Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 16 434
  • 559
  •   1
Отговори
# 510
Пусках гърлен до като беше с афтите и мононуклеоза ,бяха ок .
Това беше преди седмица .
Вчера пуснахме утайка и кръвна картина ,които се вижда ,че има нещо...
Обаче педи казва,че смята че е ПФАПА ,защото от 5 м е все с проблвми с гърлото .
От вчера е на Аб и спря температурата.
Препоръчайте ми добър УНГ И ИМУНОЛОГ за софия .
Искам да му видят гърлото и евентуално ако е ок да се консултираме с имунолог да вдигнем имунитета ,защото сме на 8ми аб .
Интерестното е ,че не си играе с деца ,стои в двора вкъщи и единсъвено до магазина .
От къде тая ангина ,всичко води до пфапа ...

# 511
Детето ми беше болно и ходих до личната ,даде ми бележка за 3 дни тъй като идват и събота и неделя и щяла да се оправи,вписана е датата ,от-до,диагноза и дотам отзад нищо не е попълнено ,трябва ли пак да ходя за бележка че е клинично здрава😆става въпрос за детска градина.Контактните отпаднаха,но това клинично здрава не трябва ли да го пише някъде.🤔

# 512
Когато има медицинска бележка, не трябва да се носи и бележка, че детето е клинично здрави. То и в момента не е Smiley

# 513
  • София
Моето дете също е болно, от яслата казаха бележка с диагноза, не трябвало допълнителна, че е клинично здраво.
Вчера бяхме при педиатъра и той попълни нещо по електронен път, реално нямам хартиена бележка, надявам се да не ми искат, че нашата ясла ми носи усещане, че е застинала някъде в соца.

# 514
То да беше в соца, щеше да е по-добре. Тогава никой не се е впечатлявял от един сопол, както сега се превъзнасят хипохондричните майки и сестрите, които искат да намалят бройката.
В яслената група искаха да пише отзад, че е здраво, т.е. да си го завел току оправило се при болните, за да може някой да драсне нещо си. И като совалка вървях между поликлиниката и градината, за да предавам от едната на другата "аз искам" и "къде го пише, аз няма да дам".

# 515
  • София
А да, в това отношение си права, аз имах предвид за соца, като цяло порядките в яслата, също интериора кажи речи не е пипан, отвън в двора има по една мижава пързалчица, а в другия му край стоят металните съоражения от как е построена яслата, за храната пък хич няма да отварям дума, но може и да зависи от директора, нашата е една наконтена бабетка, която отдавна е пенсионерка  и може да не и се занимава вече.

# 516
Момичета, има ли дечица с атопичен дерматит, които вече ходят на детска градина и ако да, какво е отношението на медицинските лица? Ние хем писахме в началото, че детето има дерматит, след няколко разболявания дерматитът се активира и онзи ден ми се обадиха да си го взема, за да отидем за становище от дерматолог, че може да посещава градината. Дерматологът ни каза даже, че по принцип за атопичния дерматит не пишат становища и не е нужно, но направихме всичко, което изискват. Обаче ми е едно притеснено и  имам чувството, че при всяко обостряне, ще ни го връщат, особено сега през зимните месеци.

# 517
  • София
Никакво. Това не било притеснително всяко второ имало. Малката ми дъщеря обаче като и се възпали дерматита я спрях, защото масовото бърсане с всякакви мокри кърпи от типа на Бочко и направи жестоки рани. После 3 месеца как ли не се чудих да я оправя и какво ли не мазах. Беше някакъв ужас…

# 518
  • Пловдив
Какви са тези глупости 🤦🏽‍♀️ той нито е заразен, нито нищо, често дори децата го израстват. Какви са тези медицински лица.
Вземете от джипито бележка някаква от сорта, че детето е с АД, не е заразно за други лица и че няма нужда от домашно лечение по време на обострянето.
Следващия път като ви се обадят да си го вземете заради АД, просто ще отговорите, че ще отидето, когато отивате обикновено.

# 519
Какви са тези глупости 🤦🏽‍♀️ той нито е заразен, нито нищо, често дори децата го израстват. Какви са тези медицински лица.
Вземете от джипито бележка някаква от сорта, че детето е с АД, не е заразно за други лица и че няма нужда от домашно лечение по време на обострянето.
Следващия път като ви се обадят да си го вземете заради АД, просто ще отговорите, че ще отидето, когато отивате обикновено.

Даже ми беше казано от сестрата първо да излекуваме дерматита и после вече да си тръгне на градина детето...
И аз й казах, че може би в такъв случай ще ни трябват 10на години, докато го израсте 🤣.
Благодаря ви, момичета, че малко се сдухах 🤪.

# 520
  • Пловдив
Тая сестра е пълно куку, да не употребявам друг израз. И двете ми деца са били с атопични петна, по месеци ги държаха, докато ги третирах, без кортикостероиди.
Първото ми ходеше на ясла, никога не са го правили на проблем.

# 521
може да занесете бележка със становище от дерматолог за какво 'заболяване' става въпрос и че не е заразно.

# 522
Връщат дете от ясла за атопичен дерматит?! Тези добре ли са? Пореденото доказателство колко го мързи да гледат сестрите по яслите. Възмутително!
Моето също има и действително от по-нискокачествените сапуни в градината, му се обостря на моменти. Но мажем с кремове вкъщи и така...Те как си я мислят? Коя майка може да си позволи да е нон-стоп в болничен заради дерматит?...

# 523
Върнаха го, да Sad, но става въпрос за детската градина. Днес занесохме становището, че не се касае за заразно заболяване, и амбулаторния лист от прегледа при дерматолога. Дерматологът ни каза, че не било нужно да пише въобще становища, но явно просто искат да се застраховат при проверки. То хубаво, ама да ги казват в началото тия работи, хем писахме и предупредихме още преди започването на годината, че детето има атопичен дерматит. 🤪😵‍💫

# 524
  • София
Единствено съм имала становище затова, че дъщеря ми не може да пие прясно мляко в градината. Половината група сигурно е с АД, че и други проблеми и становища не са носили (но са вписани в досието на детето, за да знае медицинската сестра при евентуален проблем).
 В 21 век сме дори и да мине проверка  кой нормален човек ще помисли, че АД е заразно???

Общи условия

Активация на акаунт