Любители на котки - Тема 206

• 33 673
  • 766
  •   1
Отговори
# 555

Блеки е дълъг 90см, от лапичка до лапичка. Не се е изтегнал напълно, не ми се нави на акъла🤣

Така играят с батко му🫣

# 556
  • Варна
Женя преоткри какво е да си имаш двор.
Още от 5 сутринта е наредена на вратата за излизане. Ако сме вкъщи, я пускаме.
Забелязах, че защитава дворната котка от преминаващите през двора. Тигре явно е още млада и не успява да  пази територия.
Обаче Женето е звяр. Каквато е космата, като се наежи и става двойна. Вчера даже злият мъжкар, който веднъж ухапа Тигре, отстъпи.
Женето вкъщи, че навън е жега:
Скрит текст:

Тези дни се наложи да режа фитили козина с ножичка. Добре, че са от другата страна на снимката.
Не дава да я среша като хората.

# 557
Аш много го е страх от всякакви гърмежи. И ръмжи.
Той и на вятърът ръмжи.
Винаги трябва да го гушкаме при бури или ако някой пуска заря.

# 558
Таласъмчо леко заглади косъма.
Той горкият сигурно е ядял веднъж на два-три дни, щом му пролича само за 10тина дни редовно хранене.

Тъкмо ще се социализира - нали се плашите взаимно. Зависи как го е научила майката и дали е имал досег с хора в първите 7-12 седмици, но с храна и търпение скоро ще започне да се гали.

# 559
А, ще започне той, аз ги нахранвам и докато съм там има крехък мир. Подвиквам от време на време като чобанин😆, но не смеят пред мен да правят нищо. Прибера ли се, тичам да пускам маркуча през терасата, защото след като тръгна, започват да се гледат лошо и се настройват за битка.
Таласъмчо не налита на бой, Мишо пръв криви главата заплашително, ама тоя и той не се дава. Другите двама "домакини" и те налитат. Вчера Бобчо лазеше на прибежки като партизанин зад таласъма😆
Е сега тъкмо ги разпърках с водна струя, 4 котки тичат като луди в четири посоки😆
Ето го партизанина

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 21:11 от Чи лу

# 560
  • Over the hills and far away
Здравейте, момичета и котки!
Някой има ли опит с осиновяването от Animal rescue Sofia? Писах им преди няколко дни със запитване за една котка ( направо ми проговори от снимката Heart ), дадох информация за себе си- къде и как живея, как се грижа за котката си и попитах за условията им за осиновяване, но отговор вече 5 дни няма никакъв, а съобщението е видяно. Не знам аз ли нещо грешно съм написала- имам вече осиновена котка преди 12 години от Приятели на животните- Бургас, и си спомням въпросите, на които трябваше да отговарям тогава, затова и сега директно си казах и майчиното мляко Joy
Да не би да имат някакъв официален  формуляр, който трябва да се попълни? В постът във Фб пишеше "пишете ни" и аз им писах... знам ли. Някой с опит?
През 2013 осинових една "скумрийка", а приемната й майка се оказа тук, във форума. 🥰
Тогава:

Сега:

# 561
Чи Лу, голям е екшънът у вас на двора! Добре де, хранят се заедно как пък грам не посвикват? Обаче това партизанин като за фотосесия се е изпънал.

Скумрийката е много хубава.
Marie_ Curie, а скумрийката сигурна ли си, че ще приеме друго животно? Питам понеже аз така преди време направих опит да взема котанка при 9-10 годишното си тогава котараче. И не потръгнаха нещата.

# 562
Да похваля покупките от Синсей. Драскалка - телевизор и транспортна чанта с купички за по 10 лв.

Също съм доволна и от изстудяващите подложки, въпреки че са доста големички и тежки (стават за куче).

# 563
  • Over the hills and far away
Защо ме търсиш, 100% сигурна не мога да бъда. Но Мика е живяла при приемната си майка с други животни- и котки, и кучета, не знам дали си спомня нещо 😁 Когато гледам клипчета с котки и тя чуе мяукане идва при лаптопа и започва да души, умилква се и търси зад монитора откъде идва "гласа". Мисля си, че може би е самотна, въпреки, че й обръщаме внимание и си играем с нея и се гушкаме. Не съм я срещала с други котки досега, на теория зъм запозната как става. Работя основно от вкъщи и имаме достатъчно стаи в жилището, за да мога постепенно да ги представя една на друга. Мика е изключително спокойна като характер- не драска, не хъска, не е агресивна ( вярно, че и ние не й създаваме предпоставка за това, стараем се да има спокойна среда). Но наистина не знам как би реагирала на друга котка.
При теб как се разви това неприемане на новата писана? Колко време продължи?

# 564
  • Враца
Здравейте, чета ви от известно време. От вторник си имаме коте ( британска късокосместа) на 2 месеца. Научена на тоалетна и захранена уж с паучове на Феликс джуниър и суха храна Роял канин. Паучовете ги яде, обаче гранули дори не подушва, взехме и друг вид от ветеринарния магазин, не иска. В петък беше на 1 ваксина. Вчера през деня хапна малко пауч сьомга и след обяда повърна не смляна храна. После дори не погледна рибата, сложих и пиле и хапна малко. Днес яде 3 пъти по мъничко пиле, като последното ядене беше на обяд, след което заспа о стана към 8. Отиде в тоалетната измяука, повъртя се и излезе, след малко пак отиде и повърна, отново не смляна храна. Вода от както е дошла почти не близва, слагам по няколко купички на различни места за да има под ръка,но не я о докосва. От както е тук изпражненията са тъмни към черни и твърдички. Дали има запек, защото не пие вода и за това повръща или има някакъв проблем. Иначе е много игрива, цяла нощ сме играли почти. Утре ще отида до ветеринаря да попитам, но много се притеснявам. От начало изяждаше по почти 2 пауча на ден, а от вчера и 1 не може да изяде. Чакаме тази седмица и противопаразитна паста, защото ветеринаря нямал в петък. Дали може да има някакви паразити? Моля дайте съвет, ако можете. Ето я и нея. Казва се Кая и вече започва да си свиква с името.

# 565
Marie_Curie, ей такива снимки като твоите ми пълнят душата! И ми дават надежда!
Успех с новото котараче🍀
А този бонбон Кая вече има ваксина, но не е обезпаразитена? Ветеринарите винаги държат на обратното...

# 566
  • Между гори и планини
На мама селянчето, стана дълго и слабо. Чак се притесних, не е да не яде. Явно пубертетско израстване.
Ето го, абониран пред кокошарника по цял ден и вечер за мишоци и плъхоци. Празен ден няма за това коте. Ако Чери или Точка донесат улов, им го взема 😂

# 567
Хм, Доня, нещо на експлоатация на малолетен ми намирисва тук... Що караш детето да работи🤣

# 568
  • Между гори и планини
Той е доброволец 😂😂😂

# 569
  • Враца
Уж били дали противопаразитно на по ранна възраст, но нито са казали какво са дали, нито кога. А и мъжът ми не разпитвал много много като я взел.

Общи условия

Активация на акаунт