Георги, може  и да празнувате на Гергьов ден, ама това само вие ще си го знаете и цял живот ще трябва да се обеснявате защо.
Познавам една Габриела, която така празнува.

# 5
  • Телиш/Плевен
Е, ако минава за кръстена на някой дядо Георги, може  и да празнувате на Гергьов ден, ама това само вие ще си го знаете и цял живот ще трябва да се обеснявате защо.
Познавам една Габриела, която така празнува.
Аз познавам Габриела, "кръстена" на баба Галина. И двете си празнуват на Гергьовден. Expressionless Та има всякакви случаи...

# 6
  • SF
Може и на св. Архангел Гаврил да празнува, ако е кръстена на дядо Гаврил.

# 7
  • София
Няма имен ден, но познавам Гергина, която празнува на Гергьовден, да…

# 8
  • SF
А пък Гергина може и на Цветница да празнува, ако името й идва от цветето.
Поне 10 пъти съм ви споделяла за моя приятел Даниел, който е кръстен на баба си Данче и си празнува с нея на Йордановден, вместо на св. Данаил.

# 9
  • София
А пък Гергина може и на Цветница да празнува, ако името й идва от цветето.
Поне 10 пъти съм ви споделяла за моя приятел Даниел, който е кръстен на баба си Данче и си празнува с нея на Йордановден, вместо на св. Данаил.
Аз така познавам Даниел на дядо му Димитър и на 26.10 празнуват. 😃

# 10
Няма имен ден. Празнуват на Гергьовден, което е супер нелепо и измислено.

# 11
Глория идва от латински и съответно не е в православния календар.

# 12
И в предишната тема споделих, че аз съм Глория, кръстена на дядо си Георги и празнувам на Гергьовден. Не знам какво им пречи на хората дали Глория празнува на Гергьовден. Чак нелепо и измислено не е. Както и да е.

# 13
  • Melmak
И в предишната тема споделих, че аз съм Глория, кръстена на дядо си Георги и празнувам на Гергьовден. Не знам какво им пречи на хората дали Глория празнува на Гергьовден. Чак нелепо и измислено не е. Както и да е.
То вие може да си празнувате и днес св. Парастас ако искате. Ама в църквата има канони, има имена, които празнуват на Гергьовден и такива, които не. По тая логика и Грозданка защо не празнува на св. Георги?!

# 14
Проблемът с имената, които нямат всеизвестен имен ден е, че никой не се сеща кога празнуват. Иначе семейно всеки може да си нарече някой ден. Синът ми е Емил, при наличието на света Емилия съм получавала поздрави за именния му ден на 8.11 и на Коледа, че и държат да ме убедят, че те са правите.

Общи условия

Активация на акаунт