Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 28

• 4 734
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Здравейте. На 11м ми е бебето, с 4 уроинфекции до момента, последната е на фона на Нитрофурантоин-профилактика. Направихме микционна цистография в Токуда и излезна че няма рефлукс… изненадващо. сега какво да правя, постоянно ме е страх от нова уроинфекция.

Консултирайте се с поне още един лекар (детска урология в Пирогов или в педиатрията Иван Гешов (там с нефролог)
Може да са необходими други изследвания.

Също хигиената е много важна и детето да пие по възможност повече вода.

# 16
Момичета, здравейте. В 13+5 гс съм. Живея в Англия. В Бг съм за малко и бях на фетална тук-.в Пловдив, защото там не им вярвам много. Докторката видя уголемен пикочен мехур, 8.3мм, трябвало да е до 7мм. Записа, че това може да е фетален мегацистит. Каза, че е желателно да се направи инвазивен тест за аномалии, но на мене не ми е ясно, другата част на проблема. Ако не е генетично, може да е свързано с запушени тръби и други неща. Не видях да може да се диагностицира на 100%. Трябва да се чака и на всеки ехограф да се гледа. Да, но аз не мога да си представя да живея така и да не знам дали детето ми ще е здраво.
Някой минавал ли е през това и какви са стъпките. Инвазивния тест ще го направя, но другата част с проследяването не ми е ясна и ми е страшна. Най-вече чакането и незнаенето.
Само да споделя, че се върнах след 30 мин и мехурът се беше изпразнил. Не получих добро обяснение и доста се напрегнах.
Благодаря ви от сърце!

# 17
  • София
отидете при друг лекар на фетална морфология. На мен ми звучи странно, пък и как точно измериха 1мм разлика...

# 18
отидете при друг лекар на фетална морфология. На мен ми звучи странно, пък и как точно измериха 1мм разлика...
Точно това направих. Бях на 2-ма и не намериха проблем. Само, където ме вкараха във филм, и не знаех, къде се намирам няколко дни.
Благодаря!

# 19
Здравейте , дете на 5 години е диагностицирано с нефронофтиза. Знаем , че това е генерично заболяване и няма лечение .
Познавате ли подобрен случай , за да знаем развитието от тук нататък за детето
Благодаря

# 20
Здравейте,
дъщеря ми е на 3 месеца и е за втори път с пиелонефрит. При микционна цистография се видя ВУР IV-та степен вдясно и III-та вляво, както и двустранно мегауретер и хидронефроза.
Насочили сме се към д-р Джинович, но мненията за него са предимно по отношение на корекция при момчетата (хипоспадия).
Дали някой има опит с операция за корекция на клапите?

# 21
  • София
Здравейте! Синът ми е на 4.5 год, единият бъбрек е наполовина по-малък от другия по рождение. Следим на 6 месеца и бяха казали като стане на 5 да направим сцинтиграфия за точно определяне на функцията.
Някъде бях попадала на информация, че имало друг вид изследване, което било по-добро, но не помня името и не намирам никъде информация. Някой знае ли нещо по въпроса? Да не би да съм се заблудила нещо?

# 22
  • София
Здравейте! Синът ми е на 4.5 год, единият бъбрек е наполовина по-малък от другия по рождение. Следим на 6 месеца и бяха казали като стане на 5 да направим сцинтиграфия за точно определяне на функцията.
Някъде бях попадала на информация, че имало друг вид изследване, което било по-добро, но не помня името и не намирам никъде информация. Някой знае ли нещо по въпроса? Да не би да съм се заблудила нещо?

Направете и цветна урография.

И при моят син (след хидронефроза степен 5 и операция) единият бъбрек е по-малък. След сцинтиграфия: 17% към 83% за другия бъбрек.
Мен това не ме притеснява.

Консултирайте се с нефролог

Общи условия

Активация на акаунт