Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 22 964
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
При пикочни инфекции има белтък, но има и бактерии, левкоцити и другите показатели са зле, поне при моят син, когато беше с пиелонефрит бяха зле. Беше на 8м. Симптомите му бяха неутешим плач, температура и повръщане. На ехограф се виждаше удебеляване на стените на пикочния мехур и изменения в левия бъбрек, нещо споменаха и за каналчето на бъбрека. А урината беше много тъмна и мътна. Лечението така или иначе е с антибиотик, ако е инфекция. Пуснаха ли стерилна урина? Може също да даваш сироп уринал, дори да няма нужда е безобиден, а ако има нужда, бързо помага. Аз след пиелонефрита го давах 3 месеца.

# 331
Даваме сиропчето.
Като симптоми има само Т и това че пишка през 4-6 часа

# 332
Ето ви пресен пример, че нали скоро говорихме за подаръците за рождените дни.
Та поканени сме на един такъв на дете, с което не сме се виждали от пролетта и съответно не сме много близки. Та питам от възпитание майката какво да купим и тя отговаря кукла Монстър Хай с гардероб.
Съгласявам се, все пак имам момче и не разбирам от кукли.

Е да, ама днеска се потресох като видях, че 80 лева ... 🙄
Та това беше последният път, в който питам какво да купя! Не ми е за парите, ще ги дам щом съм я питала, ама сме се виждали 10 пъти как има една дума..

# 333
  • София
Ами не ги е срам да си искат хората😃

# 334
На това му се вика наглост

# 335
малко е нагло наистина да си поискаш нещо такова.

давам обаче и обратния пример от пролетта. канени сме на рд на приятелче от градината. писах че мисля за лего и съм харесала няколко. пратих и снимки. майката помоли за друго от същата серия, но по-малко. стана ми доста неудобно, защото и цената беше доста по-ниска от това, което ми се струва подходящо. естествено се съобразих, но добавих и други дребни подаръчета (образователни).

# 336
Изначално идеята на тези рождени дни е децата да си поиграят, са хапнат торта и да си прекарат добре. Ако някои го прави заради подаръците...
Аз никога не бих казала толкова конкретен подарък да се купува на моето дете. Та това не са бабите и лелите му, а приятелчета от градината..

# 337
  • Пловдив
За приятели от градината никога не бих конкретизирала, а само насочила какви та интересите на детето.
Поне ние с другите майки не сме близки и сме основно на здравей/здрасти.

# 338
Честно казано не разбирам какъв е проблемът, че е конкретно, щом се пита 😀
Също, аз бих си казала, ако го намирам за скъпо или може и да питам да ме насочи към друг родител да го вземем заедно.

По принцип, обичам мислените специално изненади подаръци. Но в случая с децата, след първия ни рожден ден със сума ти рандом неща, при все че вече е пълна стаята така или иначе с играчки, струва ми се абсолютно нормално да кажеш какво би било най-добре да се вземе.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 23:21 от BlossomStar

# 339
Мами, понеже моето дете не ходи на детска, сега ще тръгва 2 група, да питам може ли да ходи с часовник? Има gps на него, това ми е идеята, може и да се говори, но той няма да го ползва да звъни.

# 340
  • София
Те в училищата ги забраниха до 4-ти клас вие искате в градината. Ако е държавна се съмнявам да позволят.

# 341
  • София
Та това беше последният път, в който питам какво да купя! Не ми е за парите, ще ги дам щом съм я питала, ама сме се виждали 10 пъти как има една дума..

Аз за това винаги правех гифт лист за да си избират по цена. Винаги първо минава през родата и те обират най-скъпите. Така хем детето доволно, хем гостите.
Това преди де, сега като е тинейджър е лесен, само пари иска.Laughing

# 342
В градината никакви такива аксесоари не позволяват, които могат да предизвикат интересът на други деца и съответно - сдърпване.
Мен ме е яд, че в тия жеги ни карат да им обуваме чорапи. Но...какво да се прави - вътрешни правила някакви уж с цел да не се подхлъзнат някъде, нищо, че са с пантофи освен това.

# 343
Ето ви пресен пример, че нали скоро говорихме за подаръците за рождените дни.
Та поканени сме на един такъв на дете, с което не сме се виждали от пролетта и съответно не сме много близки. Та питам от възпитание майката какво да купим и тя отговаря кукла Монстър Хай с гардероб.
Съгласявам се, все пак имам момче и не разбирам от кукли.

Никога не бих отишла на рд на толкова нагли хора. Та вие едва се познавате, що за наглост!

# 344
Ако е за GPS, винаги може да закачите AirTag на обувката. Моето дете има, ако ще ходим на оживено място с висок риск от загубване, както и на екскурзии от градината. Не пречи да се носи и ежедневно, никой няма да знае, че има такова нещо, а за теб спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт