ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 29 875
  • 677
  •   1
Отговори
# 660
Честита нова година на всички!Бъдете здрави и щастливи

# 661
Честита Нова Година! 🥰🥰🥰
Бъдете здрави и щастливи!💓
Колко пораснаха нашите бебоци,
припомняме си как беше миналата година по Коледа и Нова година с Жасмина на 2 месеца,  а сега вече година и два месеца.

Те са нашата радост, мъничетата ни. ❤️

# 662
  • Sofia
Честита нова година. Бонбончо е вече на година и два месеца. По Коледа бяхме при роднини и вдигна 39 градуса и пак ходихме до спешното. Сега има още хрема и дано да мине до 5-ти за да може да отиде на ясла понеже ако не ходи не зная как ще работя. Хванах и аз от този гаден вирус и съм си вкъщи, а така ми си излиза навън.
Иначе мъника получи подаръци от роднините, игра много и в двете къщи. По цял ден лудува и прави опити да върви.

# 663
Нашата принцеса е на година и три месец а вече и иска много да ходи,но имаме проблем стъпва на пръсти дори и когато се държи по мебели пак е на пръсти.От време на време се отпуска на делото краче но за малко и като я държа за ръце стъпва н апръсти имате ли съвети за това как да го продолеем

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 19:27 от Янинка

# 664
Честита Нова Година! Да сте много здрави всички. Flowers Four Leaf Clover

Честито бебче на Skady, да ви радва синът ви и да се разбират с каката. Хич няма да е лесно с такава малка разлика, но пък ще е забавно. Simple Smile

Нашият малчо ходи от 10-11 месечен и вече тича наоколо. От скоро вече си е супер стабилен и не пада както преди. По цял ден прави бели, разхвърля, разнася играчки и каквото намери. Голям интерес към инструменти, болтчета, кабели. Отваря врати на гардероби и чекмеджета, затиска си пръстите, прибира ни вещите някъде и не можем да ги открием по цяла седмица. Любимо му е да ме затиска в гардероба, докато му вадя дрехи. Също така си затваря вратата в душ кабината отвътре и плаче да го отворим. Направо е голям сладур, говори разни неща, казва думички, но основно си приказва на бебешки. Ходи на ясла, но и боледува. Цяла ваканция изкарахме без да се разболеем и сега последните 3-4 дни сме с хрема и болки в гърлото всички. Дано размине до понеделник, че и аз не зная как ще работя… пък съм почивка още от 22-ри и имам да наваксвам. Преди това пък работих от вкъщи с каката и малкия и беше луд купон. В такива моменти не знам дали не е по-добре всяка седмица да си взимам болничен, отколкото нито да работя както трябва, нито да гледам деца както трябва, ама все ми е съвестно.

Иначе ние от 2 месеца сме в нашето ново жилище и сме супер щастливи, всеки си спи в отделна стая. Малкия ляга и заспива сам в 7:30-8 и спи до 6:30-7. Аз съм като нов човек, вече се наспивам. Доста съм натоварена около работа и домашните задължения, но сега започнах да тренирам пак и ще гледам да продължа. Бях свалила 2 килограма и сега покрай празниците ги качих обратно, затова ще се връщам в играта, че това лято искам да съм в топ форма.

Дайте идеи какво правите в това студено време? Излизате ли навън на разходки?

# 665
Благодаря ви, момичета! Hug Как минаха празниците при вас?

Ние бяхме при нашите, и те идваха у нас. Малката е толкова дива! Все щуротии измисля да прави. Обикаля по масата да яде каквото ѝ падне и, като бяхме на гости, за секунди се бяхме разсеяли всички възрастни, и нашата като набара неприбрано мъничко парче риба и си го хапна… ужас, после сме ѝ мили зъбите специално, а аз цяла нощ се чудих доколко е възможно да направи реакция. Яде всичко от земята, яде и земя от обувките.. Трохи събира от масата, от пода, и си яде, дори и да не са трохи, а нещо не за ядене. Като кокошчица Grinning

С гърнето още сме на етап кучето си лае, керванът си върви Joy Определено е наясно с много неща покрай гърнето, само където още не отива сама до него, като ѝ се пишка. Иначе знае какво се прави там, като го направи специално се обръща да си го види, казва си сама браво, и т.н., както и като се напишка в гащите, е гузна такава. Вече пети-шести ден се учим, но и ние сме от по-мързеливите - вместо да е цял ден без памперс, ние ѝ го слагаме за излизане навън и за следобеден сън, което оставя по-малко време за реално учене, а и я обърква кога може да пикае в гащите и кога не. Но поне сме едини на фронта и това доста помага.

# 666
Скадиииии, честито щастие! Да сте живи и здрави всички, ТЖ да се възстановява бързо!

Аз установих, че докато ползвам памперси за еднократна употреба шансът да махнем памперса преди да е проговорила е нула. А тези за многократна почнаха да изпускат, когато пишка обилно и ще го отложа за топлите месеци.

С яденето пак сме стъпка назад заради нов зъб… чета как другите деца обират къде намерят трохи и благородно завиждам! Моята бебка не мога да я накарам любимото ядене дори да пробва, като я мъчат венците… пак сме основно на АМ Sad Има ли и други, които повече от 50% от приетата храна за деня е кърма/АМ?

Навън честно казано ми е голяма дилема какво точно да правим. Като я пусна, очаквам, че ще почне да си бута търкалящото колелце, ще гони гълъби, листа… а тя сяда на земята и иска да ближе камъни… тича с все сила само вкъщи… не може да се измори достатъчно и вечер ляга чак към 22:00, ние с ММ каталясваме.

# 667
Skady честито!
shishar4e ние до годинката бяхме основно на мляко (кърма от шише) и беше със заместени единствено обяд и следобедната каша ама и тя с мляко. Знам, че с разствжа на зъбите много предпочитат течна храна / мляко, а някои дори си връщат и нощни хранения. Явно е много индивидуално как се приема разстежа на зъбките.

Момичета, може ли да ми препоръчате зимни обувки. Нашата девойка досега беше с такива за прохождане, ортопеда каза, че няма вече нужда от тях и да вземем други. И друг въпрос - вкъщи боси/по чорапи ли се разхождат или с пантофи? Озадачих се, че ортопеда препоръча и вкъщи да е с пантофи, аз мислех че максимално трябва бос крак.

# 668
Вкъщи е с дебели чорапи + терлици или пантофи (с мека подметка тип стелка като на възрастните). У нас половината от подовата настилка са плочки и си е студено. Общо взето ако на мен ми е студено и съм с пантофи - обувам и на нея, ако е станало по-топло, държа я само по чорапи.

Да се похваля… записах се в Септемврийската група 2026 ^_^

# 669
Честито shishar4e! Кога се очаква термина?
Не знаех че има група вече 😀 чудех се дали да не направя, че и аз плахо се присъединявам, още не съм минала първия преглед, записах си края на януари направо пулс да чуя и дотогава се надявам всичко да е наред Simple Smile

Вкъщи е с дебели чорапи + терлици или пантофи (с мека подметка тип стелка като на възрастните). У нас половината от подовата настилка са плочки и си е студено. Общо взето ако на мен ми е студено и съм с пантофи - обувам и на нея, ако е станало по-топло, държа я само по чорапи.

Да се похваля… записах се в Септемврийската група 2026 ^_^

# 670
Честито, шишарче, лека бременност, всичко да мине успешно! Едит: честито и на evelynna. Много сте смели! Simple Smile

# 671
Evelynna, честита бременност Hug
Ние по препоръка на ортопеда купуваме обувки на Колев и Колев. Имат една много симпатична серия Superfit. Той препоръча и други марки като Биомеханикс например, но са доста скъпи. Те и КиК са си скъпички, но сме доволни. От тях взимаме и пантофи за вкъщи, но ортопедът препоръча детето да ходи босо вкъщи. Покрай махането на памперса така или иначе малката е боса тези дни.

Да ви кажа момичета, вече не знам какво толкова ни е било трудно с едно дете. Сега, като са две, ако едната от нас изведе навън едното, другата все едно е на почивка само с другото вкъщи Joy

# 672
Ехееее как се радвам, Евелинна! Между 13-19.09 ще да е. Пак като с голямата имах късна овулация и знам точно кога беше. Този път над 5 дни по-късно. Октомврийчето все ми го водиха изоставащо, преносено, а пък си беше БАШ на термина по овулация, така че тоя път май просто ще върна датата на ПРМ 14 дни назад като се записвам при следящата. Така ще е 19.09. Ами ти?

# 673
Ех, колко хубаво, още бебчета  ☀Интересно, че не са коригирали термина тогава. Наобратно пък тогава бях с ранна и ми смениха термина  на първата фетална, че пък вървеше доста по-голяма. И лекарката каза “о, това бебе е старо” иначе по мои сметки термина се очаква 10.09.

Ехееее как се радвам, Евелинна! Между 13-19.09 ще да е. Пак като с голямата имах късна овулация и знам точно кога беше. Този път над 5 дни по-късно. Октомврийчето все ми го водиха изоставащо, преносено, а пък си беше БАШ на термина по овулация, така че тоя път май просто ще върна датата на ПРМ 14 дни назад като се записвам при следящата. Така ще е 19.09. Ами ти?

# 674
Здравейте. Надявам се, че всички сте добре.
Честита Нова година,
Честито бебче на Skady
И лека бременност на бъдещите нови майчета.
Момичета аз съм много притеснена.
В четвъртък сложиха на малкия Синфлорикс. От тогава е с ужасна диария. Давам му Биогая без ефект.
Утре сутрин ще вървим на лекар и се чудя дали да пускам някакви изследвания /и какви - за бактерии.... и аз не знам какво/ - с нашите лекари, ако не знаеш какво да си поискаш, рядко някой ще ти предложи, само лекарства ще дадат.
Иначе той си е жизнен, играе си, храни се, но ака слуз с ужасна миризма. Не е вдигал Т.
Днес най-накрая успях да кандидатствам за ясла. На 19ти излизат резултатите. Малко вероятно е да не го приемат. Имаме даже допълнителни точки, защото съм майка на 3 деца под 18г 😁
Още не сме се преместили, но ремонта е готов 😮‍💨 следва голямото чистене. Обаче никой не ми поема нито грижите за децата /най-вече за малкото/, нито готвенето и прането, ходя на работа.... просто не ми остава време. А и с малкия Маугли - нямам шанс нищо да направя, само докато спи.

Общи условия

Активация на акаунт