СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 781
  • 780
  •   1
Отговори
# 195
  • Стара Загора
Добро утро.
Търся темите, търся...то имало нова тема. Благодаря на Ваче.
АЗ покрай бала на баткото съвсем ви изпуснах. В неделя наборът е на пробна към Регалия по БЕЛ, на 21-ви и 23-ти когато са ДЗИ-та ще правят пробни в училището му, записал се...ще видим.
Напрежението расте у него. Много се притеснява.
Винаги съм казвала...ако имах едно дете с мозъка и упоритостта на наборът и непукизма на баткото....щеше да лети това дете. Но са разделени Simple Smile))))
Цяла година работя върху това да е спокоен. Другото той сам си се справя. Но това притеснение.....Боже дори на мен не ми пука....а той направо се е сдухал.

# 196
Ще се събере на изпита. По-кофти са тия дето не им пука, не им пука и накрая замръзват като елен пред фарове.

# 197
Каква палитра от емоции са тези деца (като и всички хора, де), всяко си изживява по различен начин. Със сигурност всеки по своему се притеснява, но често сме склонни да се опитваме да скрием и от себе си как се чувстваме. И нашата борба вкъщи е да запазим спокойствието. Аз до днес чак не вярвам как спокойна се чувствам (мин. год. по това време си мислех, че след година ще съм побеляла от притеснение)...Наборко се притеснява, демотивира се, но той има ниски резултати на ПИ, та го разбирам. Опитвам се да го успокоявам, аз самата вярвам, че тоя "елит" не е това, което е, драпаме за среда, ама то и там е късмет.
С котаците съм малко "скарана", но девойките ми харесаха Wink Поне малко да разнообразим забавно.

# 198
А ние в къщи от тиха битка минахме на явна война. Такъв мързел, такова неглижиране на ситуацията, резултатите тръгнаха надолу, но се твърди точно обратното, че всичко е ОК. Дано има късмет някакъв.

# 199
Ох, тези деца:)

Моят пък си измисля нови правила по геометрия:) Важното е да реши задачата, пък какво и как е доказал...не е важно!

Моето мнение е, че чувствителните деца си страдат и не могат да покажат пълен потенциал...което е жалко! Дано се съберат на самото НВО. И аз говоря да не се притеснява, но уви шашка се много, моето наборче...

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 11:41 от Compass

# 200
И моята е ошашкана.Почти всеки ден след училище се събират три приятелки и ходят до една сладкарница с книжарница до нея, сядат да си бъбрят на масичките, само за оценки, пробни, училища. Излязла книжарката, почнала да ги съжалява, купила им пасти, успокоявала ги, обяснила им, че и нейната дъщеря е в седми клас и  ще се справят, че са умни и могат, само сълзи не са ронили заедно и вино не са отворили.

# 201
Моето пък нещо се разсополеви и чак сега ме обзе реален страх какво ше правим, ако се омяса и в деня на някой от изпитите. Да чукам на дърво!
Какво стана с втората дата, нали уж я приеха? Поне така се писа миналата година. Очевидно не е приета де, но ми е интересно какво се случи...

# 202
  • ту тук, ту там
Още миналата година имаше втора дата. За тази не знам кога ще я обявят.

# 203
Имаше дата. Май тотал към 15 деца бяха на нея

# 204
  • София
Наредба за организация на дейностите в училищното образование:
Чл. 94а. (Нов - ДВ, бр. 105 от 2023 г.) (1) На допълнително определена от министъра на образованието и науката дата за провеждане на изпит от националното външно оценяване по учебните предмети български език и литература и/или математика и/или на изпит за проверка на способностите имат право да се явят учениците, които не са се явили на съответния изпит:
1. защото в деня на изпита са били в болничен престой, под задължителна изолация или задължителна карантина; или
2. поради смъртен случай на член от семейството му, настъпил до един месец преди изпита.
(2) За явяване на изпит на допълнително определена дата при условията на ал. 1 родителите/настойниците на ученика подават заявление до началника на регионалното управление на образованието, към което прилагат копия на документите от болничното заведение, доказващи болничния престой, от регионалната здравна инспекция - за наложената изолация, съответно карантина, или копие на препис-извлечение от акта за смърт. Заявлението се подава до седем работни дни след редовната дата за провеждане на съответния изпит.
(3) До два работни дни след изтичане на срока по ал. 2 началникът на регионалното управление на образованието уведомява министъра на образованието и науката за подадените заявления по ал. 2 и за определяне на допълнителна дата на съответния изпит.
(4) След определяне на допълнителна дата за съответния изпит министърът на образованието и науката със заповед определя график на дейностите по приемане на учениците по ал. 1 за съответните класове.
(5) Изпитите за националното външно оценяване и за проверка на способностите на допълнително определената дата се организират и провеждат при условията и по реда на Наредба № 11 от 2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците.

# 205
Тоест само да си болен с бележка от лекар не стига, а трябва в болница да си лежал. Тоест и който е болен, но не е чак за болница, трябва да се яви - няма за него втора дата.

# 206
Ясно. Има все пак някаква възможност. Пожелавам на никой да не му се налага! Green Heart Flowers Four Leaf Clover

# 207
Това е добре, че има възможност, но трябва да си за болница, а ако си само леко пос....ан и с температура няма шанс, слагаш памперса, стискаш душата в зъбите и отиваш

# 208
  • София
За тези деца се провежда отделно класиране, след приключване на четирите редовни класирания. Ако им стига бала за желаната паралелка, обаче в нея няма свободни места вече, се приемат в нея надпланово. Представете си какво щеше да стане, ако за всеки сопол имаше втора дата. Паралелките можеха да стигнат и до 40 човека. Перфектен вариант няма. Този все пак е добър, като изключим някои недомислици.

# 209
Информация за доп.НВО по език, което е по желание - датата се измества със заповед на министъра на 23.06.2025.

Общи условия

Активация на акаунт