Паническо разстройство - 65

• 24 166
  • 943
  •   2
Отговори
# 150
Съчетавам шофиране с ад,от днес флуанксол и клонарекс вечер.Не знам какво ще покаже теста,имам рецепта.Карам два пъти в седмицата.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 21:43 от eautendre

# 151
Здравейте и аз при вас с ПА Cry .Падна ми кръвното и КЗ и се свлякох. От тогава изпитвам ужас, че това ще стане навън, докато пресичам, по стълбите... Класика! Имам две малки дечица и мисълта, че няма кой да ги вземе от училище и ДГ, ако се строполя по пътя, ми предизвиква още ПА. В такива остри случаи, докторът ми предписа 1 ксанакс. Какво да очаквам, като го изпия? Веднага ли настъпва ефектът или да предвидя поне час да чакам да ми мине паниката? Ще ми стане ли спокойно, или нещо друго като замайване? Благодаря на всяка помощ.

# 152
Май няма да просъществувам дълго без медикаменти. Бях на море 4 дни, уж да си почина ама от 2 седмици вече тревожността ми се завърна с пълна сила, с нея ставам, с нея лягам. Втори ден имам адски световъртеж и леко ми се гади и почват пак хипохондричните мисли.. явно съм си бъгната за цял живот Sad

# 153
Dragoness, сигурно ли е че е била ПА?
Защото .."Падна ми кръвното и КЗ и се свлякох.." е различно.
Ксанакса ще те упои и успокои но не лекува. Действа докато го вземаш.

# 154
Здравейте Джанъм, падането на КЗ и кръвно беше еднократно, то само предизвика ПА после. Всеки път преди да изляза е ужас, просто... Бях на психиатър и той е сигурен, че са ПА. Ксанакс е само за спешни случаи, иначе се лекувам вече с друг АД (забравих му името), но той е с натрупване и трябва време. Благодаря за отговора. Предполагам, хапчето се гълта, а не под езика като Валидол.

# 155
Dragoness, на мен бензото ми действа успокояващо до 20-30 минути, но ми пада кръвното от него.Според мен е много нелогично да имаш страх от бъдеща случка и вместо да се работи в насока справяне със страха просто да ти дадат медикамент.В твоя случай е мнооого препоръчително да работиш със себе си сега, докато не е хронифицирало състоянието.Иначе ако е някакъв вид успокоение като се тревожиш постоянно в тялото ти се отделя адреналин и кортизол, кръвната захар се вдига, т.е припадък е почти невъзможен.

П.С - после прочетох, че приемаш и АД.Работи и с психолог.Важни въпроси - от какво те е страх? От самия припадък,от симптомите,от смъртта?

# 156
Eautendre, страх ме е, че съм сама на улицата, от самото падане, че мога да си счупя нещо, че съм в безизходица (трябва да взема детето от ДГ, няма кой друг). Страх ме е, че не мога до обгрижа децата си в най-елементарното нещо - да ги водя навън. Нямам хипохондрия, не ме е страх от смъртта, че ще ми спре сърцето или друго. Не знам как да го обясня. В бъдеще може да пробвам и с психотерапия, но сега ми трябва бърз изход, тъй като нямам възможност (време и финанси) за дълга работа с психолог. Все трябва да мога да излизам от нас. Благодаря за помощта.

# 157
Аз имам страх от всичко за това попитах! Не се притеснявайте! Моят съвет е да излизате на пук на страха,гарантирам че няма да припаднете.Живея така от 6 години.На страха очите са големи.Знам, че е изключително трудно човек да пребори себе си.Защо смятате, че ще сте сама на улицата? Дори да се случи,може да има хора,да Ви помогнат и всичко да се стече по най-добрия начин АКО изобщо някога се случи.АД и аз чакам да подейства, през това време съм на флуанксол и вечер клонарекс.Не знам какво друго да Ви посъветвам.

# 158
Аз имам страх от всичко за това попитах! Не се притеснявайте! Моят съвет е да излизате на пук на страха,гарантирам че няма да припаднете.Живея така от 6 години.На страха очите са големи.Знам, че е изключително трудно човек да пребори себе си.Защо смятате, че ще сте сама на улицата? Дори да се случи,може да има хора,да Ви помогнат и всичко да се стече по най-добрия начин АКО изобщо някога се случи.АД и аз чакам да подейства, през това време съм на флуанксол и вечер клонарекс.Не знам какво друго да Ви посъветвам.
Благодаря за подкрепата! Искрено Ви съчувствам за страховете. Аз от години съм с фобии, но тях си ги знам и контролирам до колкото мога. ПА е ново за мен.
Относно падането - дори и да ми помогнат, ще знам че съм паднала и това още повече ще ме панира. Ами аз излизам всеки ден по два пъти, но е някакъв ужас. Знам, че в тази тема ме разбирате поне.

# 159
Dragoness, сестри сме по съдба. и аз излизам два пъти на ден до градината за отиване и взимане на детето и едвам излизам през вратата, особено сега лятото по жегите. Замайвам се и когато страхът е силен чувството е почти като пред припадък. Никога това не ми е попречило да си взема детето, обаче. Трябва мотивация и нещо, което е по -силно от нас. Най-вероятно става въпрос за ПТС и начална фаза на агорафобия. аз пих доста време медикамент, но не ми помогна особено и сега се боря сама.

# 160
Съжалявам за ситуацията, pamela_bo. Аз излизам и по-често и всъщност обичам да седя навън с децата, при мен проблемът е с процеса на придвижване и че ще припадна по пътя. Като си седна на площадката и до 22 ч. стоим, страшното е докато се добера дотам.
Днес водих голямото и на спорт, притесних се от този Ксанакс и изпих само половинката на  0.25. Имаше съвсем леко успокоение, явно мога да пробвам цял утре. Очаквах да е по-силен. Поне нямах ПА, само голям страх.
Pamela, а ти пробвала ли си нещо като Ксанакс при остър пристъп?
Благодаря на всички за споделеното и за подкрепата!

# 161
  • Washington,USA
От ксанакс имате ли странични ефекти? Доспива ли ви се от него?

# 162
От цял ксанакса вероятно ще ти се доспи. На мен и от половинка ми се доспива.

# 163
А каква е разликата между ксанакс и клонарекс?

# 164
Разликата е в активната съставка. Ксанаксът съдържа алпразолам, а Клонарексът клоназепам.Казват,че към Ксанакса може да се пристрастиш по-бързо заради по-краткия си период на действие. На мен Ксанакс ми е изписван макс за месец, докато Клонарекс пих по-дълго.

Общи условия

Активация на акаунт