ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 30 353
  • 678
  •   2
Отговори
# 405
  • Sofia
Ние се върнахме от Гърция. Имах чувството, че само нашето бебе е с UV костюм. Но пък бяхме атракцията на плажа - малки деца всякакви идваха да го оглеждат. Малко странно беше и не съм свикнала на такова неща, но все пак са дечица.

# 406
  • UK
Подкрепям за бабата, най-важният аксесоар. Като се разпредели работата с още един чифт ръце е съвсем друго.

# 407
Аз имам малък проблем, дами...
Мъжът ми нещо не успява да се справя с бебето...
Много ми е трудно да го приема като факт, защото имах далеч по-различна представа за него като баща.
Като моя половинка е чудесен. Грижи се мен, старае се да ми помага с всичко, но с бебето не се справя. Предпочита да излъска цялата къща, да е на работа 24/7, но не и да остане за дълго с бебето..(това, че предпочита, не значи, че не го прави, но въпросът е, че се измъчва, защото бебето плаче, а той не знае какво да прави и постоянно си мисли, че нещо му има откъм зъби, глад..)
Омръзна ми да съм сама в отглеждането на детето и често ходя при майка ми и баща ми през деня, защото само тогава усещам искрена и желана помощ с бебка....
Тя е прекрасно бебе. Просто вече реве като иска да привлече вниманието на някого, като иска гуш, като иска да е свободна на пода да лази и да се изправя по мебелите, а не в леглото си или в кошара...иска си наблюдение, а мъжът ми пък иска да си легне и тя да си кротува....това нямам обяснение защо е така и защо не се напъне малко при положение, че му я оставям за някакви си 40 минути макс....
С него се разбирахме и все още се разбираме чудесно относно всичко друго, само не и по въпросите с бебето....Той като цяло не ми прави забележка често, но основно като плаче и не мога дори аз да се справя иска да даваме Панадол или Нурофен...Давам като няколко часа през деня е крива, а не като заспива вечер и хоп веднага да бутам лекарства....
И друго....дали е добър вариант да си намеря занимание 2-3 пъти седмично вечер и да ги оставям двамата, въпреки че знам, че ще им е много трудно?
Ще се радвам на конструктивни съвети☺️☺️☺️

# 408
  • Sofia
Аз имам малък проблем, дами...
Мъжът ми нещо не успява да се справя с бебето...
Много ми е трудно да го приема като факт, защото имах далеч по-различна представа за него като баща.
Като моя половинка е чудесен. Грижи се мен, старае се да ми помага с всичко, но с бебето не се справя. Предпочита да излъска цялата къща, да е на работа 24/7, но не и да остане за дълго с бебето..(това, че предпочита, не значи, че не го прави, но въпросът е, че се измъчва, защото бебето плаче, а той не знае какво да прави и постоянно си мисли, че нещо му има откъм зъби, глад..)
Омръзна ми да съм сама в отглеждането на детето и често ходя при майка ми и баща ми през деня, защото само тогава усещам искрена и желана помощ с бебка....
Тя е прекрасно бебе. Просто вече реве като иска да привлече вниманието на някого, като иска гуш, като иска да е свободна на пода да лази и да се изправя по мебелите, а не в леглото си или в кошара...иска си наблюдение, а мъжът ми пък иска да си легне и тя да си кротува....това нямам обяснение защо е така и защо не се напъне малко при положение, че му я оставям за някакви си 40 минути макс....
С него се разбирахме и все още се разбираме чудесно относно всичко друго, само не и по въпросите с бебето....Той като цяло не ми прави забележка често, но основно като плаче и не мога дори аз да се справя иска да даваме Панадол или Нурофен...Давам като няколко часа през деня е крива, а не като заспива вечер и хоп веднага да бутам лекарства....
И друго....дали е добър вариант да си намеря занимание 2-3 пъти седмично вечер и да ги оставям двамата, въпреки че знам, че ще им е много трудно?
Ще се радвам на конструктивни съвети☺☺☺

Моля те не давай лекарства за рев. Вземи го при педиатъра на следващ преглед и коментирайте въпроса нека го чуе от лекар. Колкото повече време прекарват заедно толкова по-добре ще опознае бебето.

# 409
Моля те не давай лекарства за рев. Вземи го при педиатъра на следващ преглед и коментирайте въпроса нека го чуе от лекар. Колкото повече време прекарват заедно толкова по-добре ще опознае бебето.
[/quote]

Давам само като съм сигурна, че наистина я боли. Доста нерви и безсънни нощи ни спестява само еднократна доза Панадол, защото я боли. Случва се рядко. Мъжът ми е фармацевт и знае плюсовете и минусите на лекарствата, но не може да ме убеди често пъти, че плаче от зъби и затова имаме спорове.
А относно повече време заедно...да...затова мисля да ги оставям сами повече

# 410
Това за зъбите много хора го казват всеки път, като бебето плаче. А реално то от зъби плаче няколко дни, преди да избият.

Аз научих от майка ми следния трик, като бебето плаче - изкарвам я навън. Може само пред вратата или на балкона, но определено помага. Вече ако и навън продължи да плаче, може да е нещо друго - глад, памперс

# 411
Ans, съчувствам ти, при мен е нещо подобно. Малкият си иска внимание, да щъка наляво-надясно, да го водим за ръчички, да го занимаваме и да му говорим. ММ иска да го гушне на дивана и той да кротува както когато беше новородено. В следствие, бебето плаче истерично, ММ си цъка на телефона и накрая аз се изнервям и се намесвам. Той вдига ръце и казва, че просто не знае какво да прави с него. Малкият наистина е почнал да плаче и мрънка повече, да не говорим, че е залепен за мен постоянно и ако е леко кисел и ме види, само с мен иска да стои. И аз търся помощ от майка ми, когато е възможно. Бях сега цяла седмица с нея, на нея също ѝ дойде малко в повече хаха. Ако искам да изляза, все пак си ги оставям двамата и като не съм наоколо някак се справят. Не съм затворник, все пак. Добър съвет ти е дала zimk, а нека и бащата да излиза на разходка с бебка, предполагам тя си кротува в количката. А ти през това време ще свършиш нещо за себе си.

От личен опит, повечето мъже започват да се включват по-активно в отглеждането като детето излиза от бебешката фаза, като може да ходи, успява да се заиграва, разбира какво му говориш и разказваш повече. При нас като каката тръгна на ясла вече грижите за нея бяха 50:50, но не и докато бях в майчинство.

# 412
The biggest scam in society is convincing women that they should have families and raise children with men.

Не познавам жена, на която мъжът ѝ да гледа детето наравно с нея. Повечето само помагат, ако въобще, и ми е много жал.

Ans, вместо мъжът ти да вземе детето и ти да си почиваш, ще се чудиш какво занимание да си намериш, за да се наложи да те няма, за да му се наложи на него да остане с детето и някак да се справи.. Без да му дава Нурофен, нали.
Не знам как търпиш това Disappointed Сила и кураж ти пожелавам!

# 413
Здравейте!
Един прагматичен въпрос: ще правите ли плодови / зеленчукови консерви за бебчетата? Бих помолила за изпитани рецепти Simple Smile

# 414
  • UK
Моят мъж прави почти всичко наравно, освен да кърми, естествено през работната седмица  няма как да се включва толкова много, но във всеки друг момент сме напълно 50-50. И не очаквам от него нищо по-малко. Най-лесно е да кажеш ‘ами аз не знам какво да правя с бебето’. Никой не се е родил научен и да, може да е досадно, еднообразно, иЗморително, то е такова и за майките. Изисквайте повече от тези мъже.

# 415
По тази логика моя мъж трябва да го птемахна от акта за раждане😁.Единственото му задължение с детето е да забелва пишлето.Аз не успявам.Мило ми е да не го боли.Иначе си уграе с него сумарно час за деня и това е.Нощем си става два пъти да яде и аз поемам храненията.Аз го къпя,сменям,храня,режат нокти,забавлявам и всичко друго,за което се сетите.Ама пък умирам от кеф като се опитва да го вземе и то му вика:"не,мама".Свекърва ми ми казва,че не е хубаво,че свикна толкова  с мен,но не ми пука.Не ми тежи да си играя с него,да го нося на ръце,да го гушкам и пр.Вече носим 92 р-р.Не е онова малко недоносено бебе,а голямо,разбиращо човече.

# 416
  • Sofia
По тази логика моя мъж трябва да го птемахна от акта за раждане😁.Единственото му задължение с детето е да забелва пишлето.Аз не успявам.Мило ми е да не го боли.Иначе си уграе с него сумарно час за деня и това е.Нощем си става два пъти да яде и аз поемам храненията.Аз го къпя,сменям,храня,режат нокти,забавлявам и всичко друго,за което се сетите.Ама пък умирам от кеф като се опитва да го вземе и то му вика:"не,мама".Свекърва ми ми казва,че не е хубаво,че свикна толкова  с мен,но не ми пука.Не ми тежи да си играя с него,да го нося на ръце,да го гушкам и пр.Вече носим 92 р-р.Не е онова малко недоносено бебе,а голямо,разбиращо човече.

Пробвала ли си да премахнеш нощното хранене? Пробвайте с по-късно вечерно и ако си спи не го събуждай.

# 417
Мислите ли вече за връщане на работа? Как се чувствате по темата? Аз трябва да започна да се настройвам сериозно по въпроса, а хич не ми се връща. Не знам как ще комбинирам всичко, което правя в момента с работа. Освен това ще трябва скоро да се оглеждам за нова, тъй като в настоящата не виждам потенциал за голямо кариерно развитие и по-добро възнаграждение.

# 418
  • UK
Аз се връщам на работа в края на септември, Филип започва градина малко преди това. Чувствам, че вече си е време. Ще ми липсва това време, но и не толкова.

# 419
Ако можех, бих била като американките stay-at-home-mom поне до четвъртата-петата година. Изобщо не ми се връща на работа. Ние решихме да си остана и втората година майчинство, и да подработвам нещо почасово, че финансово няма да се оправим иначе. Все пак ноември-декември ще се роди синът ни и да имам поне 9-10 месеца и с него.

Общи условия

Активация на акаунт