За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 799
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
И аз много благодаря.
Жестока рецепта! Второто ми допичане вместо 12 при мен беше 20 мин. И защото имах само една малка продълговата тавичка, направих и кръгла питчица - и тя стана страхотна!

# 616
  • Русе
Скрит текст:
И аз много благодаря.
Жестока рецепта! Второто ми допичане вместо 12 при мен беше 20 мин. И защото имах само една малка продълговата тавичка, направих и кръгла питчица - и тя стана страхотна!

Благодаря за доверието!

# 617
Здравейте, решила съм да направя магданозени кюфтета на фурна и моля за изпитана рецепта.

# 618
Връщам се да търся хляба на Пейч Simple Smile

# 619
  • Sofia
Здравейте, решила съм да направя магданозени кюфтета на фурна и моля за изпитана рецепта.
Кюфтетата от каквото и да е (изключвам  тези от варива),  се правят по един и същи начин. Нужни са слепващ агент и обиращ влагата - яйца и брашно/галета/млени ядки... останалото са овкусители - по вкус -  лук, сирена, подправки... А щом ще ги печеш, напръскай ги с мазнина.

# 620
Ето от мен нареди ги на хартия за печене в тавата, намажи с четка с олио , печи в загрята на 200 градуса фурна https://pep-4o.blogspot.com/2009/10/1-2.html?m=0

# 621
Омлет на фурна след изпичане по каква причина може да остане воднист? По такава рецепта - 10 яйца бяха, но ги броих за 8 заради доста по-малките, с прясно мляко 500 мл. и сол. Стана на шуплички и се отделяше вода буквално като го ядеш.

# 622
  • In transit
Бюти, много мляко си сложила, затова е останало воднисто. Защо изобщо сложи мляко? Като сложиш мляко, трябва да го сгъстиш с брашно, но тогава вече не е омлет, а вид печена палачинка.

# 623
  • Sofia
Защо изобщо сложи мляко? Като сложиш мляко, трябва да го сгъстиш с брашно, но тогава вече не е омлет, а вид печена палачинка.
Точно. Simple Smile

# 624
На фурна не съм правила омлет но в тиган стандартно ако изобщо реша да добавям течност, е нещо от сорта на супена лъжица за едно яйце. И то говоря за едри яйца и за лъжица която според мен не е повече от 10мл, а не мерителната от 15мл. Независимо дали е студена вода, мляко или сметана това което съм добавила, с всяко от тях си става хубав омлет.
Т.е. на тия 10 яйца бих сложила не повече от 100тина милилитра, особено както казваш че и не са били много големи. Не знам за във фурната дали трябва да е различно и колко. Но със сигурност почти 1 към 1 както ти си направила няма да стане омлет.

# 625
Уж се водих по рецептата, която "казваше" че правилото било на 1 яйце - 50 мл. мляко. И съм объркала сметките сега като го написах се усетих, че и за малки и за големи яйца все по 50 мл. съм смятала... А сложих мляко, понеже всички рецепти, които намерих бяха с прясно мляко.

# 626
Множко ми се вижда, поне за моя вкус не си го представям. Не съм чела рецепти с такова съотношение де, през годините това съм изпробвала и така ми допада на мен.

# 627
  • Русе
Скрит текст:
Омлет на фурна след изпичане по каква причина може да остане воднист? По такава рецепта - 10 яйца бяха, но ги броих за 8 заради доста по-малките, с прясно мляко 500 мл. и сол. Стана на шуплички и се отделяше вода буквално като го ядеш.

Може би времето за печене е било недостатъчно. Трябва предварително да е загрята фурната на нужната температура и да се пече на средно ниво.

# 628
  • In transit
Не съм срещала досега омлет с мляко, ако няма сгъстител в него, още повече такива количества. Реално това е съотношение 1:1, защото едно яйце е около 50г и на всяко добавяш още толкова течност.
Съвсем малко прясно мляко или сметана слагам на бъркани яйца, за да станат по-кремообразни.

# 629
  • Sofia
Не ме блазни омлет на фурна, правила съм само с крема сирене, дето някои го наричат облачен "хляб"  и на малки порции, като питки.  Номерът е да се разбият белтъците на сняг.  Но е толкова въздух под налягане... че не бих повторила.

Общи условия

Активация на акаунт