За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 3 955
  • 97
  •   1
Отговори
# 30
  • При децата ми
  • Мнения: 6 963
Картофите едни и същи ли бяха?

Хмм, замисли ме тук, може и да не са едни и същи...

# 31
  • Варна
  • Мнения: 1 719
 Картофите, както всеки плод/зеленчук, имат различни сортове.

# 32
  • При децата ми
  • Мнения: 6 963
Пеева, знам, но и друг път съм варила различни сортове картофи.

# 33
  • Варна
  • Мнения: 1 719
 Явно този път си улучила по-воднисти, с по-малко нишесте. Може да се случи на всеки, при тоз' богат пазар...

# 34
  • Мнения: 22 476
Много ми харесва как в някои държави картофите са обозначени за какво са подходящи според сорта - за пюре, за салата, за пържене и т.н. Обаче у нас тая практика я няма май никъде. А би улеснила много домакини.

# 35
  • Мнения: 10 007
Ами при нас ги обизначават на как се сваряват, твърдо, средно, размекнато . Ти си преценяваш какво да готвиш с тях.

# 36
  • Мнения: 22 476
Пак е нещо, тук отиваш и пише че картофите били от Франция, от Смолян или от незнамсикъде. Толкоз Grinning Или пише на етикета че са измити, сякаш не се вижда само като ги погледнеш Grinning

# 37
  • Мнения: 10 007
Мисля ползват препарати и затова го пише. Сякаш в почвата няма .

# 38
  • София
  • Мнения: 3 302
Търся рецепта за баница със сметана на Ваня. Бях я запазила,но не откривам.

# 39
  • Варна
  • Мнения: 1 719
Ако е Ваня Джорджевич - виж в сайта й/блога й. Смея да предположа, че вместо кис.мляко ползва заквасена сметана.

# 40
  • Русе
  • Мнения: 5 965
Скрит текст:
Търся рецепта за баница със сметана на Ваня. Бях я запазила,но не откривам.

Не е на Ваня, но хвърли едно око.
https://ipeychev9.blogspot.com/2024/10/blog-post_19.html

# 41
  • При децата ми
  • Мнения: 6 963
Мисля да правя панакота, но искам да сложа парченца ягоди или друг плод вътре? Кога да ги сложа и какви плодове слагате?

# 42
  • Мнения: 22 476
Хм, няма ли да паднат на дъното на формата? Тя сместа отначало е съвсем течна. Евентуално ако я сипваш на няколко пъти, на пластове след като всеки стегне поне частично, но пък голяма галимация ми звучи така, ти ще трябва и евентуално на части да смесваш с желатина. Поне този който използвам аз, си започва да желира като постои дори и без да е в хладилника.
Ако те устройва да са на дъното, т.е. като обърнеш да са ти отгоре, не би трябвало да е проблем според мен. Иначе правят с пасиран плод, като искат плодова.

# 43
  • In transit
  • Мнения: 13 749
Мисля да правя панакота, но искам да сложа парченца ягоди или друг плод вътре? Кога да ги сложа и какви плодове слагате?
Парченцата плод се слагат върху панакотата, след като стегне. Не в нея, ще и развалиш консистенцията.

# 44
  • При децата ми
  • Мнения: 6 963
Мисля да правя панакота, но искам да сложа парченца ягоди или друг плод вътре? Кога да ги сложа и какви плодове слагате?
Парченцата плод се слагат върху панакотата, след като стегне. Не в нея, ще и развалиш консистенцията.

Така мислех и аз, но да питам все пак.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт