СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 805
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
Редно е така само за най-тежки случаи да има отлагане. Вярно, че не е ок с температура или друго неразположение да се явяваш на НВО, но наистина какво би станало, ако половината деца представят бележки от ЛЛ?

# 211
  • София
Министърът работи усилено. Днес е публикуван проект за изменение и допълнение на Наредбата за организация на дейностите в училищното образование https://www.mon.bg/project-document/proekt-na-naredba-za-izmenen … to-obrazovanie-2/

За да не се повтарям, на който му е интересно тук съм резюмирала по-важните промени https://bg-mam.ma/p/1728541/49719750

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 18:08 от sanaka

# 212
  • София
Айде, аз да се отчета с моето: днес от скука, благодарение на кмета Терзиев, направи първия модул от матурата от 2024 по математика. За 15 мин я опука.
Тя е наистина много лесна миналогодишната.

Да е жив и здрав тоя човек. Ако още един ден ги спре от училище, може да решим и втория модул.

# 213
  • София
На нашите математичката им прати един изпит да решат, двете части разписани в тетрадките. Да не скучаят. Щяла да ги изпитва всичките.

# 214
  • София
Ако някой може да ме ориентира какво представлява профил Софтуерни и хардуерни науки, и двете ли уч. програми да гледам в сайта на МОН - профил информатика и профил ИТ. Дъщерята се справя в училище с КМИТ, но не й е от любимите  предмети, нямаха и учител, сменяха се заместници, искам да се ориентирам КМ е информатика, ИТ от 7 кл. е ИТ в профила?

# 215
И на нашите им изпратиха тест по математика, точно с думите да не скучаят Wink, което смятам че е наистина полезно уплътняване на времето. Но тък наборът прахоса няколко часа да учи по география, защото трябвало да имат по 3 оценки за срока и следващите 2 седмици ще ги изпитват всички. Тотално ненужно ми е точно сега зубрене на почви и полезни изкопаеми в различните области, но това е положението.

# 216
  • София
Двата задължителни профилиращи предмети в СХН са информатика и информационни технологии. И двете учебни програми за профилирана подготовка трябва да се видят.

# 217
  • София
Учат се да програмират, изучават различни софтуерни продукти, бази данни, алгоритми.
Интересно е, ако се намерят добри преподаватели. Иначе като всеки друг профил, е загуба на време.

Децата сега нали учат пайтън по КМИТ? Няма да е много по-различно.

# 218
  • София
Здравейте! Възможно ли е според вас и датите за български език и математика да бъдат променени, така както е променена по английски? На 23-ти ще пътуваме в чужбина. Разтревожих се като разбрах, че датата за английския език е променена, да не би да променят и за другите два...

# 219
  • София
Благодаря, ще го имаме предвид,
Уж днес големи планове правихме, колко работа ще свърши, само едното домашно за школата написа, или аз имах нереалистични очаквания,  всеки път така става с плановете

# 220
  • София
Здравейте! Възможно ли е според вас и датите за български език и математика да бъдат променени, така както е променена по английски? На 23-ти ще пътуваме в чужбина. Разтревожих се като разбрах, че датата за английския език е променена, да не би да променят и за другите два...
Не, няма да ги променят, защото това означава да променят и всички останали дати по кандидатстването и класирането.

# 221
  • София
Информация за доп.НВО по език, което е по желание - датата се измества със заповед на министъра на 23.06.2025.

Страхотно - тогава е изпитът по рисуване...

# 222
  • София
А на НВО по английски за какво ще пращате децата? За никъде не се взима тази година.
То и тая промяна в последния момент е тъпа като цяло, но май свикваме вече.

# 223
То е по желание. Моя настоя да се запише въпреки че обясних няколко пъти, че за нищо не му трябва. Предполагам че учителката нещо ги е убеждавала..
Това че дори не е видял какъв му е формата и какво включва е втоостепенен въпрос:-)

# 224
  • София
На мен ми е противно по принцип, ами ако на някое дете му е нужно да се яви и на двата изпита?

Общи условия

Активация на акаунт