За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 3 488
  • 83
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9 378
Добре дошли в новата тема 🍀🍓🍒🍍🍕🥗🎂🍭🧁
Старата тема, ако някой   е забравил  питане в нея Simple Smile  https://www.bg-mamma.com/?topic=1743841



За да е щастлива една жена са и нужни само две карти:
- кредитна карта
- бордна карта 😉

# 1
  • Мнения: 42 286
Леле, Пепчо, от снимката огладнях. Моят въпрос е за заливката на мусаката от заглавната снимка. Може ли рецептата? Търся пухкава, висока и мека заливка.

# 2
  • Мнения: 1 974
Здравейте,
Може ли изпитана рецепта за памук погача за бебе?

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 22 407
Здравейте,
Може ли изпитана рецепта за памук погача за бебе?
Ето моята погача - и тя е памук в крайния си резултат, без всичката онази мазнина... снимката е линк.



Ако държиш да е с много мазнина, можеш да се довериш на тази рецепта - https://www.heydaniella.com/recepti/pamuk-pogacha/

При всички случаи е важно добре да се измеси тестото и да втаса.

# 4
  • In transit
  • Мнения: 13 738
Пепи, благодаря за темата. Наистина е много изкушаваща снимката. Heart Eyes

Mariat, моята заливка за мусака и дроб сарма също е такава дебела и пухкава. Правя я с 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, може и малко повече, и  около 2 с.л. брашно, малко сол и пипер. Някой път слагам и малко сметана, ако имам останала от нещо.

# 5
  • Русе
  • Мнения: 5 963
Скрит текст:
Леле, Пепчо, от снимката огладнях. Моят въпрос е за заливката на мусаката от заглавната снимка. Може ли рецептата? Търся пухкава, висока и мека заливка.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_1956.html


Скрит текст:
Здравейте,
Може ли изпитана рецепта за памук погача за бебе?

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/11/blog-post_4.html

# 6
  • Мнения: 10 011
Как съхранявате парчета полента или гриз без да се размекнат отдолната страна ? Аз само си ги консумирам в къщи, заради някои проблеми и си ги прибирам в кутия. Но като постоят няколко дена и все по-малко ми харесват. А как да приготвя малко? Не си струва . Жалко че не става само със заливане с вряла вода и оставяне да поеме.
Имате ли идеи и как държите подобни неща, които само 1 човек консумира по-дълго свежи ?

# 7
  • София
  • Мнения: 37 360
Една идея от мен, не че съм кой знае какъв кулинар Simple Smile
За моят племенник  (бебе) приготвям грис в бурканчета - сипвам горещ в сухо бурканче, завивам капачката и обръщам Simple Smile. Съхранявам в хладилник 4-5 дни.

# 8
  • Мнения: 10 011
Аз ги правя твърди арченца, понкога овкусявам отгоре. Опитвам да ги позвам за безглутенови хапки. Обаче като останат няколко дена и се размекват от долната страна, а отгоре изсъхват. В кутия не е по-добро положението.

# 9
  • София
  • Мнения: 37 360
Пропуснала съм "парчета" Simple Smile - извинявам се.

# 10
  • Мнения: 22 442
Прави по-малко количество, качамакът си е за ядене скоро след приготвянето му. Каквото и да го правиш, не ми се вижда реалистично да очакваш няколко дни да остане хубав.
Избираш си кое ти по-малко неприятно между това как става при престой с дни и това да вариш по-често по малко, не мисля че имаш трети вариант.

# 11
  • Мнения: 10 011
Мислих си че има някакви бабини трикове. Нали с парче ябълка се запазват курабийките за Коледа ... но може и да правя по-малко. Или може да пробвам да намирам полента , която става без варене. Само с вряла вода. Както правя булгура и кускуса. Ще потърся някъде.

# 12
  • Мнения: 22 442
Не знам има ли такава чак, има някакъв качамак на който пише че е за 2 минути но за по-малко не съм срещала. Аз такъв си търсех за паниране че става супер пилешкото с такъв грис.
Ябълката и курабийките... Там е обратното на това дето търсиш, тя ги пази да не изсъхнат. А ти искаш да избягаш от мокрото на дъното. Но то си е мокро и в кутията тази влага няма къде да иде. А ако ги сложиш върху някаква скаричка да не са плътно на дъното, ще започнат да ти изсъхват както стават отгоре... Отделно че самото нишесте се изменя в хладилника и то.
Някои храни просто не стават да ги държиш дълго приготвени и да си запазят консистенцията.

# 13
  • Мнения: 10 011
Ами ясно ми е. Ще тръся по-лесни варианти на приготвяне и ще държа по-малко време. Тенкс Simple Smile

# 14
  • Мнения: 2 194
Имам два потъмнели банана и се чудя какво да ги направя. Миналата седмица беше бананов хляб, а сега?

Общи условия

Активация на акаунт