СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 751
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
Абе това за автото е хитра идея. В края на краищата майната им на учебните планове, ще стане един шофьор и ще взема над 4000лв  чисто, че и втора категория труд. Тю как не отидох навремето и аз да взема професионална книжка.

# 706
  • София
Само дето в автото отиват деца, на които  хич не им се учи, и повличат желаещите да се учат.

На нас ни е далече така или иначе, а и там са само момчета. Моето се цели в профили физика/математика и момичета. Тази седмица езикът нямал значение.

# 707
Е аз естествено не го казах сериозно това.

Няма да намаляват приема за МГ за 5 клас, а напротив, ще увеличат местата:
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/20570603

Тю, сайтът на 24 не разрешава копиране. Ще препиша това изречение от статията, което визирам:
"В списъка от мерки за насърчаване на изучаването на математика са да увеличим приема в 5-ти клас на математическите гимназии, да насърчим увеличаването на броя на паралелките с разширено изучаване на математика в прогимназиален етап, да увеличим часовете по математика чрез промяна на рамковите учебни планове".
Интервюто е публикувано днес. Тогава какви места ще останат в МГ за 8 клас, не е ясно:) Май никакви...

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 09:39 от Татко Мецан

# 708
Е, тези съвсем изтрещяха...

# 709
Здравейте, майчета и успех и късмет на всички деца на предстоящите изпити!
Аз имам следната дилема. Имам дъщеря, която тази година завършва шести клас в софийско училище. Без уроци минахме(реших да не я стресирам от по-рано), но нивото и по двата предмета е "4". Започнах да търся индивидуални уроци от месец(индивидуални, защото е доста разсеяна и от проба в частна занималня, нещата не се получават). Първо питах сегашната и учителка в училище, препоръча ни жена(пенсионерка), която освен, че е на другия край на града от нас и взима 70 лв за два учебни часа.(Това тази година, след като влезне еврото -не се знаело). Попитах и в "образователни технологии", където са 3 модула по 815 лв и 170 еднократно, всичко това за един предмет. Като сметнах за десет месеца ще ни трябват над 5000 лв. Моля ви дайте ми препоръки и съвет за добър и спокоен преподавател. Ясно е, че всички гоним резултат над 90 точки за да влезе в читаво училище. Има желание за втора английска, но ще е трудно, много трудно.

# 710
Нямате много варианти - курс или учител.
Курсовете по един предмет в група от около 25-30 деца е по 4-500 лв на модул, три модула, т.е. около 1500 лв. Два предмета ще е към 3 хил., но такива са цените. Частните уроци ще стъпят още повече....

# 711
Първо свалете очакванията. Резултат от над 90 точки за дете, което в шести клас има 4 е почти непостижим. Възможен е, но и детето трябва да иска да учи. Школите и частните уроци не наливат акъл с фуния. Пожелавам ви да попаднете на добри преподаватели, а цените са такива.

# 712
  • у дома
За съжаление около 50% от задачите на НВО са от 5 и 6 кл и в края на шести клас е много трудно,да не кажа невъзможно догонване на ниво 80 плюс точки,за 90 плюс да не говорим-в 7 клас се учи още достатъчно сложен и обемен материал /особено 2 срок/,за да има време и да се връща на 5 и 6 клас.А и учителят колкото и търпелив да е не налива с фуния-той е да речем 10%,др 90% процента е всекидневната работа у дома,а деца,които не са свикнали да го правят даже не от 5 кл,с от  начална степен,много трудно започват да го правят в 7 кл/това от личен опит/
Dincho ме е изпреварила със същите изводи...

# 713
  • София
Попълване на пропуски от поне две години + научаване на новия материал в рамките на 9 месеца уроци веднъж, че дори и два пъти седмично, и аз не виждам как може да стане. Не и за резултат 90+ точки. Особено по математика, която е с надграждане. И особено като се има предвид колко осъзната целенасоченост, воля и работа се изисква за такова нещо, които принципно не са типични атрибути на 13-14 годишните.

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 14:05 от sanaka

# 714
Защо не пробвате с учител през лятото да видите дали ще запълните пропуските поне? Защото ако няма желание за работа от детето, няма смисъл да се "набутвате" със сериозна сума и нерви през годината.

А и дори да изкара 90+ точки за топ училище, надявам се сте наясно, е там ще се учи доста повече. Дали детето е готово за това?!
#BGMammaЧете

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 19:10 от /Hope/

# 715
Само дето в автото отиват деца, на които  хич не им се учи, и повличат желаещите да се учат.

На нас ни е далече така или иначе, а и там са само момчета. Моето се цели в профили физика/математика и момичета. Тази седмица езикът нямал значение.
Математика и физика може, но да има и момичета във физиката не знам как ще му се получи. Евентуално моята ако влезе, но е такова магаре, че направо отсега съжалявам бъдещия си хипотетичен зет

# 716
  • София
Ами, айде. Да се готви за физиката.

# 717
Сега това не е нейното постоянно ниво, а взех осреднен успех. Посетихме въпросната ни препоръчана учителка по математика и тя ни каза след урока, че дъщеря ми няма видни пропуски. Но е разсеяна, не си доглежда нещата, не си ги проверява, а бърза да ги предаде. Мисля, че ако попадне в ръцете на добър педагог и професионалист може да изкара от нея много повече. По БЕЛ сме си набелязали госпожа от "образователни технологии" . Сега сме в търсене на учител по математика с възможност да е в близки нам квартали за да ходи сама, тъй като е на смени.

# 718
В Образователни технологии имат и математика, ако не бъркам. Ако напишеш от кой квартал сте, може да ти дадем препоръки или поне мнения.

# 719
Сега това не е нейното постоянно ниво, а взех осреднен успех. Посетихме въпросната ни препоръчана учителка по математика и тя ни каза след урока, че дъщеря ми няма видни пропуски. Но е разсеяна, не си доглежда нещата, не си ги проверява, а бърза да ги предаде. Мисля, че ако попадне в ръцете на добър педагог и професионалист може да изкара от нея много повече. По БЕЛ сме си набелязали госпожа от "образователни технологии" . Сега сме в търсене на учител по математика с възможност да е в близки нам квартали за да ходи сама, тъй като е на смени.
Искате невъзможното. Евтин добър педагог във вашия квартал, които да се справи с разсеяно дете. Решете кое ще жертвате, защото така няма да стане. Първо свалете розовите очила - осреднен успех 4 е доста зле  ако искате втора английска, каквито и да са причините за него.Дори с 5-ца в дипломата ви сваля 11 точки надолу, а 4-ка прави желаното мираж. Второ- никой учител няма да направи детето ви по-малко разсеяно. Това е ваша задача. Те работят за усвояване на материала, а не за съсредоточаване. Трето- добрите учители са скъпи и много заети. Няма да ви вземат за повече от 1 път седмично и вероятно вече са си попълнили графика за следващата година. Сегашният на моето дете взима 140 лв на 2 учебни часа индивидуален урок. Като преподавател е супер и си заслужава всеки лев, но нито налива с фуния, нито работи за разсеяност. Това едно посещение стига точно да обясни урока и да решат 5-6 задачи. Основната работа, включително по съсредоточаването е после вкъщи. Поради тази причина от 10 сутринта до 14 следобед аз лично съм решавала с моя седмокласник задачи извън обичайното домашно даже и почнахме с преговор на 6 клас, защото се оказа, че пропуските му в 1 модул са точно върху този материал. И тези занимания в къщи са от месеци насам, не е еднократно упражнение. Ако искате да постигнете този успех трябва да отделите и тези 5000 лв, и вашето време и усилие. Това ви го казвам не за да обидя вас и детето ви, а защото съм била в миналата година точно във вашето положение. Докато не свалих розовите очила и не си дадох сметка, че детето ми не се справя, оценките му точно отразяват липсата му на знания и 100 учителя да взема, няма да се променят нещата, не се получаваха работите. Така че или жертвайте училището, или парите и времето си. И ви съветвам да почнете още сега през лятото.

Общи условия

Активация на акаунт