Темата за СТИВЪН КИНГ - №16

• 8 180
  • 145
  •   1
Отговори
# 75
Много силен е филма,хареса ми екранизацията.Кралят е велик с човешките взаимоотношения,как бърка в душата.Ако е по чувствително детето не бих го завела.Дано не спре да пише 💔.
Холи не я харесвам,екранната също хич не ми отговаря на описанието.Не знам защо цяла поредица направи в последно време за нея и толкова я разви Краля като образ.

# 76
  • София
Прочетох “Никога не трепвай”, не харесвам Холи и се радвам, че не съм сама. Много харесвах Бил Ходжис и не знам как така зави неговата поредица към Холи, та и толкова много книги вече. Скучна и досадна.
За самата книга - интересна е, но ми се стори, че кулминацията, развръзката и заключението бяха наблъскани в последните 20 страници. Малко е претупано накрая. Тъкмо ми стана интересно и свърши.

Прочетох и “Харесвате го по-мрачно”, има два добри разказа вътре, другото е пълнеж.

# 77
Аз се надявах Били Съмърс да развие,харесват ми историите за серийни убийци,любимец ми е Декстър и цялата вселена от фрънчайзи дето направиха по книгата.Не знам защо се захвана с Холи и в редит масово не я харесват,въпреки че книгата е добра,но не е на нивото на Института и Приказка примерно,по скоро е пълнеж от Краля.

# 78
Аз пък си я харесвам Холи. Поаро никога не би направил нейните грешки, например.

# 79
В сайта на Хеликон има онлайн промоция до 9 окт:

с 25%
Ако има кръв

с 20%
Никога не трепвай
Тъмната кула: Изгубени гласове

с 15%
Били Съмърс
Тъмната кула: Песента на сузана
Тъмната кула: Вълците от Кала

с 10%
Мъртвата зона
Томи Чукалата

На 69 лв. нагоре е безплатна доставката

# 80
🎂👑 Честит 78-ми рожден ден на Краля на ужаса – Стивън Едуин Кинг! 👑🎂
Днес празнуваме рождения ден на човека, който промени представата ни за страх, мистерия и човешка душевност. Стивън Кинг не просто пише книги – той създава цели светове, в които обикновеното става зловещо, а зловещото – болезнено реално.
Благодарение на него ние, верните му читатели и фенове, научихме какво е истински ужас: не евтини уплахи, а онази бавна, изпълзявaща тръпка, която те кара да оставиш лампата включена, да се заглеждаш в сенките и да се питаш какво дебне зад следващия ъгъл. Кинг ни показа, че най-страшните чудовища не винаги имат зъби и нокти – понякога живеят в човешкото сърце, в едно малко градче, в една уж обикновена мисъл.
Той е писателят-явление на 20-ти и 21-ви век – човекът, който вече повече от половин век владее въображението на милиони и който сякаш е невъзможно да бъде свален от върха на пирамидата на великите разказвачи. Неговите романи са не просто истории; те са уроци по човечност, огледало на нашите страхове, надежди и тайни желания.
От Сиянието до То, от Мизъри до Зеленият път – всяка книга е доказателство, че ужасът може да бъде изкуство, а тръпката – истинска магия. Колко автори могат да кажат, че едновременно плашат, разсмиват и вдъхновяват цели поколения?
🙏 Благодарим ти, Кинг, че ни даде смелостта да поглеждаме в тъмното и да откриваме в него красота. Че ни подари безсънни нощи, приятелства, спорове и безкрайни разговори за това „какво всъщност се случва на този остров, в този хотел, в този град…“.
Нека този ден ти донесе здраве, сили и още неизчерпаемо въображение. Нека всяка нова история, която излиза изпод перото ти, да ни напомня, че истинският ужас никога не остарява, а доброто писане е вечно.
👑 Дълго царуване, Кралю на ужаса! Ние, твоите читатели, ще бъдем тук – със затаен дъх и включена лампа – готови за следващото ти чудовище, за следващата ти магия, за следващия свят, в който ще ни отведеш. 📚🔦
         М. Михалчев

# 81
Днес гледах "Дългата разходка" в един мол, празна зала, огромен екран, долби съраунд, кеф.
Много хубав филм. Не съм чел книгата преди това.  Много зловещо.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 23:34 от diziler

# 82
И аз го гледах на празна зала 😀 .Не ми хареса ...

# 83
  • София
Прочетох “Никога не трепвай”, не харесвам Холи и се радвам, че не съм сама. Много харесвах Бил Ходжис и не знам как така зави неговата поредица към Холи, та и толкова много книги вече. Скучна и досадна.
За самата книга - интересна е, но ми се стори, че кулминацията, развръзката и заключението бяха наблъскани в последните 20 страници. Малко е претупано накрая. Тъкмо ми стана интересно и свърши.

Прочетох и “Харесвате го по-мрачно”, има два добри разказа вътре, другото е пълнеж.

Точно, аз на последните 20 страници, а книгата я "мъча" сума тъи време, нехарактерхно за мен, аз съм 'всеяден' на тема Кинг. Обаче....тази книга, не просто заради Холи, но.....нещо ми муднее.

Дано видим скоро нещо друго ново от него, но пък едва ли ще е толкова скоро....

# 84

Точно, аз на последните 20 страници, а книгата я "мъча" сума тъи време, нехарактерхно за мен, аз съм 'всеяден' на тема Кинг. Обаче....тази книга, не просто заради Холи, но.....нещо ми муднее.

Дано видим скоро нещо друго ново от него, но пък едва ли ще е толкова скоро....
А, той е много продуктивен. Да се надяваме,  че ще е скоро. 🙂

# 85
  • София
Четох, че в някакво интервю е казал, че пише последния си роман и после ще се песнионира...дали е вярно?

# 86
Четох, че в някакво интервю е казал, че пише последния си роман и после ще се песнионира...дали е вярно?  Аз четох, че е казал, че се надява да напише още някой роман и споменал, че се страхува да не развие деменция. Не знам кое е вярно, но силно се надявам да пише още.

# 87
  • София
Аз се надявам да не спре Grinning ама да ни даде истински ужас, а не крими, не че се оплаквам де. Simple Smile

# 88
  • София
Аз ужаси не щА, ама ми се иска нещо пак от ранга на Били Самърс Simple Smile

# 89
Аз пък ужаси искам. Хубава кримка е Никога не трепвай, ама ме разочарова. Препрочетох си Роуз Мадър, за да си припомня истинската сила на Краля  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт