СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 862
  • 780
  •   1
Отговори
# 525
Леле, аз се отчайвам вече...наборът прави ПИ вчера, прибрах се от курс късно и седнах с премрежени очи да гледам задачи от втори модул. Хич ме няма по МАТ, но помагам в главоблъскането и поне го ръчкам да помисли над сгрешените задачи. Значиии и сега като ви изчетох от вчера направо ме обзема паника. Втори модул ни е 'жунгла...Sad Уффф, мъчи се горкия, но задачите са много трудни. Има решения уж, но за някои от задачите дори не се разбира защо по този начин се решава. Мисля си как дори някой да му я обясни и да я разбере, след 2 дни всичко ще му е излязло от главата. А те не са 2 и 3 такива трудни задачи...пффф...Явно трябва да се примиря и да търся училища с още по- нисък бал и това е. Важното е да сме живи и здрави Smiley  От Архимед решава сега и се пулихме на една задача и решението...накрая се оказа, че задачата е дублирана с такава от по- предходен тест, а решението си е за тази от нашия тест, но не знайно с какво условие. Омешали са нещо, но го зарязваме това помагало, ще работим по разни тестове, които съм разпечатвала.
За разслояването си мисля- това е чудесно за нас, обаче ония от МОН едва ли искат да видят истината, която е, че малко деца са силни по МАТ. А на тях им се ще да ни залъгват, че образователната система работи Sad Sad Sad

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 10:57 от UnaDesconocida

# 526
  • София
Както се казва - айде няма нужда (цяла задача).
На две подточки само се съгласявам по-завъртяни YumYum и ги отписвам.

В Немската отворените врати обикновено са след като минат НВО. ЗА 73-то не знам дали отватят врати.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 10:52 от Niffi

# 527
  • София
Оф, дъщеря ми разправя, били им казали, от директора на училището зависи дали ще им разрешат транспортир и щели да  разрешат, аз ѝ казвам не е разрешено
Може ли линк към указанията
 За ученика и за квестора на НВО, да и дам да упражнява четене с разбиране

# 528
  • Бургас
От сайта на РУО Пловдив https://www.ruoplovdiv.bg/news/read/id/2201?fbclid=IwY2xjawKQG9B … hkIIflpSwaJ7MmYeQ

*ползва за изпита черен цвят химикалка, черен молив и гума, а по математика – и линия, пергел, триъгълник; ако е ученик с нарушено зрение – технически средства за уголемяване на шрифта, оптични средства.

# 529
https://ruo-ruse.bg/wp-content/uploads/2024/05/2.1.-инструктаж-ученик-7-НВО-2024.pdf миналогодишното е едно към едно, тази година не съм видяла да го има още

# 530
  • София
Благодаря, според мене учениците си съчиняват и разправят разни неща помежду си, някакви митове витаят околко транспортира, досега като решава тестове изобщо не се е наложило дори да чертае ъгли

Любопитно ми е, едно време как е било ако някой помни, при кандидатства в гимназия и във ВУЗ

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 10:53 от milka22

# 531
  • София
В нашето училище ползват Примерни тестове по БЕЛ за външно оценяване на БГ учебник. До Сливен ще ви доставят до няколко дни, след като се поръча онлайн.
На ваше място бих посъветвала детето да наблегне само на това, на което губи повече точки. Няма много време до изпита и по-добре да не се стресира излишно. Ще изкара достатъчно, спокойно. Включете се и вие, ако трябва. Нужен е прагматичен подход, един вид тренировка, бабата може да не е подходяща за това.

Здравейте, следя ви известно време. Наскоро родих трето и киснах във форума преди да родя, но  хич не ми мина през ума, че може да има тема за НВО. Имам седмокласничка от Сливен. Тук конкуренцията не е толкова голяма като в големите градове. Трябва ни бал 400 за желаната специалност- испански с английски в местната Езикова гимназия. На пробните в училище изкара 75 по БЕЛ, 58 по математика. Очертава се да има 5 по БЕЛ и 6 по математика за годината(89 т.)
Обръщам се към Вас с молба. Наблягаме повече на изпита по БЕЛ, тъй като се утроява оценката. Ходи на уроци по математика от 2 години,  за това няма проблеми в училище и оценките й са добри. Дано успее да вдигне точките и там.  Но целим минимум 85 т на НВО БЕЛ. Решила е всички тестове от минали години и тестовете от един сборник. Баба й я подготвя ( бивша учителка). Но казва, че  помагалата, които са по нашите книжарници не са подходящи по новия формат. И търсим тестове.
Някой може ли да ми помогне да намеря тестове по новия формат или да ми препоръча сборник? Ще съм много благодарна.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 10:59 от Magenta2022

# 532
А дали и децата от СМГ и НПМГ биха я решили?
Допълнителните построения вече не са в програмата! Така че това няма как да се случи на НВО.

На този човек трябва да му забранят да прави ПИта. Да не говорим, че самият той не обяснява такива задачи на курсовете, които води.
Сега вече не решават никъде такива задачи, включително и в СМГ. Бичат си по еднотипните от Коала стрес. За съжаление вече и СМГ не подготвя истински математици, то си стана едно обикновено училище с разширено обучение по математика, като имат само два часа повече от часовете в нашата паралелка, но пък учат като луди информатика. След осми клас са си пак зле като цяло, но пак яко информатика. Заприличали са на техникум по информатика. Фен съм му на Симеонов, той си е динозавър, като Илия Костов и като Златилов, но да попаднеш на тях е златен шанс.  Сега там  много учители са супер зле, като Даниела Петрова, която пише задачи в рими, хубави са, но като стихотворения.И директорът им художник.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 11:08 от Априлски душ

# 533
  • София
Някой в групата с 12-класник? Успех на децата днес! 🍀
Интересно ми е каква ще е сложността на ДЗИ и НВО за 4 клас тази година. Миналата година не помня какви бях отзивиге след ДЗИ. След елементарното НВО за 4 клас, последва същото и за седмокласниците.

# 534
Аз съм в тази комбинация. Дано днес се представят по най-добрия начин всички зрелостници.
Аз пия кафе и следя форума. Доста спокойна съм. Май следващия месец няма да е така.

# 535
Априлски душ🤣Коала СТРЕС - точно написано.

Моите уважения към Големите математици, но този пробен от СМГ за голямото квази НВО, освен демотивиращ за много деца, не разбирам какво цели...!

# 536
И аз съм с 12-класник. Като цяло ДЗИ не ни трябва, та съм спокойна - важното е да го вземе.
И аз подозирам, че другия месец ще съм кълбо от нерви.

# 537
  • Бургас
Сглупих и аз да го дам тези дни въпросния пробен от СМГ, сложничък се оказа. Наборката идва по едно време да ме пита дали изобщо съм погледнала какво съм ѝ принтирала.

Боряна, a_val, успех на зрелостниците ви!

# 538
То и на нас не ни трябва оценката от ДЗИ. Единствено да е взет за да се вземе заветната диплома и да се запише студент.
Другия месец като зная, че всяка точка е решаваща ще съм на черешата. От друга страна се успокоявам, че ако е в друго училище, а не в най-желаното няма да свърши света.
И да ви разсмея малко, моя баща беше имал съученик, когото са искали да изпитат за четворка за срока, но той отказал с думите: Няма нужда, аз се боря за средно техническо.
Та и ние днес се борим за взето ДЗИ.

# 539
Априлски душ🤣Коала СТРЕС - точно написано.

Моите уважения към Големите математици, но този пробен от СМГ за голямото квази НВО, освен демотивиращ за много деца, не разбирам какво цели...!
Симеонов се е изсилил. Явно е предположил, че много деца от СМГ ходят там на пробен и е решил малко да ги стресне, че не са чак толкова велики, може да са го ядосали и ги е наказал, което си е в негов стил. Нямам друго обяснение. Следя пробните тази година и в Междучасие са много по-лесно от СМГ учители и пак Симеонов ги дава. Това не са задачи за НВО, още повече за час и половина и трите от втори модул. Само тази задача отнема час

Общи условия

Активация на акаунт