На детска градина през лятото

• 487
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,

интересувам се какво мислите за ДГ през лятото? Ако имате възможност, бихте ли си гледали детето вкъщи или смятате, че му е полезно времето там? Какво всъщност правят през лятото, как протичат заниманията, как се случват нещата със сборните групи?

Колебая се дали да пускам дъщеря ми (която е първа група и се скъса да боледува), тъй като имам възможност да я оставя вкъщи и събирам мнения по тази тема.

# 1
  • София
През лятото сме пускали големите на градина, но те ходеха в чужбина и нямам база за сравнение.
Малките не ходят лятно време,защото изкарваме лятото на морето и предпочитам да беснеят по плажа и да се закаляват.

# 2
  • София
Когато голямата ми дъщеря беше малка, всички баби и дядовци все още работеха, аз също, мъжа ми също. Така че нямах избор. Сборните групи бяха включително и в много други градини, при непознати госпожи. Сега като си спомням, още ми се пълнят очите. Ако можеш, лятото, спести на детето сборните групи и си го гледай вкъщи. Много грижи ще му спестиш.

# 3
Оставете си детето вкъщи за лятото, ако има кой да го гледа.  Сборни са групите, госпожите се сменят, не е фатално, но все пак и децата заслужават да имат ваканция.

# 4
  • Варна
Моята е ходила на градина лятото. Да, бяха сборни групи, но в същата градина и тя децата ги познаваше, госпожите също, защото са замествали в тяхната група, когато се е налагало. И лятото беше най-доволна, защото по цял ден бяха на двора и падаше голяма игра, не искаше да си ходи даже. Докато са на градина, имате вариант за летните месеци. После в училище ще се видите в чудо с три месеца и половина лятна ваканция и кой да гледа детето, докато стане достатъчно голямо, че да се гледа само. Скоро ще навърши 13 години, а още си помни госпожите и ме врънка лятото да минем да ги видим, когато са на двора.

# 5
Еми, някои - все съм си мислела, че сме болшинство - работим и децата си ходят на градина. Не мисля, че ги карат да копаят там, че да имат нужда да си почиват от нещо специално. Лятото дори нямат редовни допълнителни занимания, ако изобщо имат някакви. Цял ден са навън и се запознават с други деца. На моите това никога не им е пречело, дори напротив. Много са комуникативни, за разлика от мен, и се радват на новите
деца.

# 6
  • Beyond the stars
Не ходи единствено в месеца, в който официално почива градината т.е. спестяваме си дежурната градина.
Един месец уплътняваме някак.
Иначе на него винаги му е харесвало в сборни групи с по-големите. Не сме имали проблеми, нито екстра разболявания.

# 7
  • София
То е ясно, че никой не кара децата да копаят.
Само че - нови госпожи, нови изисквания. Палавото дете, каквато беше моята дъщеря, се нарочва за черна овца и каквото и да се случи все то е наказано и виновно, дори и да не е. Попадала съм на всякакви хора, включително госпожа, крайна, че щом се легне на обяд не се става, въпреки, че ясно бях обяснила бъбречен проблем и че е много важно да не ѝ се налага да стиска. И така нататък. Била е наказвана, защото се е напикала, а не са я пуснали да стане да иде до тоалетна. Разбира се, в последния случай и госпожата сринах със земята и директорката.
Имахме госпожи, които ги мързеше да заведат дете до тоалетна, и те пишкаха в пясъчника, където после си играеха. Та така...Това казвам, че можете да спестите на детето. Е, ако няма кой да го гледа - ясно, всички преживяваме ситуацията Sad.

# 8
  • Sofia
То е ясно, че никой не кара децата да копаят.
Само че - нови госпожи, нови изисквания. Палавото дете, каквато беше моята дъщеря, се нарочва за черна овца и каквото и да се случи все то е наказано и виновно, дори и да не е. Попадала съм на всякакви хора, включително госпожа, крайна, че щом се легне на обяд не се става, въпреки, че ясно бях обяснила бъбречен проблем и че е много важно да не ѝ се налага да стиска. И така нататък. Била е наказвана, защото се е напикала, а не са я пуснали да стане да иде до тоалетна. Разбира се, в последния случай и госпожата сринах със земята и директорката.
Имахме госпожи, които ги мързеше да заведат дете до тоалетна, и те пишкаха в пясъчника, където после си играеха. Та така...Това казвам, че можете да спестите на детето. Е, ако няма кой да го гледа - ясно, всички преживяваме ситуацията Sad.
Направо съм шокирана!
При нас никога не е имало проблеми през лятото. Почти през цялото време са навън и беснеят. Винаги съм ги прибирала доволни. Не е имало проблеми с госпожи. Да, трябва си напасване в началото, но това е било всичко.

# 9
Ходили са и двамата в сборни групи лятото. Като пътуваме някъде или са при бабите за кратко, не са на градина.. ама не и за цяло лято.
Играеха си навън повечето време, никога не е имало проблеми.

# 10
Не отпадна ли вече това със затварянето на градините за по месец през лятото (освен ако не става въпрос за ремонт)? На нас ни казаха, че е гласувана промяната и поне нашата градина ще си работи цяло лято със сборни групи.
Ние смятахме да не го водим само за периода, в който щяха да са в друга сграда и с друг персонал. Детето ми е във втора яслена група.

Общи условия

Активация на акаунт