Български филми и анимации за деца от чужбина

• 609
  • 16
  •   1
Отговори
Една моя приятелка, омъжена за англичанин, пристига от Англия със сина си. Той почти не говори български. Искам да му покажа някой български филм или анимация за деца. За целта филма трябва да е разбираем за чужденци, да няма много думи, примерно. Сещам се за "Спас и Нели". Други идеи?

# 1
Моята дъщеря обича да гледа - Благуните има го и в YouTube

# 2
Колко е голямо детето? Синът ми, който също живее в чужбина и българският не му е най-силният език, е гледал на български единствено ‘Маша и мечокът’. Пробвали сме на около 10 години да гледа ‘Войната на таралежите’ - толкова е далече от неговата действителност, че изкара 10 минути и се изнесе в стаята си. Пробвайте с някои известни анимации в български вариант.

# 3
Аз искам да го запозная с БГ култура, да гледа нещо българско. Затова търся нещо което може да се гледа без знания по български.
Детето е на 10 години.

# 4
Аз искам да го запозная с БГ култура, да гледа нещо българско. Затова търся нещо което може да се гледа без знания по български.
Детето е на 10 години.

Трудна работа. Успех.

# 5
Нещо класическо – като „Тримата глупаци“, „Умно село“ и др.?

# 6
По-скоро го заведете в някой музей, свързан с България. На сина ми, преди 3-4 години, много му хареса НИМ. Били сме и на Царевец. Посещавали сме доста къщи-музеи в Пловдив, Копривщица, Сопот, Карлово и прочие - със смесени чувства е като цяло, а той все пак знае доста неща за българската история и култура, защото ходи на българско училище в чужбина.

# 7
Нещо класическо – като „Тримата глупаци“, „Умно село“ и др.?

Благодаря! Добра идея! Ако се сетите и за други подобни анимации, пишете тук.

По-скоро го заведете в някой музей, свързан с България. На сина ми, преди 3-4 години, много му хареса НИМ. Били сме и на Царевец. Посещавали сме доста къщи-музеи в Пловдив, Копривщица, Сопот, Карлово и прочие - със смесени чувства е като цяло, а той все пак знае доста неща за българската история и култура, защото ходи на българско училище в чужбина.

Благодаря! Обмисляме да му подготвим богата културна програма, НИМ и не само. Но когато се прибираме вечер, искам да му прожектираме БГ филми и анимации.

# 8
Детето е на 10 години.
Не искам да те обезсърчавам, но като родител на дете, българче живеещо в чужбина, моят опит показва, че нито филми, нито анимации са интересни, особено пък на тази възраст.
Първо озвучаването на българските филми е много лошо, второ самите действия там са изцяло далеч от децата, а пък анимации, да запознаят 10годишен с България … Мисля, че като приятелка на майката си си поставила твърде амбициозна задача.
Подкрепям мнението, че музей или исторически парк ще са по-подходящи. Златното съкровище е нещо, което е интересно на дъщеря ми, Рилски манастир се харесва, Царевец и евентуално музея с восъчните фигури там, може би Етъра.
Тримата глупаци или Куче в чекмедже са много далеч от 10годишно чужденче.
Успех и дано да му хареса в България!

# 9
Не ме обезсърчавай, все пак филмите които са почти без думи, са разбираеми за такива деца. Ако гледа "Тримата глупаци", най-много да пита какво означава думата "мараба". Всъщност, ако има БГ детски филми или анимации, дублирани на други езици, пак можете да дадете линк.
Иначе, културната програма е отделен въпрос. Мислим да отидем до Рилския манастир и евентуално региона на Велико Търново, Троян, Тетевен и др. Тя много иска да заведе сина си на Празника на розата. И на морето тук в България.
Мисълта ми беше за вечерите. Най-добрата вечерна занимавка са точно такива филми. Ако не ги възприеме, значи няма. Нищо не се знае. Може да не му хареса шопската салата или кебапчета, но това не е повод да не му ги дадем поне да опита. С филмите ще опитаме да му ги пуснем, па ще видим.

# 10
Не ме обезсърчавай, все пак филмите които са почти без думи, са разбираеми за такива деца. Ако гледа "Тримата глупаци", най-много да пита какво означава думата "мараба". Всъщност, ако има БГ детски филми или анимации, дублирани на други езици, пак можете да дадете линк.
Иначе, културната програма е отделен въпрос. Мислим да отидем до Рилския манастир и евентуално региона на Велико Търново, Троян, Тетевен и др. Тя много иска да заведе сина си на Празника на розата. И на морето тук в България.
Мисълта ми беше за вечерите. Най-добрата вечерна занимавка са точно такива филми. Ако не ги възприеме, значи няма. Нищо не се знае. Може да не му хареса шопската салата или кебапчета, но това не е повод да не му ги дадем поне да опита. С филмите ще опитаме да му ги пуснем, па ще видим.

Пробвайте, няма лошо, но почти съм сигурна какъв ще бъде резултатът. И още нещо принципно, дете на 10 години може и само да си намери занимавки за вечерите. Със сигурност си има и режим, и навици. Достатъчно е, че през деня ще го развеждате и ще се занимавате с него. Вечер не е необходимо да продължите да го облъчвате с българска култура, ако то самото не прояви желание. Когато сме някъде на ваканция (било то в България или другаде), прекарваме много време заедно през деня, но в един момент обикновено вечер, когато сме уморени от гледане и ходене, всеки обича да се занимае известно време със себе си.

Успех и дано останете доволна от прекараното с гостите време. Имате желание да направите нещо приятно за тях и на тяхно място бих била поласкана и щастлива от жеста.

# 11
Може да пробвате с ''Румбата, аз и Роналдо". По старите филми от нашето детство и моето дете не ги възприема,макар, че живеем в България.

# 12
“Румбата, аз и Роналдо” всъщност е единственият български филм, който моето дете хареса, НО трябва да говориш много добър български.
Български детски филми и анимации дублирани за жалост не знам, но пак си мисля, че няма да са му интересни.
Да се намираш в чуждоезична среда и да ти говорят на език, който трудно разбираш е понякога натоварващо. Подкрепям мнението, че е хубаво да му оставите свободно време и само да решава как ще прекарва вечерите. С най-добри чувства го казвам. Детето дори не е двуезично щом малко разбира български. Цялото това нещо е натоварващо, а в началото на пубертета дори изнервящо.

# 13
Като филм се сещам, че на моето му беше харесал "Случаят Тесла", детски, в съвремието се развива.

# 14
  • По света и у нас
Имаше Кро в ютюб, и е супер образователно детски, но моите деца не го гледат досадно им е. Освен това като е на български ги изморява.
Ако детето и малко може да му пуснеш сънчо

https://youtu.be/Yq-cJIHFyM4?feature=shared

Общи условия

Активация на акаунт