ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 30 311
  • 678
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, прекрасни мами!
Искам да ви попитам, тези от вас, които кърмите, все още ли кърмите през нощта? При нас не знам какво се случи изведнъж, но бебчо много се е прилепил към мен и ако не му предложа кърма започва да плаче истерично. Това се случва през нощта през 2 часа(точно като новородено)..Sad Съответно е много изтощаващо и вече не знам какво да правя. Предлагам му вода, не става.. с биберон понякога, но рядко. Напоследък и през деня се случва, отказва друга храна, предпочита си кърмата и се тръшка докато не си я получи..
При вас колко са кърменията в денонощието?

# 436
Vaflichka на 200 метра. Последните години живея под наем, буквално до бащината ми къща, защото не мога да живея с баща ми. Но сега ще се наложи. Добре, че не трябва да сменяме и градове, защото това вече щеше да е кошмар.

# 437
Да, кърмя си през нощта. Щом бебето иска, получава. То особено като никнат зъбки, сученето е много успокоително

# 438
  • Sofia
Vaflichka на 200 метра. Последните години живея под наем, буквално до бащината ми къща, защото не мога да живея с баща ми. Но сега ще се наложи. Добре, че не трябва да сменяме и градове, защото това вече щеше да е кошмар.

Извинявай, явно от преумората тези дни не чета внимателно. Дано да е всичко наред и да се разбирате някак.

# 439
И аз не знам как се оправяме. Даже не се... Взимам 3000 майчинство (какво повече да иска човек, нали?), жена ми получава 2100 болничен, обаче... Ипотечният кредит - 1700 лв, оттам нататък не знам какво става, но не се оправяме много. Пробваме сега да не харчим повече от 70 лв на ден. И как да стане, днес взех Омега 3 на жената да пие, че не яде риба от десетилетия, а нали е бременна и да не лишаваме бебето, и бам веднага 50 лв. Плюс едно лекарство за киселините ѝ, и замина лимитът.

По този повод аз изненадващо и за мен самата реших да се върна на работа. Сменям обаче работното място с по-ниско платено, но с много повече свободно време, все пак ще гледаме две деца вече. И така, ако се налага, нещо ще подработвам допълнително понякога за някой лев Rolling Eyes

Не виждам как щяхме да се оправим с втора година майчинство 700+ лв, и няма какво да работя почасово за още 2000 лв, така че директно си започвам работа от сутрин до обяд за прилични пари. Сменяме и колата с по-икономична, че доста пари отиват за гориво.

# 440
Butterfly, същото е и при нас, даже се канех да пускам пост. Всяка нощ се буди точно в 1 и оттам насетне през 2 часа, а сутринта около 5 направо е залепен за гърдата, докато се събуди окончателно. Не е глад със сигурност, защото и вечеря хапва. Асоциация за сън или зъби, според мен. Расте му горно зъбче, но пък през деня е спокоен и спокойно спи. Планирам около годинката да го отбия, обаче в момента не виждам изход от тази ситуация. Даже смв пробвали в 1 като стане таткото да го успокоява, гушка, люшка...е снощи рева до 2 и 30, дадох му да цока и заспа и пак се предадох. Преди това нито вода помогна, нито гушкане и люшкане. АМ се отказах да давам, категорично отказва от всякакви шишета и биби, дори със сламка пробвах и не го ще. Даже още повече реве като усети, че искам да го залъжа. Опитвала съм да давам само на Лактана био млякото, замислям се дали с други бих имала успех, но като гледам така, много се съмнявам. И като малък го е отказвал, а сега на 9 месеца сиг няма да е по-различно. Аз обаче зверски имам нужда от повече от два часа непрекъснат сън

# 441
Аз не кърмя,но от десет дена ситуацията е същата.Буди се през час с рев.Някой път яде,някой път иска само да го гушкам.Отдавам го на зъбите,понеже за три месеца се обзаведе с 8 и продължават да избиват.Какви ли не гелчета купих,но файда няма.

# 442
На нас кучешките ни разказват играта. Видях един кучешки горе, че се е подал, другият май скоро ще пробие. Не мога да преценя дали и резците никнат сега. Толкова кисело бебе не съм имала откакто мина новороденият период. Мъка, мъка. Вечер и даваме ибупрофен, помага малко уж, ама само малко

# 443
И моят го мъчат горни зъби, буди се, няколко пъти давах Панадол, гелчета и други не помагат. Нощем се буди поне 2 пъти - яде АМ и пие вода.

# 444
Аз и взех една гризалка за фризера и тя я дъвче като обезумяла, ама бързо и писва. Давам и хиляда гризалки. Гризе и спринцовката с ибупрофен.

# 445
Ние зъби имаме точно 0 и няма изгледи да проимаме скоро, а аз не съм недоволна от факта. Но и на мен ми липсва непрекъснатият сън, защото си се буди на 2-3 часа нощем и си се храним. Ако преди няколко месеца можех да дам биберон и да я залъжа за още половин час, сега нямам никакъв шанс. Първият ѝ сън всъщност е най-дълъг, около 3 часа и половина, но тогава и аз не съм си легнала още.

# 446
Моето момче има 2 зъбчета отдолу, излязоха точно като направи 8 месеца, сега е на 9. Предпочита да пълзи отколкото да стой седнал. Противно на световната организация има и проходилка, преди 2 дни я сглобих, бях наясно, че няма да обикаля с нея, далеч е от прохождане, но поне за някоя минутка разнообразие. Ами не е му е интересна, за разлика от каката, която иска иска да седне вътре и да кара колата.
Момичетата, които планирахте в скорошни срокове следващо бебче, има ли някоя вече да ни изненада? 😃😊
Аз както казах планирам и втората година да си използвам, та съм решила да запиша сега втора магистратура? Към мамите, който ще си използват и втората година планирате ли да се занимавате с нещо друго освен бебчетата/децата?

# 447
Airgirl, ние (май?) ще пробваме сега за трето и последно, ако не стане - връщам се на работа началото на 2026 и ще видим по-натам дали ще ни се занимава с още деца. Безсънието ми идва в повече, май трябва да се отучваме от биберона, защото основно за него ни буди нощем. Прави по няколко микросъбуждания и едно будене за ядене (през деня почти не се храни, та компенсира през нощта явно), но достатъчно, за да се чувстваме като половин хора през деня. Ако не беше безсънието, нямаше да имам никакви колебания за още едно бебе. Имате ли съвети за махане на бибата? Нашият е много влюбен в нея, но се е случвало в количката и без нея да заспи.

И аз искам да карам магистратура - за мен ще е първа, но в момента приключваме ремонт, ще се местим и финансите са ограничени, та няма да е тази година. Може би следващата. Много зле се чувствам, мозъкът ми е на пихтия и не знам как ще работя и ще уча, но пък усещам нележаща нужда да се откъсна от грижите за дома и децата и да се чувствам като адекватен възрастен.

Ние сме вече един месец на етап "mama's boy" - в момента, в който стана и тръгна на някъде, започва неистов рев и лазене по мен. Станал е много бърз в лазенето, но повече го вълнува ходенето. На 9 месеца е сега и от един месец ходим на две ръце. Изправя се по нас и мебелите, не стои на едно място, от легнало положение се изправя също и затова приспиването е мъъъъка. Обаче не иска да ходи в проходилка тип паяк (дори за 5 мин не мога да го оставя, не бих го държала цял ден там), не иска и по мебелите да ходи, само на ръце. Някоя от вас да ползва проходилка тип walker? Имате ли препоръки за такава?

Памперсите как ги сменяте? Вече със сигурност ще купя гащички, защото като го сложа по гръб веднага се завърта и ми отнема 5 минути да му наместя правилно памперса.

И постоянно разнообразие - цял ден вкъщи абсурд да седим. Чистя и готвя само докато спи, няма шанс иначе. Нещо набързо - да извадя миялна докато се върти в краката ми, става. Може би и на мен като ми се спи и нямам никаква мотивация за каквото и да е. Желанието ми да съм продуктивна вкъщи и да тренирам тотално умря, заради тази фаза с безсънието и постоянното хленчене и рев по мама.

# 448
Mommy, все едно нас си описала с екшъна и безсънието. 😊
За памперсите аз не се спогодих с гащичките, още по-трудно ми е. Обувам единия крак, другият го събува, после докато ги вдигна нагоре пак мъка. Върнахме се на класически памперси. Пробвах с пеене или някоя тубичка или шише, за кратко ѝ привличах вниманието и пак се завърта. След като се борихме като на кечистки мач, в който аз я хващам и я мятам пак по гръб, а тя веднага се извърта и усуква, от два дена започнах просто да ѝ казвам мило, но настойчиво са изчака да я закопчая само. И о чудо, тя слуша и ме изчаква. Е, трябва пак да действам бързо.

Иначе и аз не мога нищо да свърша като е будна, все иска с мен или по мен. Иска да се качва по мебели, вече направи една обиколка около масата сама и задобрява с бързи крачки, но винаги има някой до нея, за да не тупне. И все пак е само на 9 месеца и очаквам, че следващите два месеца ще трябва да ходим приведени, за да може тя да ходи. Противно на това, което всички казват, аз мисля, че ще ми стане по-лесно като проходи.
На ясла тръгва след месец и половина и ми се къса сърцето от сега.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 14:34 от D_ana

# 449
Не знам как издържате с това неспане - то не е месец-два, децата скоро ще станат на годинка. Искрено ви съчувствам. Боби спи по цяла нощ. Изключение прави, когато го сложа д аспи в кошарата, усеща се по някое време и плаче. Взимам го при мен и заспива веднага. През ноща не съм го хранила ......не помня от кога, много месеци.
И аз си уважавам повече обикновените памперси, с гащите ми е по-трудно. Особено когато свърши голямата работа. Понеже не искам да си омаже целите крака и половината къща, докато го събуя - ги режа с ножичка.
Вие до къде сте с гърнето? При нас никакъв напредък - пишка в него само след сън и ако случайно успея да го хвана. Напикава се през 10-15-20 Мин, най-невъзмутимо. Ако пък стана прекалено настоятелна да седи на гърнето, започва едно мрънкане, дърпа се....
Иначе, когато го преобувам веднага започва с въртенето, но или му давам нещо да държи и да си го разглежда, или му правя някакви физиономии /за щастие още се връзва/.
С бибероната също имам проблем. Той си я търси, особено за сън. Докато е буден и си играе, ако не я вижда няма проблем, но не може да заспива. Някъде четох, че около 10м е най-подходящата възраст за отучване, ама как да стане?!?
Слагам го в проходилката за 5 Мин почивка. Голяма фурия е. Пускам го да лази по земята, той вече знае къде не му давам да пипа и веднага отива точно там. Рови в шкафове, вади всичко. Ася Демирева казва, че на тази възраст това им е любимо - да разхвърлят, а ние да им подреждаме нещата, за да ги разхвърлят от отново. След това, малко по малко да ги учим и сами да си прибират.

Общи условия

Активация на акаунт